ANI: Un primar din Suceava a dat contracte de 20 de milioane de lei unei firme unde a fost administrator si asociat

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 23 martie 2015, 16:38 Dosare Anticoruptie


Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie penala de catre Constantin Mutescu, primar al Comunei Vicovu de Jos, Judetul Suceava, informeaza un comunicat al agentiei.

Potrivit ANI, in perioada exercitarii mandatului, a incheiat, in calitate de reprezentant al primariei, un numar de 12 contracte in valoare totala de 20.749.718,03 Lei (4.683.274,95 Euro) cu S.C. VICOV CONSTRUCT S.R.L. (societate comerciala in cadrul careia a detinut atat calitatea de asociat, cat si functia de administrator pana la data de 24 iunie 2008).

Constantin Mutescu ar fi incalcat astfel dispozitiile art. 301 din Codul Penal al Romaniei, conform carora "Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial [...] pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica".

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Radauti, Judetul Suceava, in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre Constantin Mutescu a infractiunii de conflict de interese.

"Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare. Mutescu Constantin nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare", se mai scrie in comunicatul ANI.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1066 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    iar milioane de euro furate? (Luni, 23 martie 2015, 16:52)

    jackalphonse [utilizator]

    tara asta ar trebui sa fie putreda de bogata si ea este numai putreda din cauza ca se fura. zeci si sute de milioane furate de mazare, udre, videni, poante si asociatii de familii. nu vorbim niciodata de mii si zeci de mii, vorbim de milioane si zeci de milioane de euro.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by