Un martor a declarat ca Marian Vanghelie i-a cerut sa stranga semnaturi pentru candidatura Elenei Basescu la europarlamentare

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 19 martie 2015, 17:43 Dosare Anticoruptie


Omul de afaceri Marin Dumitru a declarat ca Marian Vanghelie i-a cerut, in anul 2014, sa stranga semnaturi pentru candidatura Elenei Basescu la alegerile europarlamentare, se arata in motivarea sentintei prin care magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au dispus arestarea preventiva a primarului sectorului 5.

Reamintim ca Elena Basescu a dat de inteles in 2014 ca ar putea candida la europarlamentare din partea PMP, dar, in cele din urma, nu a fost inscrisa pe lista candidatilor pentru Parlamentul European.

"Cu referire la alta suma platita cash, Dumitru Marin a relatat ca in anul 2012, cand fiul inculpatului si-a serbat majoratul, i-a dat aproximativ 95.000 euro cash, iar in primavara anului 2014 inculpatul i-a cerut sa stranga 10.000 de semnaturi pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Basescu, banii necesari acestei activitati fiind scazuti din comisionul ce-i era cerut, (...) suma platita pentru cele 9.000 semnaturi stranse fiind de cate 15 lei/semnatura", se arata in documentul citat.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie intr-un dosar de coruptie impreuna cu varul sau, Mircea-Sorin Niculae. In acelasi dosar, Adrian Murgoci (soferul lui Vanghelie), Laura Ciocan (director Economat Sector 5 SRL) si sotul acesteia, Sorin Ciocan, sunt cercetati sub control judiciar.

UPDATE Ora 18.11: Elena Basescu a replicat pe Facebook, respingand informatiile:

Referitor la informațiile apărute în presă, conform cărora Marian Vanghelie ar fi strâns semnături pentru candidatura mea la alegerile europarlamentare din 2014, vreau să fac următoarele precizări.
Nu am cerut niciodată nimănui să-mi strângă semnături contra cost, cu atât mai puțin lui Marian Vanghelie sau celorlalți oameni invocați în documentele citate în presă. De altfel, pe aceștia nici măcar nu îi cunosc.
Reamintesc tuturor că nu am candidat la alegerile europarlamentare din 2014.
În aceste condiții, invocarea numelui meu este nejustificată.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1429 vizualizari

  • +5 (7 voturi)    
    Comment sters de user (Joi, 19 martie 2015, 17:37)

    Metec [anonim]

  • +7 (7 voturi)    
    rafoind arhiva Hotnews (Joi, 19 martie 2015, 17:56)

    nellino [utilizator]

    "Nu stiu daca Elena (n.r. Eena Basescu) mai candideaza pentru Parlamentul European. E treaba ei, e femeie cu experienta, mama..."

    http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-16591380-live-text-presedintele-traian-basescu-invitat-b1.htm


    Asta venind de la omul care stia de doctoratul lui Ponta si de contractele lui Firea.
    • -1 (3 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Joi, 19 martie 2015, 17:53)

      [anonim] i-a raspuns lui nellino

    • -2 (2 voturi)    
      de la felix (Joi, 19 martie 2015, 18:49)

      timp tamp [utilizator] i-a raspuns lui nellino

      Cu siguranță e un martor trimis de la haznaua lui felix sau cocina lui ghiță, numai acolo mincunile grosolane curg pe bandă rulantă
  • -1 (3 voturi)    
    Martor şi Vanghelie. (Joi, 19 martie 2015, 18:03)

    eugenraduoradea [utilizator]

    Eu am mari îndoieli cu privire la martorii ăştia, oameni de afaceri. E clar că Vanghelie nu e uşă de biserică dar toată povestea pare un fel de răzbunare din partea mamutului PSD pentru îndrăzneala de a sfida marea conducere de partid şi de stat a lui Kim Jong Il cel mic de la noi. De altfel toată tevatura asta cu denunţuri care mai de care sunt vrăjeli pentru prostime, hai să fim serioşi, se plătesc poliţe şi de-o parte şi de alta, o luptă internă a admiratorilor din DNA şi justiţie pentrui o tabără sau alta. Asta cu justiţia că se face curăţenie s-o spună lui mutu, marii şmecheri şi corupţi vor fi în continuare intangibili.
    • +1 (1 vot)    
      Mari şmecheri şi corupţi intangibili... (Joi, 19 martie 2015, 19:17)

      _cutare [utilizator] i-a raspuns lui eugenraduoradea

      ... ca Hrebenciuc, Nicusor Constantinescu, Adamescu sau Tender? Culmea, toti sunt ori deja in parnaie ori pe drumul cel bun intr-acolo.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by