Laura Voicu, avocata Alinei Bica, va fi cercetata sub control judiciar

de Narcis Anton     HotNews.ro
Sâmbătă, 21 martie 2015, 5:32 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Bucuresti a respins, vineri, propunerea DNA privind arestarea preventiva a Laurei Voicu, avocata fostei sefe a DIICOT Alina Bica, aceasta urmand sa fie cercetata sub control judiciar pe urmatoarele 60 de zile, informeaza Agerpres. Decizia instantei nu este definitiva.

Laura Voicu a fost retinuta joi, fiind acuzata de favorizarea faptuitorului si instigare la infractiunea de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati.

In dosar s-a dispus urmarirea penala fata de Niculae Learciu, pentru exercitare fara drept a unei profesii sau activitati.

Potrivit DNA, Laura Voicu, aparator ales al inculpatei Deaconu Georgia Ioana, arestata preventiv intr-un dosar instrumentat de procurorii anticoruptie, cunoscand faptul ca Niculae Learciu nu detine calitatea de avocat, fiind inscris in asa-numitul "Barou constitutional", l-a desemnat pe acesta sa participe la activitati de urmarire penala ce urmau a se desfasura la sediul DNA in dosarul nr. 189/ P/ 2012, precum si, in repetate randuri, in alte cauze.

"Din dispozitia inculpatei Voicu, Niculae Learciu a exercitat si alte activitati ce tin de profesia de avocat, prezentandu-se la termene de grefa in Serviciul de retinere si arestare preventiva, unde a acordat asistenta juridica mai multor clienti ai acesteia.

In acest mod, cu referire la dosarul 189/ P/ 2012, Laura Voicu a creat conditiile necesare pentru tergiversarea urmaririi penale, prin punerea procurorilor in situatia de a proceda la refacerea actelor de urmarire efectuate cu inculpata din dosarul respectiv, lipsita de asistenta juridica. Prin prezentarea lui Niculae Learciu ca avocat, Laura Voicu a urmarit si posibila inlaturare a unor probe care ar fi putut fi valorificate in urma desigilarii sacilor in care acestea se aflau, intrucat aceasta operatie nu ar mai fi putut fi refacuta, iar lipsa apararii inculpatei arestate ar fi atras nelegalitatea obtinerii lor, cu consecinta imposibilitatii utilizarii acestora ca mijloace de proba in cauza nr. 189/P /2012 a DNA", se spune in document.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2266 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    ca inainte de 90 (Sâmbătă, 21 martie 2015, 10:12)

    cartofil [utilizator]

    inainte de 90 ne-a venit la intreprindere o jurista care fusese inainte avocata. cum a plecat din avocatura?? la un proces a afirmat ca marturia clientului ei a fost obtinuta de organele de ancheta prin forta. binenteles ca procurorul comunist a negat. in acel moment avocata a ridicat zeghea celui judecat (atunci cercetatii erau tunsi zero si imbracati in zeghe la proces, vinovatie era deja implicita daca ajungeai in stadiul acela). si s-au vazut, una langa alta, loviturile de baston pe care le primise impricinatul in beciurile politiei. seara, avocata era arestata pentru o cafea pe care un client a declarat ca i-a dat-o (probabil real, intr-un proces), a doua zi proces in urgenta, condamnata la vreo cateva luni la Codlea si scoasa din avocatura. oare seamana cu ce se intampla.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by