DNA face o noua cerere de arestare pentru Darius Valcov. Procurorii spun ca a ascuns in seiful unui prieten 90.000 dolari, 1,3 mil. lei, trei kilograme de aur si tablouri, inclusiv unul semnat Renoir

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 24 martie 2015, 13:31 Dosare Anticoruptie


Comuna Osica de Sus, unde si-ar fi ascuns Darius Valcov seiful
Foto: Google Maps
Directia Nationala Anticoruptie extinde cercetarile in cazul lui Darius Valcov. Potrivit procurorilor, acesta ar fi depozitat mita de 90.000 dolari, 1.,3 mil. lei, trei kilograme de aur si tablouri, inclusiv unul semnat Renoir intr-un seif al unui prieten. Potrivit referatului DNA, Valcov si-ar fi ascuns seiful in comuna Osica de Sus, judetul Olt (vezi harta atasata).

DNA afirma ca Valcov este suspectat de săvârșirea, în exercițiul funcției de senator și ministru în Guvernul României, a infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale.

Potrivit procurorilor, acesta ar fi depozitat mita de 90.000 dolari, 1,3 mil. lei, trei kilograme de aur si tablouri, inclusiv unul semnat Renoir intr-un seif al unui prieten.

Fostul ministru de Finante a declarat agentiei Reuters ca este nevinovat in privinta ultimelor acuzatii aduse de procurori marti si ca isi va explica actiunile in Parlament in aceasta saptamana.

"Nu pot comenta mai mult, dar pot spune ca sunt nevinovat si ca voi incerca sa-mi dovedesc nevinovatia pana la capat" a declarat Valcov, adaugand ca va explica aceste lucruri in plenul Parlamentului.

Seiful a fost mutat intr-o comuna din Olt in 2015

Potrivit referatului realizat de procurori, în cursul anului 2011 Valcov i-a cerut denuntatorului să păstreze în locuinţa sa un seif. Atat Valcov, cat si Lucian Susala (urmarit si el penal pentru fals, evaziune fiscala, complicitate la trafic de influenta si spalare de bani) accesau respectivul seif, după ce, în prealabil, aceştia îl sunau iar el le permitea accesul în imobil, se scrie in documentul citat.

Cand unul dintre cei doi accesau seiful, nicio altă persoană care locuia în imobil nu asista la ce se întâmpla în camera respectivă scriu procurorii care precizeaza si ca in 2015 Valcov a mutat seiful în comuna Osita de Sus, judeţul Olt.

In referatul DNA se dezvaluie ca, dupa desigilarei, în seif au fost identificate următoarele valori:
- 90.000 dolari;
- 1.323.850 lei;
- 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme, iar în colet au fost identificate:

- un tablou cu ramă aurie, cu 3 etichete cu următoarele menţiuni: „cornette de saint cyr….”, „cornette de saint cyr maison de ventes art  moderne 28 mars 2013”, „cornette de saint cyr maison de ventes ”, iar pe ramă este aplicată o menţiune olografă indescifrabilă – „Renoir”, o etichetă cu menţiunea …, iar pe ramă este înscris numărul ….

- un tablou cu ramă auriu şi negru, protecţie din geam de sticlă, având pe spate aplicat un autocolant inscripţionat „Cocteau Vente Photo FF”, iar ambalajul în care se afla tabloul a avut aplicată o etichetă inscripţionată „LOT …..JEAN COCTEAU (1889-1963, achiziţionat TAJAN PARIS Colecţie privată”;

- o pictură pe lemn, având aplicată o etichetă inscripţionată „LOT 3025 AUREL ACASANDREI (1939-2006) Roboţii-Ulei pe lemn/32X20,5 cm semnat, autentificat. Colecţie privată”.

Declaratie "subtire" de avere

In ultima sa declaratie de avere, depusa la Senat in mai 2014, Darius Valcov a declarat doar bijuterii si obiecte de arta in valoare de 62.000 de lei, un autoturism si conturi in valoare de 155.000 de lei.

In document, in dreptul  Jeep-ului Wrangler si al depozitelor de la BCR, senatorul a scris numele sotiei sale, Lavinia Sandru.

La veniturile sale, Valcov a trecut 64.512 lei obtinuti intr-un an din indemnizatia de senator.

De asemenea, acesta a declarat ca firma de leasing unde este asociat Sandru a acordat finantari de 115.000 lei.

Comunicatul DNA:

In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie - doamna Laura Codruta Kovesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru:
a. obtinerea avizului necesar efectuarii in continuare a urmaririi penale a inculpatului VALCOV DARIUS BOGDAN pentru savarsirea, in exercitiul functiei de senator si ministru in Guvernul Romaniei, a infractiunii de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale,
b. incuviintarea retinerii si arestarii inculpatului VALCOV DARIUS BOGDAN pentru savarsirea, in exercitiul functiei de senator si ministru in Guvernul Romaniei, a infractiunii sus mentionate

Cererile procurorilor anticoruptie are in vedere faptul ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

Incepand cu anul 2011 si pana in prezent, inculpatul Valcov Bogdan Darius a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru, utilizand informatii detinute in virtutea acestora, in legatura cu o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, firme pe care le detine in fapt si pe care le administreaza, prin interpusi.

Produsul infractional obtinut in urma savarsirii infractiunilor fata de care se efectueaza cercetari ( trafic de influenta si efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale) a fost depozitat intr-un seif, lasat spre pastrare unei persoane apropiate, acesta continand urmatoarele:
- 90.000 dolari,
- 1.323.850 lei,
- 3 lingouri de aur, in total 3 kilograme,
- un tablou cu rama aurie, inscriptionat RENOIR,
- un tablou inscriptionat JEAN COCTEAU,
- o pictura pe lemn, inscriptionat AUREL ACASANDREI.

Aspectele descrise li se adauga acelora pentru care a fost deja formulata o alta cerere anterioara (comunicat 538/VIII/3 din 19 martie 2015).

Cererile de obtinerea avizului necesar efectuarii in continuare a urmaririi penale, respectiv de incuviintare a retinerii si arestarii preventive au fost formulate avand in vedere ca sunt indeplinite conditiile prevazute de Codul de procedura penala.

Cererilor transmise le-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie care efectueaza cercetari in cauza, impreuna cu dosarul cauzei, in copie certificata.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























23643 vizualizari

  • +52 (56 voturi)    
    Inca un milion de euro. (Marţi, 24 martie 2015, 13:22)

    Johanis [utilizator]

    Oare seiful nu apartine si Laviniei Sandru?
    Sau nu e bun comun?
    De-abia astept s-o vad diseara cum face ea pe formatorul de opinii!!!!!!!
    Buna actrita!
    • +24 (30 voturi)    
      Comment sters de user (Marţi, 24 martie 2015, 15:02)

      polonyca [anonim] i-a raspuns lui Johanis

      • -5 (23 voturi)    
        baiete, (Marţi, 24 martie 2015, 15:21)

        Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

        Pe vremea furtisagurilor Valcov era membru de vaza al PDL. Asa ca lasa papagalismele cu USL-ul.
        • +3 (13 voturi)    
          Da da si a figut repede la dos (Marţi, 24 martie 2015, 16:11)

          Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

          la pesedei, care se te apara de dna de culau de etc....spre surpriza ta pesedeii nu mai sperie pe nimeni.
        • +10 (18 voturi)    
          concluzia? (Marţi, 24 martie 2015, 17:14)

          pehash [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

          "membru de vaza al PDL" ajuns ministru in guvernul Ponta.. PCR supravietuieste sub diferite denumiri..
        • -1 (1 vot)    
          Nu conteaza culoarea spagarului politic (Miercuri, 25 martie 2015, 8:09)

          Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

          Blagoveştenia lui Darius & Danutz sa fie primita!
      • +13 (19 voturi)    
        ... (Marţi, 24 martie 2015, 15:38)

        dragonfly [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

        cel mai cinstit guvern, din cel mai cinstit partid care lupta cu chiaburii capitalisti imperialisti!!! vai de mama lor de hoti ordinari, nici cand fura nu au imaginatie!!
      • -2 (16 voturi)    
        ?!?!? (Marţi, 24 martie 2015, 17:03)

        Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

        Salariile le-a taiat Base cu PDL-ul(in 2010, USL a venit la putere in 2012), nu USL-ul; de unde le scoti??!?!? SI de ce ai atatea "+"?!..Udrea a cam terminat-o cu platitul postacilor, dar, nici o afirmatie contra ei nu primeste atatea "+"; de fapt, orice anti Base e facut "praf" aici; poate sunteti doar fanatici, caz in care...e mai rau decat daca afi fost platiti(un fanatic, prin definitie, nu vede absolut nimic gresit la ceea ce el a adoptat ca gandire, doctrina, etc)! nevermind..
        P.S. Si, da....are dreptate Gustav, furtisagurile de la primarie au avut loc cand Vilcov era in PDL!
        • +2 (8 voturi)    
          Comentariu sters de utilizator (Marţi, 24 martie 2015, 22:36)

          [anonim] i-a raspuns lui Ciprian1979c

          • 0 (4 voturi)    
            Quot erat demonstrandum! (Miercuri, 25 martie 2015, 6:43)

            Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui

            Daca nu-mi place de Basescu, asta nu implica ca-mi place Antena; chiar ii detest, chiar mi-ar placea sa-i vad pe gadea, badea si care or mai fi intr-o celula, dar nu singuri...cu turcescu, cu eba, cu base...uite, chiar am avut dreptate ca sunteti fanatici....chiar trebuie cineva sa ma invete sa l detest pe base?!..il detest de mult, DNA-ul imi arata ca am avut dreptate! ;)..
            • 0 (2 voturi)    
              Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 25 martie 2015, 9:44)

              [anonim] i-a raspuns lui Ciprian1979c

              • -1 (1 vot)    
                Mda (Miercuri, 25 martie 2015, 10:59)

                Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui

                Venit de la tine e un compliment; nu mi-ai zis nimic, doar atacuri la persoana...esti foarte "argumentat"(de bubui, de la "a bubui")..si, da, nu prea stiu latina(m-ai "prins" cand ai cautat pe net ce inseamna), dar nu vad de ce m-as duce la scoala pt asta! Probabil ca si daca as zice ca "2=2=4", te-ai interesa mai intai de ce a zis base despre asta, pe urma ai raspunde! :)))))
    • +1 (1 vot)    
      Azi e ziua ta, ziua ta, ziua ta.... (Miercuri, 25 martie 2015, 9:16)

      Johanis [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

      Inteleg ca azi, 25 martie, domnul valcov implineste 38 de ani. Nu pot decat sa va urez un calduros LA MULTI ANI!
  • -36 (46 voturi)    
    dovada? (Marţi, 24 martie 2015, 14:20)

    xanti [utilizator]

    Doar asa pe declaratii si barfe?
    Ce doveti in plus ca sunt ale lui??????
    • +24 (32 voturi)    
      Alo, alo, DNA??? (Marţi, 24 martie 2015, 14:40)

      CosminMaricari [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Se aude? Trimiteți rapid un procuror cu cont pe Hotnews să-i prezinte dovezile lui pontiac! Păi ce-i cu amatorismul ăsta, sper că țineți dovezile pentru judecător, nu?
    • +21 (27 voturi)    
      ma scuzati, erau ale soacrei mele... (Marţi, 24 martie 2015, 14:49)

      sachei [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      am uitat sa mentionez, dl ministru nu stie nimic de ele
    • +17 (21 voturi)    
      Or fi ale lui Basescu (Marţi, 24 martie 2015, 15:04)

      Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      luate din imprumutul de la CEC al Ioanei Basescu.
      Scuze, am vrut sa fiu ironic.
      Sincer cred ca un martzian le-a pus acolo!
    • +19 (21 voturi)    
      da, chiar asa, mie mi-a disparut un Renoir (Marţi, 24 martie 2015, 15:12)

      linarel [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      s'un kil de aur . Asa subit...

      of, of, mai, mai........
    • +10 (14 voturi)    
      Tu ce vrei, declaratie solemna a Borfashului? (Marţi, 24 martie 2015, 15:13)

      Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Dar iti faci si tu datoria....de postac.
  • +28 (32 voturi)    
    AUR ȘI TABLOURI (Marţi, 24 martie 2015, 14:20)

    timp tamp [utilizator]

    aur și tablouri specialitatea mafiotului șef A năstase, zis și bombonel, oare cât era partea învățăcelului mincinos și plagiator
    • +14 (18 voturi)    
      astia si cand fura se copiaza (care e (Marţi, 24 martie 2015, 15:10)

      __alex__ [utilizator] i-a raspuns lui timp tamp

      tot furt...) intre ei ;)
  • +26 (30 voturi)    
    Trebuie sa recunoastem (Marţi, 24 martie 2015, 14:32)

    Ion B [utilizator]

    are gusturi bune: lingouri de aur, tablouri, dolari americani...
    Niste hoti ordinari, asta sunt, niste borfasi nenorociti.
    La ocna cu ei!!!
    PS
    Am inteles ca politicienii din Ucraina, fosti colaboratori ai lui Yanukovych, urmand sa fie condamnati la inchisoare, prefera sa se anine de tavan sau aiurea sinucigandu'se care mai de care.
    Morala: trebuie ca le e mai frica de inchisoare decat de moarte.
    Sugestie: Nu ar vrea domnul ministru de interne sa faca un schimb de experienta cu omologul sau ucrainean?
  • +26 (30 voturi)    
    Vâlcov își complică situația. (Marţi, 24 martie 2015, 14:32)

    vali47 [utilizator]

    Cred-că Vîlcov ar face bine dacă ar demisiona din Parlament.De ce caută să amâne deznodământul,își complică situația.A crezut că trădând PDL va fi primit cu brațele deschise de PSD,dar se vede că PSD după ce și-a rezolvat problemele aruncă peste bord trădătorii.Vîlcov primește ce merită!
    • +21 (23 voturi)    
      E mai bine asa... (Marţi, 24 martie 2015, 14:52)

      IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui vali47

      ...ca vedem si noi cine il tine in brate, sau impartaseste aceleasi idei. Ca la urma tot la zabrele ajunge.
  • -26 (30 voturi)    
    greu de dovedit (Marţi, 24 martie 2015, 14:35)

    Joseph_Lacroix [utilizator]

    sa inteleg ca daca maine il aresteaza pe Vantu sau pe Fane Trotil si gasesc in seiful lor 3 ceasuri despre care astia afirma ca de fapt nu ar fi ale lui ci ale lui michael Jackson atunci inseamna ca sunt ale lui Michael jackson/

    Trebuie sia lte dovezi decat declaratia unuia care afirma sub presiunea arestului niste povesti cu zane .

    Tare am impresia ca de o vreme chiar daa ma bucur la restarea unora DNA nu face decat valza si nimic concret fiind o operatiune de imagine care se ocupa mai nou de afaceri cu capre si caltabosi.
    • +17 (21 voturi)    
      De asta sunt platiti procurorii si politia (Marţi, 24 martie 2015, 15:17)

      Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui Joseph_Lacroix

      asa ca nu-i mai caina atat.
      Un asemenea tezaur nu poti sa spui ca l-ai gasit la cules ciperci in padure.
      Nu cred ca e mare lucru sa vezi de unde provine Renoir-ul si cine l-a cumparat.
      As sugera PSD-ului sa caute postaci cu IQ macar la nivelul unui pechinez!
      • -8 (12 voturi)    
        tezaurul din casa prietenului unui prieten (Marţi, 24 martie 2015, 15:47)

        Joseph_Lacroix [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

        Tezaurul nu a fost gasit acasa la Valcov. DNA-ul trebuie sa aibe si alte dovezi nu doar declaratiile unui ca Berna care se afla in PUscarie.
        Daca vecinatu e pedofil si vine politia sa il aresteze dar spune ca imaginile gasite la el in calculator sunt defapt ale tale , asta inseamna ca tu esti pedofil sau ca erau inregistrarile tale?
        • +8 (10 voturi)    
          stai linistit... (Marţi, 24 martie 2015, 16:24)

          ernst [utilizator] i-a raspuns lui Joseph_Lacroix

          ... ca ala care adapostea lingourile am sentimentul ca a povestit in detaliu, posibil pentru niste motive extrem de palpabile, de unde provenea filonul de aur.
    • +8 (12 voturi)    
      mda (Marţi, 24 martie 2015, 15:21)

      Take-Red-Pill [utilizator] i-a raspuns lui Joseph_Lacroix

      bre.. tu nu stii sa citesti ?

      "Potrivit referatului realizat de procurori, în cursul anului 2011 Valcov i-a cerut denuntatorului să păstreze în locuinţa sa un seif"

      daca l-a turnat ca impreuna deschideau seiful.. ce dovezi mai vrei ???

      mai e un postac mai sus care la fel cere dovezi

      DOVEZILE sunt la dosar, si e vorba de marturia denuntatorului....

      toata lumea e oripilata si consternata ca se aresteaza pe banda.. si nu cumva vai sa se faca abuzuri de DNA...

      DNA-ul nu actioneaza decat la dovezi clare, si ce dovezi mai clare obtii de la un inculpat care il toarna pe altul ca sa i se reduca lui sentinta...

      pentru ca este clar, toate denunturile facute in ultimele 6 luni au venit tot de la infractorii care vor sa li se scada din sentinta...

      "sefu, am eu un pont despre valcov, cu cat imi reduceti sentinta ??"

      cam asa se discuta prin birourile DNA
    • +5 (9 voturi)    
      se spune cu subiect si predicat (Marţi, 24 martie 2015, 15:36)

      n-are [utilizator] i-a raspuns lui Joseph_Lacroix

      a mutat seifu' in 2015 ( martori probabil ) ; el si/sau un co-inculpat au umblat la seif - sunt martori care-au vazut ; seiful a fost sigilat => e probabil sa existe amprente ; nu stiu ce relevanta au tablourile ( nu cred ca-i un Renoir veritabil .. c-ar insemna sa-l egaleze/depaseasca la spaga pe vanghele ) dar poate se poa' face legatura intre achizitie si inculpat.
      • -5 (9 voturi)    
        care tablouri de renoir (Marţi, 24 martie 2015, 17:12)

        Joseph_Lacroix [utilizator] i-a raspuns lui n-are

        Aveti idee cum se tin tablourile de tipul asta, se stie intotdeauna unde sunt si cine este proprietar, plus ca nu se tin in seif, iar in multe tari nu ti se da voie sa le scoti din tara.

        DNA = maciuca politica
  • +21 (23 voturi)    
    LOL (Marţi, 24 martie 2015, 14:42)

    deville2010 [utilizator]

    Ce bani au astia..parca e comoara lui Alibaba
  • +6 (16 voturi)    
    poate (Marţi, 24 martie 2015, 14:45)

    xanti [utilizator]

    Vrea Ponta sa ajunga la el bunuri confiscate de DNA.
  • +19 (23 voturi)    
    Este incredibil!!! (Marţi, 24 martie 2015, 14:46)

    Audit [utilizator]

    Imi este imposibil sa le inteleg modul de a gandi! nu sunt un om de stanga dar, dar cand se taie salarii TU iti permiti sa furi!

    Cum poate da Comisia aviz negativ? Ce treaba au ei cu a-si da cu parerea pe ceea ce inseamna dosare? Nu au rusine de nimic.
    Ce mai poate explica acum cand s-au gasit aceste bunuri la altcineva?
    Oare in noiembrie 2014 am votat ca ei sa se acopere intre ei? Nu cred.
  • +25 (29 voturi)    
    Plimba ursul Lavinei, si du-te Darius la zuhaus (Marţi, 24 martie 2015, 14:59)

    Plagarus [utilizator]

    Inca o otreapa " cinstita " pe masura " doctorului " Viorel
  • +5 (9 voturi)    
    cat de morbida e fata lacomiei (Marţi, 24 martie 2015, 15:05)

    cristi_an [utilizator]

    tablouri ce merita expuse in muzee, sunt dosite in niste locuri intunecate uitate de lume....
    ba bolnavilor...voi dormiti bine noaptea?
  • -25 (35 voturi)    
    Astia vor ca DNA sa aresteze un senator.... (Marţi, 24 martie 2015, 15:06)

    newlook [utilizator]

    Astia vor ca DNA sa aresteze un senator pe baza barfelor din piata, ba chiar mai rau, pe baza barfelor arestatilor anteriori si nimic altceva ca proba. Asta-i "profesionalismul" DNA, nu rapoartele pe care si le fac ei intre ei, ca tot nu controleaza nimeni Justitia.
    • +10 (12 voturi)    
      mai (Marţi, 24 martie 2015, 15:29)

      mikeyu [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      baieti/fete, tocmai v-au deconspirat udrea&co, asa ca mai luati o pauza... ca se vede de departe cand comentati impotriva evidentei.
    • +7 (13 voturi)    
      ... (Marţi, 24 martie 2015, 15:33)

      uncetateansimplu [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      Dar vad ca sunteti multi, astia care posteaza tampenii pe aici, aveti banii in plic sau direct in cont?
    • +1 (7 voturi)    
      Auzi... (Marţi, 24 martie 2015, 16:28)

      CosminMaricari [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      ...dar dincolo de postăceala penibilă, de ce ai zis ”vor să aresteze un senator” și nu ”vor să aresteze un om”? E cumva mai cu moț pen' că-i senatoriu? Că mie-mi pare că „ăștia” nu arestează funcția sau scaunul de sub ilustrul posterior...
      • -3 (11 voturi)    
        Mai baiete, (Marţi, 24 martie 2015, 17:49)

        newlook [utilizator] i-a raspuns lui CosminMaricari

        Mai baiete,

        Nici un om nu ar trebui arestat cu astfel de "dovezi", "ce mai spune gura targului".

        Dar atata stiu sa faca procurarasii din Romania: sa bage omul la zdup si apoi - eventual - sa gaseasca dovezi. Daca nu a iesit, omul sta la zdup si nu primeste nici macar un "sorry!" la sfarsit. "Arestarea preventiva" ar trebui sa fie situatia exceptionala, nu regula.

        Bun, acum sper ca ti-am explicat nelamurirea pe care o aveai cu "omul".

        Acum despre politicieni:

        Oamenii politici ar trebui sa aiba aceleasi drepturi cu oamenii simpli - DAR - ar trebui ca si responsabilitate din partea societatii fata de oamenii politici sa fie pe masura asteptarilor de la ei. Nu poti face zob un senator in presa "pe surse" si apoi, cand se dovedeste ca ala nu e vinovat, tu sa nu ai nici macar responsabilitatea unei scuze. In USA, chiar trusturile de presa mari au platit de s-au uscat pe cazuri de 10 ori mai mici decat cele ce se intampla in Romania.

        Daca se intampla ca in Romania, blamarea fara consecinte a oricui, tara e condusa de NU de reprezentantii oamenilor ci de reprezentantii celor ce tin in mana media si care platesc ONG-urile. Intregul concept de democratie e contorsionat astfel incat si guvernarea se face in interesul celor de mai sus si celor care tin sforile mai sus, nu in interesul natiunii. Spun asta fara sa fiu paranoic, e doar o consecinta logica a unei societati astfel structurate.

        Din cauza asta, rezistenta Parlamentului la ofensiva nefireasca a procurorilor impotriva societatii e si morala si justificata; mai mult decat atat, E PATRIOTICA.
        • 0 (6 voturi)    
          Nu trageti in penalii nostrii dragi si "cinstiti" (Marţi, 24 martie 2015, 18:21)

          Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui newlook

          Daca i-am ales sa-i respectam,sa-i iertam, ca fura din banii ce ne prisosesc noua tuturor si oricum nu se folosesc acolo unde ar trebuii !
        • +2 (8 voturi)    
          Măi postace, (Marţi, 24 martie 2015, 18:24)

          CosminMaricari [utilizator] i-a raspuns lui newlook

          În primul rând, nu alea-s dovezile. Dovezile sunt cele pe care-or să le prezinte judecătorului, nu ce citești tu pe Hotnews, mkay?

          Apoi, nu procurorii bagă oamenii la zdup, ci judecătorii, pe baza referetelor procurorilor. Dacă procurorii ăia nemiloși, doar ”blamează fără dovezi”, cum de le țin hangul judecătorii?

          Și trei: de unde până unde au fost sărmanii uameni politici ”blamați fără consecințe”? Sau sentințele alea la ani grei de pușcărie din ultima vreme dovedesc de fapt nevinovăția pușcăriașilor?
          • -3 (7 voturi)    
            Prietene incrancenat (Marţi, 24 martie 2015, 18:59)

            newlook [utilizator] i-a raspuns lui CosminMaricari

            Prietene incrancenat,

            Traiesc intr-o tara unde justitia e asa cum am descris-o eu; raportul dintre puteri fiind cel sugerat de mine.
            Printre altele, si asta e o cauza pentru care tara in care traiesc e in G7 si nu in randul coloniilor, asa cum este Romania.
            Oamenii de aici inteleg si pretuiesc moderatia; politicienii reprezinta societatea asta, nu visele lui Macovei sau a altora ca ea (care exista si pe aici).
            Intr-o societate normala, Justitia isi are locul ei, dar nu e totul. Exista niste echilibre si, chiar daca "lupta impotriva coruptiei" e importanta, asta nu duce la dezintegrarea celorlate puteri, ca asa vrea procurarasul sa se simta puternic.
            Eu zic sa mai citesti o data postarea mea, poate ca de data asta, cu explicatiile suplimentare de aici, intelegi macar semnificatia ultimei fraze.
            Daca nu vrei sa vezi padurea, chiar e inutil sa-ti raspund punctual la observatii; in permanenta vei gasi un copac care sa se potriveasca viziunii matale.

            Sa ai o zi buna si, daca se poate, mai putin incrancenata !
            • +1 (5 voturi)    
              Inseamna ca esti lobotomizat (Marţi, 24 martie 2015, 20:24)

              Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui newlook

              Daca tu carai la un articol de ziar si racnesti ca e "jale" in Romania....nu ai habar de ce te inconjoara.
  • +8 (14 voturi)    
    așa spunea cândva un dobitoc (Marţi, 24 martie 2015, 15:09)

    simplu_cetatean [utilizator]

    Probabil asta e cel mai cinstit guvern...
  • +5 (11 voturi)    
    lume fina in P$D. Nu se mai intrec in limuzine (Marţi, 24 martie 2015, 15:21)

    __alex__ [utilizator]

    super-scumpe, de neam prost, au ajuns la faza 'pe tablouri'. Nastase - Titian si ElGreco, Valcov - Renoir... E o evolutie lenta pe care banul o imprima pana si ultimilor ghertoi.
  • +5 (13 voturi)    
    INTERESANT ! (Marţi, 24 martie 2015, 15:43)

    pointless man [utilizator]

    Postacii care comentează contra (pontiac, etc.) adică în apărarea borfașilor, de obicei îl apără și pe Putin. Drept e că și ăla-i borfaș.
    • -1 (11 voturi)    
      Mai nea Caisa, (Marţi, 24 martie 2015, 17:18)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui pointless man

      adica toti borfasii,inclusiv aia dragi tie,pdl-sti ,mai nou pnl-sti,il apara pe Putin,mai ia neica o gura de aghiazma si mai cujeta,ca tare multe prostii mai spui!!!
  • +10 (14 voturi)    
    U-N-I-C-A-T (Marţi, 24 martie 2015, 16:05)

    LegatusAugusti [utilizator]

    Va fi aparat de PSD cu ghiarele si cu dintii !
    Nu cred ca mai exista unul sa stie de Renoir ! Poate de chilotii Moschino sa mai fi auzit cate unul de la amanta !
    De ce nu schimba Victor Viorel + Congresul numele in Partidul Socialist Penal din Romania. Idem pentru PNL. Apropos , votarea ridicarii imunitatii onorabilului Vosganian a fost filmata ? Alinutza, Alinutza - acusi vine un lot nou si de la PNL !
    De ce nu votati imunitatea totala ultraextinsa pe 10 generatii de talhari ca sa puteti fura pana va plesnesc cefele - burtile si pungile cu parale furate ?
    Fiti blestemati, nenorocitilor !
    • +3 (7 voturi)    
      A-M-I-N-! (Marţi, 24 martie 2015, 16:47)

      spectator47 [utilizator] i-a raspuns lui LegatusAugusti

      raman fara grai cand auzi de asemenea fapte..........
      indignarea intuneca mintea..........
  • +4 (6 voturi)    
    ia intrați pe site-ul ăsta (Marţi, 24 martie 2015, 16:18)

    Mariicaialbastri [utilizator]

    să vă minunați:

    http://www.cornettedesaintcyr.fr/

    de asta se tot duc tovarășii politicieni și cu cocotele lor la Paris...
  • +1 (3 voturi)    
    Ce porc (Miercuri, 25 martie 2015, 0:11)

    Comentatorul-x [utilizator]

    Te lasa cu gura cascata cat de corupti sunt. Cata nesimtire pentru poticieni asa zisi de stanga. Putrezi de bogati. Auzi tu, trei lingouri de aur.
    Si noua ne mor batranii si copii prin spitale in frig si fara medicamente. Puscaria e solutia.
  • +1 (3 voturi)    
    Sirul lui Pontacci (Miercuri, 25 martie 2015, 0:33)

    Leon_Magnificul [utilizator]

    Vosganian, Borbely, Valcov, Sova, Sper ca sinteti pregatiti sa admirati degetul mijlociu cit Casa poporului pe care o sa vi-l arate miine alesii vostri.
  • 0 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 25 martie 2015, 7:12)

    [anonim]

  • +1 (3 voturi)    
    Tablouri in seif? (Miercuri, 25 martie 2015, 8:45)

    xrogo [utilizator]

    Or o fi seiful mare,mare,dar atunci cum l-au mutat,or or fi tablourile niste miniaturi,dar onor procurorii nu spun nimic despre asta!!!
  • -2 (2 voturi)    
    Hoț la hoț trage. (Miercuri, 25 martie 2015, 8:54)

    vali47 [utilizator]

    Se explică prietenia strânsă dintre Ponta și Vîlcov.Hoții se susțin reciproc în fața legii.
  • 0 (0 voturi)    
    Un Renoir autentic (Miercuri, 25 martie 2015, 10:17)

    John M. [utilizator]

    la o casa de licitatii din New York i-ar aduce cam 85 milioane. La negru peste 100. Un Renoir n-a mai fost pus in vanzare de cel putin cinci ani ca astfel de nume sunt cele mai bune investitii. In anii '60 costa cam 50 de mii; in '70 cam 200 mii. In anii '80 pretul a sarit la zeci de milioane dupa cum si numarul milionarilor a crescut exponential. Exista oameni dispusi sa dea si 200 milioane. Problema e ca nu se gasesc.
  • +2 (2 voturi)    
    Sa ne amintim (Miercuri, 25 martie 2015, 10:32)

    benicio [utilizator]

    Lavinia Sandru, 11 noiembrie 2014: „Cum, domnule Klaus Iohannis, nu ati fost la Chisinau si Cernauti si vreti sa fiti presedintele romanilor?!"

    Revenind la subiect, sa tii un Renoir inchis intr-uns eif e atac la bunul simt.
  • 0 (0 voturi)    
    valcov (Miercuri, 25 martie 2015, 12:55)

    cornelan [utilizator]

    ar trebui trimis in China , judecat si condamnat dupa legea de acolo : banuiesc ca ar avea bani indeajuns sa-si cumpere glontul ! popor roman adormit ( caci asa iti suna pana simnul national ) , pana cand o sa mai rabzi ???


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by