VIDEO UPDATE Presedinta Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, retinuta pentru 24 de ore si urmarita penal pentru luare de mita / Judecatoarea ar fi luat mita 200.000 de euro de la o ruda a lui Bercea Mondial

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 23 martie 2015, 14:11 Dosare Anticoruptie


Carmen Marinescu, presedinte al Tribunalului Olt, a fost dusa luni la DNA - Serviciul Teritorial Craiova, procurorii DNA dispunand inceperea urmaririi penale pentru luare de mita, trafic de influenta si fals in declaratii in forma continuata.

Potrivit ordonantei de efectuare a urmaririi penale, Carmen Marinescu a pretins si primit, prin intermediul unui avocat din Baroul Olt, Cismaru Dumitru, 200.000 de euro, "pentru a dispune cercetarea unui inculpat din familia denuntatorului in stare de libertate si pentru a pronunta o solutie pe fond favorabila acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsa neprivativa de libertate, dar si pentru a interveni, in acelasi scop, pe langa ceilalti judecatori care urmau sa judece cauza".

In cursul serii, procurorii DNA au decis retinerea pentru 24 de ore a judecatoarei Carmen Marinescu, care va fi prezentata cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile la Curtea de Apel Craiova.



Potrivit unor surse citate de StiriPeSurse.ro, judecatoarea ar fi primit mita de la o ruda a interlopului Bercea Mondial.

Suma de bani mentionata a fost primita de avocatul Cismaru Dumitru in doua transe: 
  • -150.000 de euro, inaintea termenului de judecata din data de 31.08.2011, cand s-a dispus pentru prima oara inlocuirea masurii arestului prevenit cu masura obligarii de a nu parasi localitatea
  • -50.000 de euro, in data de 20.09.2011, judecatorul Marinescu Eugenia Carmen amanand pronuntarea asupra cererii de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea ori tara pentru data de 22.09.2011, cand a si admis cererea formulata de inculpat, inlocuind masura arestului preventiv cu masura obligarii de a nu parasi localitatea.

Care sunt acuzatiile procurorilor, potrivit unui comunicat postat pe site-ul DNA:

Dupa primirea sumei de 200.000 de euro, la 3 luni de la pronuntarea incheierii din data de 22.09.2011, respectiv in intervalul 14 - 22.12.2011, Carmen Marinescu si luliu-Severus Marinescu, sotul acesteia, au achizitionat trei suprafete de teren si o casa, doua dintre aceste achizitii nefiind mentionate in declaratiile de avere ale magistratului, astfel:
  • 1)Marinescu luliu-Severus a primit de la o persoana apropiata de avocatul Cismaru Dumitru, o donatie reprezentand un teren in suprafata de 703 mp si o constructie de 29 mp pe acelasi amplasament, situat in localitatea Baile Olanesti.
In realitate, pentru a evita mentionarea magistratului judecator Marinescu Eugenia-Carmen in contractul de cumparare a acestui imobil, inculpatii Marinescu luliu-Severus si Cismaru Dumitru au deteminat-o pe proprietara sa accepte incheierea unui act de donatie, in realitate intre parti fiind incheiat un contract tipic de vanzare-cumparare si fiind platit pretul de 55.000 lei.
  • 2) Marinescu luliu-Severus a dobandit prin cumparare de la o alta persoana, un teren situat in localitatea Corbu, judetul Constanta in suprafata de 1250 mp.
Exista indicii privind subevaluarea pretului achitat de inculpat, urmand a fi efectuate in continuare cercetari in cauza cu privire la aceasta tranzactie.
Aceste doua achizitii nu sunt mentionate in declaratiile de avere intocmite si depuse in cursul anilor 2012 si 2013 de magistratul judecator Marinescu Eugenia-Carmen, potrivit art. 93 din Legea 303/2004.
  • 3) Marinescu Eugenia-Carmen si Marinescu luliu-Severus au achizitionat un teren intravilan de 600 mp situat in municipiul Slatina, tranzactie consemnata in declaratia de avere a magistratului.
Terenul in cauza a fost trecut de catre Consiliul Local Slatina din domeniul public in inventarul bunurilor ce apartin domeniului privat al municipiului Slatina prin Hotararea Consiliului Local (C.L.) Slatina nr. 170 din 26.07.2011.

In realitate aceste imobile, sustin procurorii, precum si cel situat in localitatea Corbu, judetul Constanta in suprafata de 1250 mp, au fost achizitionate din suma de 200.000 de euro pretinsa si primita de suspecta Marinescu Eugenia-Carmen prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru, toate aceste demersuri fiind efectuate in scopul ascunderii sau al ascunderii si disimularii originii ilicite a acestor bunuri si ajutarea persoanelor care au savarsit infractiunea din care provin bunurile sa se sustraga de la raspunderea penala.

Judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Craiova a dispus arestarea preventiva a inculpatului MARINESCU IULIU-SEVERUS, sotul suspectei Marinescu Eugenia Carmen, si CISMARU DUMITRU, avocat, pe o perioada de 30 de zile si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile fata de inculpatul Buca Ilie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8319 vizualizari

  • +9 (13 voturi)    
    Cum e mai rau: sistem judiciar corupt! (Luni, 23 martie 2015, 16:20)

    EllenaS [utilizator]

    Si uite asa, cand treci prin satele si comunele din tarisoara noastra si vezi insirate vila dupa vila, te intrebi retoric: "Din ce bani au putut oamenii astia sa-si faca mandrete de case?" Pai, de unde, daca nu din spagi? Greseala principala nu e a celor care in mod necinsit au facut bani, ci a institutiilor care trebuiau sa stopeasca din fasa asemenea practici! Concluzie: am fost si cred ca ramanem o tara fara stapan! Vai de noi!
  • +9 (9 voturi)    
    interesant... (Luni, 23 martie 2015, 17:00)

    adyQ [anonim]

    ne bucura ca treaba merge....la DNA
  • +3 (7 voturi)    
    student la Drept sa fac avere (Luni, 23 martie 2015, 17:21)

    Agell [anonim]

    si uite asa toate *** fac Dreptul sa devina avocati, dc oare? ... pai se vad rezultatele : vezi arestariele si ce urmeaza.
  • +7 (9 voturi)    
    salarii mari in justitiie (Luni, 23 martie 2015, 17:28)

    Dodel540 [utilizator]

    Aceasta mita de 200 de mii de euro demonstreaza fara nici o indoiala ca salariile mari pe care le primesc judecatorii (> 8000 de ron) in tara asta NU fac altceva decat sa creasca valoarea shpagii in ultima instantza!
    Va primi si ea cu suspendare sau va lua 22 de ani ?
    • +5 (5 voturi)    
      Nu neapărat (Luni, 23 martie 2015, 17:57)

      _CK_ [utilizator] i-a raspuns lui Dodel540

      Şi procurorii DNA au salarii mari ( > 6000-7000 parca), dar ei îi merită. Şi ar merita şi mai mulţi. Toţi care muncesc cinstit şi aduc prosperitate merită să câştige decent.

      E bine că judecătorii au salarii mari. Mai sunt şi uscăciuni şi e foarte bine că sunt înlăturate. Dar să nu dăm cu namol în toţi judecătorii. Cu salariile mari, nu mai au premize să calce strâmb. Dacă până acum, prin salariile mici, puteau "invoca" o scuză pentru a lua mită, acum au de ce să fie corecţi. Orice om care câştigă un salariu considerabil, începe să trăiasca mai bine, se simte mai confortabil în viaţa sa şi posibil să nu mai simtă nevoia de furtişaguri. De asta este important să aiba salarii mari.
    • +2 (8 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 23 martie 2015, 18:51)

      [anonim] i-a raspuns lui Dodel540

  • 0 (4 voturi)    
    Pe cine salveaza AR FI LUAT ? (Luni, 23 martie 2015, 17:28)

    roman polanschi [anonim]

    Nu cred ca pt explicatiile din text ,judecatoarea ar fi luat o asemenea suma.
    Cred ca cineva din anumite motive a mai pus un zero la suma !!!!!!!!
  • +7 (7 voturi)    
    La puşcărie cu ea ! (Luni, 23 martie 2015, 17:45)

    _CK_ [utilizator]

    La pârnaie cu ea !
    La închisoare cu aceşti judecători corupţi !
    La închisoare cu toţi corupţii !

    Un motiv de bucurie să platesc taxe şi impozite pentru salariile procurorilor !

    Mi-aş dori să am aceeaşi bucurie şi pentru sistemele de sănătate şi educaţie.
  • +4 (6 voturi)    
    Cancerul Romaniei (Luni, 23 martie 2015, 19:36)

    floriniulian [utilizator]

    Justitia si Parchetul sunt cele mai corupte institutii din Romania.
    Pina nu vor fi curatate de acesti paraziti ca acest specimen Carmen Marinescu NU se va schimba NIMIC ..sa nu ne facem iluzii..

    In fiecare judet sunt zeci de Carmen Marinescu care patroneaza coruptia de cea mai joasa speta si de care nu se LEAGA nimeni.

    Astepta ca aceasta lupta anti-coruptie sa ajunga la nivelul cetateanului...cu DOAR 90 de procurori DNA acest lucru NU se va intimpla prea curind.
  • +4 (4 voturi)    
    Oare ce salariu o fi avut ? (Luni, 23 martie 2015, 19:37)

    blackarrow [utilizator]

    Cred ca peste 10 000 lei , ca presedinta de Tribunal , nu ? Putin , dom'le, putin , la "valoarea " ei ?! La puscarie cu nemernicii !
  • +1 (1 vot)    
    Cred ca asta e genul de "prada"de cea mai (Luni, 23 martie 2015, 23:27)

    deval [utilizator]

    mare valoare a DNA ! Cel mai pretios cadou/trofeu pentru noi ! Sa opresti prin tamponare o asemenea borfasa e mare lucru caci procurorii stiu ca le va fi greu sa o priponeasca daca dau la judecata peste unul ca ea!! Sa ne gandim cati oameni a putut nenoroci asta de-a lungul timpului , jucand bambilici cu soarta, cu vietile lor ...Oare CSM care se "opareste"sistematic la cauze imaginare, nu se gandeste sa revada cumva cauzele victimelor pastramagioaicei , sa vada neica cum fac asta alte state... ?! In privinta pedepsei, nu va deranjati, noi stim ca in SUA asta ar sta la brutarie lejer vre-o 150 de ani....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by