Echipa de comunicare a Elenei Udrea: Gheorghe Nastasia a dat noua declaratii contradictorii ca sa se ajunga la "povestea genţii cu 900.000 de euro"

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 26 martie 2015, 17:05 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea, dusa la instanta
Foto: Captura Realitatea TV
Ca sa se ajunga la acuzatia de luare de mita in cazul gentii cu 900.000 de euro  "au fost nevoie de noua (9!!!) declaratii ale lui Nastasia in care acesta s-a contrazis si sustine ca a mintit in cele initiale", scrie pe echipa de comunicare a Elenei Udrea echipa de comunicare a acesteia.

"Nastasia, la diferenta de doar doua ore, in 13 februarie, da a opta si a noua declaratie. In a opta spune ca <niciodata nu am luat bani de la Gardean si nu i-am dus lui Udrea> - atunci urma sa fie arestat si avea calitatea de suspect. Dupa trei ore distanta, declara <am luat geanta cu banii si i-am dus-o Elenei Udrea> - si astfel a plecat acasa", se acuza in postarea citata.

Potrivit echipei de comunicare a Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia ar fi sustinut in toamna lui 2014 ca nu il cunoaste pe Gardean, nu a primit niciun ban de la acesta si cu atat mai putin ca i-ar fi dat bani Elenei Udrea, iar in 2015 ar fi ajuns sa spuna ca a luat geanta si i-a dat-o fostului ministru. "De unde rezulta inconsecventa si lipsa de credibilitatea a unui martor pus sub presiune", se scrie pe Facebook.

Ce mai scrie in postare:
"Interesant este ce s-a intamplat la confruntari si procurorii nu au vrut sa afle judecatorii si opinia publica.
¬ Nastasia a spus ca nu a deschis geanta si nu stie daca erau bani inauntru.
¬ Tot Nastasia a sustinut ca nu stie cand i-a dat geanta lui Udrea si se contrazice la confruntari, afirmand ca nu a mai vorbit cu Gardean despre o -diferenta-. Asta dupa ce in 13 februarie a declarat ca i-a mai si transmis mituitorului initial ca mai este nevoie de inca 3 milioane de lei.
¬ Cel care a dat mita (Adrian Gardean) a spus ca banii erau pentru Nastasia si ca nu s-a discutat niciodata ca geanta ar trebui sa ajunga la Udrea.
Deci, avem doar declaratia unui om cu un comportament contradictoriu total, cu o atitudine procesuala inconsecventa si cel putin dubioasa pe care procurorii isi bazeaza intreaga argumentatie legata de geanta cu 900.000 de euro."

Stenograme de la confruntarea dintre Elena Udrea si denuntatori

Elena Udrea s-a confruntat saptamana trecuta, la DNA, cu denuntatorii sai din dosarul Gala Bute. In cadrul discutiilor dintre inculpati, Udrea i-a pus intrebari repetate lui Gheorghe Nastasia, fost secretar general la Ministerul Dezvoltarii si mana sa dreapta la acel moment, despre geanta cu 900.000 de euro - presupusa spaga de la Adrian Gardean pentru Elena Udrea, via Nastasia. Gheorghe Nastasia a dat detalii despre geanta si traseul sau.

In referatul procurorilor DNA se arata ca nu a putut fi determinat daca Udrea se afla in minister in ziua respectiva.

Nastasia a declarat in cadrul confruntarii ca ar fi luat geanta cu 900.000 de la omul de afaceri Adrian Gardean, care i-a spus ca in ea se afla acea suma si ca a dus-o in cabinetul ministerial al Elenei Udrea in 5-10 minute, se arata in referatul procurorilor prin care au cerut prelungirea arestului pentru Elena Udrea.

Conform referatului, fostul secretar de stat din Ministerul Dezvoltarii i-a raspuns Elenei Udrea ca era o geanta de culoare inchisa cu o marime apropiata de cea a unei genti diplomat si ca nu s-a uitat in ea sa vada daca sunt bani, bazandu-se doar pe ce i-a spus omul de afaceri.

In cabinetul acesteia nu mai era nimeni, iar in fata usii era o secretara, a mai spus Nastasia.

Intrebat de avocatul Elenei Udrea la confruntare ce i-a spus acesteia, Nastasia a raspuns ca i-a zis ca este de la Gardean care ar fi transmis si ca va sponsoriza si gala Bute.

Potrivit DNA, "la aproximativ doua luni dupa ce inculpata Udrea Elena Gabriela a primit suma de 900.000 de euro, in contabilitatea partidului s-au inregistrat 5 donatii in numerar in valoare totala de 265.000 RON, echivalentul a 50.000 euro, prin intermediul a 5 chitante cu numere consecutive, emise pe numele unor persoane care nu recunosc efectuarea acestor donatii si ale caror venituri nu le-ar fi permis sa detina asemenea disponibilitati."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1880 vizualizari

  • -1 (13 voturi)    
    Cine opreste binomul SRI-DNA? Curaj ceva? (Joi, 26 martie 2015, 17:39)

    Cristiann80 [utilizator]

    Zau asa oameni buni, telenovela cu gentoiul cu 900 de mii de euro tarat prin minister in amiaza mare, devine tot mai penibila, discrediteaza DNA cum nici nu-si imagineaza. Devine plictisitoare, n-o crede nimeni, nici Kovesi. Citind marturiile unor magistrati din DNA facute unui jurnalist cum seriful Coldea cu palarie de vacar sta cu picioarele pe birou in DNA, ca avea un birou pus la dispozitita sa aproape de cel al lui Kovesi si ca zilnic era acolo dar pana cand Udrea l-a demascat (acum vine mai rar), ca el poruncea ce dosare sa se fabrice si sa fie date in presa in functie de stare sa, e deja ingrijorator. Statul de drept scartie, cei doi KoCo devin un pericol pentru bruma de democratie pe care o mai avem.
    Cine ii opreste pe acesti doi diabolici?
    Cine are curaj sa se opuna mafiei binomului DNA-SRI?
    Acum sa vad eu care jurnalisti vor ridica sabia spre cer si sa ceara adevarul pana la capt fara teama de catuse. In caz ca presa tace, inseamna ca-i mai corupta decat cei doi KoCo si decat toata clasa politica.
    • +2 (6 voturi)    
      Postacule! (Joi, 26 martie 2015, 18:52)

      Fanfan la tulipe [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

      Vedem noi cat mai are nuti malai...dai din colt in colt dup-aia...
    • +1 (5 voturi)    
      Stimabile (Joi, 26 martie 2015, 18:54)

      Marcel Ionita [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

      Are cineva dubii cum ca Udrea nu ar fi corupta pana in maduva oaselor?

      Echipa asta de comunicare este o incercade de deturnare a opiniei publice de la adevaratul fir al evenimentelor. Ea incearca sa demonstreze ca este nevinovata folosind artificii media si expunand idei rupte din contextul unui proces de ancheta judiciara.

      Vestea proasta pentru ea este ca justitia va judeca in concordanta cu probele administrate de procurori si nu pe baza a ca indobitocitii cred.

      Cei care sustinut ataca binomul KoCo o fac la comanda, desi acelasi binom este cel care a condus anchete impotriva lui Nastase, Copos, Becali s.a. si la al caror rezultat, postacii de mai sus jubilau.
    • +2 (6 voturi)    
      Cum poate ajunge dintr-un salariu (Joi, 26 martie 2015, 19:10)

      potaissa [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

      de politician sa fie milionara in Euro? Asta e singura intrebare....
  • 0 (8 voturi)    
    Justitie pe FB? (Joi, 26 martie 2015, 17:56)

    Fanfan la tulipe [utilizator]

    Cine a sfatuit-o ca justitia se face pe FB a sfatuit-o prost. Probabil madam vuitton se bazeaza inca pe banii ascunsi, cati or mai fi, sau pe unii acoliti, care sponsorizeaza postacii si "echipa de comunicare". Cum e posibil ca un inculpat arestat sa aiba " echipa de comunicare"???!!! In ce tara mai exista asa ceva?:))) Chiar crede ca aceste postari o ajuta in procesul penal?? Dimpotriva, cred ca ii fac mai mult rau....Ea nu intelege ca denunturile se coroboreaza cu alte probe si ca poate ultima declaratie care, dupa cum spune ea, contrazice celelalte 8, se coroboreaza cu probele din dosar? Nimeni nu cred ca are curajul sa trimita in judecata un om nevinovat si fara probe...De ce nu lasa justitia sa se faca de organele judiciare, la parchet si instanta??? Probabil ca stie ca acolo nu are nicio sansa...
  • +1 (9 voturi)    
    Toti PENALI sustin ca nu sant vinovati ! (Joi, 26 martie 2015, 18:49)

    ion [anonim]

    Elena Udrea sa facut multi milioanra in € cu salar de Ministru si de Deputat alaturi de Dorin Cocos , Alina Bica si de Mafia PDL ista la ANRP .

    Ce optiune mai au PENALI SUPRACORUPTI ?

    Atacuri mincinoase la DNA-ANI-SRI-ICCJ si la Statul de Drept in speranta ca scapa cu milioanele furate .
    • -1 (1 vot)    
      Ioane, Ioane! Atentie la Gramtica! (Joi, 26 martie 2015, 22:48)

      mfilip91 [utilizator] i-a raspuns lui ion

      Ion, pina sa-ti bati capul cu PENALII, mai revizuieste-ti gramatica!
      Ai scris mai sus:
      "Toti PENALI sustin ca nu sant vinovati ! (Joi, 26 martie 2015, 18:49)
      ion [anonim]

      Elena Udrea sa facut multi milioanra in € cu salar de Ministru si de Deputat alaturi de Dorin Cocos , Alina Bica si de Mafia PDL ista la ANRP .

      Ce optiune mai au PENALI SUPRACORUPTI ?"

      Corect era:
      "Toti PENALII" si "Elena Udrea S-A facut" !!!

      Jenant!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by