VIDEO DNA cere retinerea si arestarea lui Dan Sova pentru complicitate la abuz in serviciu in dosarele Rovinari si Turceni

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 13 martie 2015, 11:44 Dosare Anticoruptie


Cazul Sova ajunge la CCR
Foto: Agerpres
DNA cere incuviintarea Parlamentului pentru retinerea si arestarea lui Dan Sova, actual senator PSD, fost ministru al Transporturilor, in dosarul legat de contractele de asistenta juridica pentru complexurile energetice Rovinari si Turceni. Sova e acuzat de trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu. Fostul ministru al Transporturilor a declarat, vineri dimineata, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ca a fost la DNA pentru "chestiuni procedurale, au mai venit niste documente noi. Au primit niste documente, sunt niste chestiuni procedurale interne", le-a spus Sova jurnalistilor, nefacand alte comentarii privind cererea DNA de retinere si arestare in cazul sau.

Vom reveni cu amanunte



  • Comunicatul DNA:
In completarea comunicatelor cu nr. 1194 si 1210 din datele de 13, respectiv 20 august 2014, privind presupuse acte asimilate coruptiei savarsite la companiile energetice Turceni si Rovinari, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie - doamna Laura Codruta Kovesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J. referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului SOVA DAN-COMAN, cu privire la savarsirea a trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.

Cererea procurorilor anticoruptie are in vedere faptul ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

Din actele de urmarire penala a rezultat ca in perioada 2007-2009, suspectul Sova Dan-Coman a semnat mai multe contracte si acte aditionale incheiate intre CER si CET pe de o parte si SCA ¬Sova si Asociatii¬ pe de alta parte.
De asemenea, a rezultat faptul ca suspectul Sova Dan-Coman in calitate de ¬avocat coordonator¬ mentiune trecuta expres in toate aceste contracte, a participat la mai multe discutii legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER si CET si la alte institutii contribuind efectiv la incheierea acestor contracte si acte aditionale efectuand in plus si activitate de consultanta juridica in temeiul acestor contracte si acte aditionale.
La data de 20 februarie 2015, prin aparator ales, au fost depuse la dosarul cauzei un nr. de 11 procese ¬ verbale, intocmite in perioada 2005-2009, ale Adunarii Generale a Asociatilor Societatii Civile de Avocati ¬Sova si Asociatii¬, nestampilate insa semnate indescifrabil de suspectul Sova Dan-Coman si de alte 2 persoane. De asemenea, in cursul lunii februarie 2015 au fost efectuate perchezitii si audieri.
In legatura cu aceste documente exista suspiciunea rezonabila ca sunt false, in sensul ca sunt antedate, prezinta o stare de fapt inexistenta la datele respective, iar continutul lor este conceput astfel incat sa corespunda interesului actual al suspectului Sova Dan-Coman, pe fondul scandalului mediatic aparut in presa cu privire la contractele de asistenta juridica semnate cu complexele energetice Rovinari si Turceni.
Concret, in urma administrarii materialului probator, a rezultat ca, in perioada decembrie 2005 - ianuarie 2009 s-au adoptat aproximativ 20-30 hotarari care au avut alte puncte pe ordinea de zi decat cele consemnate in toate cele 11 procese-verbale.
Caracterul fals al celor 11 inscrisuri releva intreprinderea de actiuni de o gravitate deosebita din partea suspectului Sova Dan-Coman, activitate infractionala orientata in mod vadit in scopul obstructionarii anchetei fapt ce pericliteaza grav obiectivele de interes public ale urmaririi penale si implicit ale infaptuirii justitiei penale in general.
Plasmuirea continuturilor celor 11 procese-verbale de catre Sova Dan-Coman constituie in sine o activitate infractionala prin care s-a incercat inducerea si acreditarea ideii ca acesta nu s-a implicat in incheierea celor trei contracte prezentate.
De asemenea, a rezultat faptul ca in cursul anului 2010, din dispozitia suspectului Sova Dan-Coman s-au distrus toate hardurile calculatoarelor societatii de avocati cu scopul de a compromite toate documentele si corespondenta purtata pe mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexe energetice.
Cererea de incuviintare a arestarii preventive a fost formulata avand in vedere ca sunt indeplinite conditiile prevazute de Codul de procedura penala.
Cererii transmise i-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie care efectueaza cercetari in cauza, precum si un numar de 6 volume cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.
Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale si punerea in miscare a actiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedura penala, activitati care nu pot, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























18058 vizualizari

  • +49 (53 voturi)    
    hai ca aflam pana la Paste (Vineri, 13 martie 2015, 11:31)

    un domn [utilizator]

    unde e ctr cu Bechtel..atunci sa vezi...cine ii mai plateste lu Mazeta..simbria
    • -21 (35 voturi)    
      let me guess (Vineri, 13 martie 2015, 11:46)

      Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      Cel puțin o copie a contractului Bechtel se află la... Bechtel?

      Așadar, în spiritul războiului anti-corupție, roagă-i tu pe americani să fac public contractul. Că pe mine nu m-au ascultat.
      • +35 (39 voturi)    
        Incearca la Moscova (Vineri, 13 martie 2015, 12:08)

        Martinezu [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

        vezi ca acolo te asculta! iti dau aia toate copiile.
        Pune o vorba buna si pentru tezaur.
      • +26 (30 voturi)    
        Din informatii sigure (Vineri, 13 martie 2015, 12:19)

        math [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

        Americanii au furat si exemplarul lui Sova. Noaptea pe furis. Incredibil ce fac acesti imperialisti ca sa discrediteze oameni exceptionali precum Sova, Putin, Ponta, Vanghelie, Udrea.
      • +3 (11 voturi)    
        Vezi ca... (Vineri, 13 martie 2015, 12:46)

        Atoatestiutorul [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

        America nu functioneaza ca Rusia sau Romania unde tu crezic a statul se ocupa de contractele firmelor private. Betchel e o firma privata in America, ce legatura ar avea politicienii ca sa-ti dea tie contract. cere la firma si vei primi un NU mare. Dar statul nu poate oblica cauze contractuale intre parti. Pricepi?
      • +14 (16 voturi)    
        la bechtel (Vineri, 13 martie 2015, 12:48)

        nahir [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

        nu-i o copie ci un original, ca asa se intocmesc contractele, cate un original pentru fiecare parte contractanta.
        in rest, pot fi cate copii vrei. important e sa fie copie conforma cu originalul.
      • +9 (11 voturi)    
        In spiritul ... (Vineri, 13 martie 2015, 13:43)

        Alius [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

        ...ala de care vorbesti tu, originalul (sau o copie a lui) detinut de firma americana o sa fie publicat cand i se va cere de catre partea romana, care parte romana sunt hotii tai. Cum naiba sa ceara asa ceva, dupa ce s-au chinuit sa faca sa dispara originalul lor?
      • +12 (16 voturi)    
        Problemute la Mazeta (Vineri, 13 martie 2015, 14:03)

        Sani [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

        Draga Mazetuto, incepi sa ai probleme!

        Adica, incepi sa raspunzi la ....provocari!

        Eu cred ca te-au stresat! Astia cu mascatii carevasazica!
        • +1 (5 voturi)    
          Bancul zilei! (Vineri, 13 martie 2015, 15:57)

          Europiu [utilizator] i-a raspuns lui Sani

          Ha-ha-ha, bravo!
          • +1 (1 vot)    
            breh (Vineri, 13 martie 2015, 17:57)

            un domn [utilizator] i-a raspuns lui Europiu

            acesta e perceptia ta despre shovaaaa ? nu e banc...dar cica shova lua....
    • +13 (15 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 13 martie 2015, 12:05)

      [anonim] i-a raspuns lui un domn

      • +2 (2 voturi)    
        Petiţie: Doamnei Procuror şef a DNA... (Sâmbătă, 14 martie 2015, 7:25)

        EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui

        ...vă adresez rugămintea ca, în numele interesului naţional, să fiţi de acord ca d-nul Şova Dan-Coman să aibă permisiunea de a avea la dispoziţie şi de a se folosi de cariocile şi planşele domniei sale. De asemenea, vă rog, ca numărul de deţinut, ce urmează să i se atribuie, să fie 2.400.Este un număr drag lui, de fapt şi nouă, celor care ne dorim cât mai mulţi km de autostradă în ţara asta...şi cum domnia sa ne-a promis că toţi acei km vor fi gata până în 2030, vă rog să-i asiguraţi condiţiile de cazare până atunci, dacă se poate, cu o chirie modică, după care d-l Şova să poată ieşi, liniştit, la pensie, de altfel binemeritată, după o activitate fructuoasă şi prodigioasă...
  • +41 (41 voturi)    
    Si ponta ? (Vineri, 13 martie 2015, 11:33)

    Bogdan_100 [utilizator]

    Doar erau parteneri. Sa stea singur Danut la racoare ? Sau "soldatul disciplinat" ia totul asupra lui numai sa aiba Victoras "grija de copii"
    • +23 (23 voturi)    
      Ponta, Sova, Borza........? (Vineri, 13 martie 2015, 12:52)

      Cassandra [anonim] i-a raspuns lui Bogdan_100

      Unde vor petrece intalnirea de 20 de ani de la absolvire (a facultatii de DREPTl Bucuresti !) ?
      Stima si mandria facultatii de DREPT BUCURESTI !!!
      • +7 (7 voturi)    
        La Brutarie (Vineri, 13 martie 2015, 14:45)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui Cassandra

        si vorba aia..pot petrece acolo..fara sa Tulbure Linistea si Ordinea Publica...un regret am..ca Maestrul El Insusi ..nu mai face si el..asa..din camaredie..un COME BACK..BACK in BAKERY STATION...cu baitetii lui de Suflet
    • +26 (26 voturi)    
      Nu-mi vine sa cred!! (Vineri, 13 martie 2015, 13:18)

      trigger [anonim] i-a raspuns lui Bogdan_100

      Cum sa-l aresteze chiar pe tovarasu', camaradu' (lui ponta) de joaca de-a guvernarea?!
      Doar a fost membru al celui mai cinstit si capabil guvern din câte a avut țara asta!!
      Ca așa a zis ponta.
      Si eu il cred pe cuvânt ....



      Uite ca s-a adeverit spusele guzganului rozaliu.
      In continuare așteptam sa se adeverească si ceea ce a spus sova:

      HREBENCIUC VIOREL: Deci, automat, suntem beliţi.

      ŞOVA DAN: Toţi!
  • +45 (45 voturi)    
    Cum?! (Vineri, 13 martie 2015, 11:35)

    hopshio [anonim]

    DNA aresteaza si minori?!
    • +37 (37 voturi)    
      :)) (Vineri, 13 martie 2015, 11:57)

      bun bun [anonim] i-a raspuns lui hopshio

      O fi el minor, da se pricepe la gainarii ca baietii mari.
    • +24 (26 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 13 martie 2015, 12:06)

      [anonim] i-a raspuns lui hopshio

    • +5 (5 voturi)    
      Gogu (Vineri, 13 martie 2015, 15:27)

      mircea [anonim] i-a raspuns lui hopshio

      Imberbi,semn ca nu sa maturizat.
  • +15 (15 voturi)    
    DNA (Vineri, 13 martie 2015, 11:47)

    nimrod [utilizator]

    Să te tăvăleşti de râs, nu alta!
  • +39 (39 voturi)    
    Victore, Victore! (Vineri, 13 martie 2015, 11:47)

    Johanis [utilizator]

    Se strange latul, minciunica! Tu si tovarasii tai, batrani si tineri, platiti acum ciordeala de douazesicinci de ani!
    Iliescu - criminal! Cohorta tanara - penalii penalilor!
    Bravo DNA!
  • +39 (39 voturi)    
    SOVA (Vineri, 13 martie 2015, 11:47)

    El Nino [anonim]

    Hopa!!!
    Victore,Victore
    • +5 (5 voturi)    
      Gogu (Vineri, 13 martie 2015, 15:27)

      mircea [anonim] i-a raspuns lui El Nino

      Gresit,victorie,victorie!
  • +42 (42 voturi)    
    next (Vineri, 13 martie 2015, 11:53)

    cetateanu [anonim]

    hopa...se pare ca i-a venit randul la catalog. Bravo DNA!
  • +30 (30 voturi)    
    Tirziu (Vineri, 13 martie 2015, 12:00)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    De ce asa tirziu? Era membru marcan al psd, adica hot. Pe cind si colaboratorul lui, dottore plagiatore frudatore?
  • +12 (12 voturi)    
    Ai nota 3! (Vineri, 13 martie 2015, 12:03)

    qwertyuiop [utilizator]

    Sova Dan!
    La tabla....
    • +1 (1 vot)    
      Misto suspansul (Vineri, 13 martie 2015, 20:29)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui qwertyuiop

      la tabla..colegul lui de banca, ce fu prins copiind.
  • +24 (24 voturi)    
    S-a zis cu noi! (Vineri, 13 martie 2015, 12:04)

    DI [anonim]

    Cine sa mai dea de pamant cu mafiotii astea: guvern, parlament, interpusii acestora...
    Daca cineva se simte curat sa-si dea demisia !
    Nu! acesta nu este parlament, nu este guvern, este mafie!!!
  • +21 (21 voturi)    
    acum sigur poate sa lucreze 26 ore/zi (Vineri, 13 martie 2015, 12:04)

    mnicku [anonim]

    ...............la puscarie
  • +27 (27 voturi)    
    se deschid conservele expirate dar si cele (Vineri, 13 martie 2015, 12:05)

    deval [utilizator]

    noi, neconforme !! Asta da stire ! Alt repetent in ale dreptului care se comporta ca un stapan al inelelor intr-un dispret total pentru lege si ca un jefuitor cinic, fara scrupule dar cu factura de la buget prin societati de stat . Asta mai e si profesor la facultatea de drept ...
    • +2 (2 voturi)    
      Da chiar, fac. de drept tace malc? (Vineri, 13 martie 2015, 20:30)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui deval

      domnu' sova mai e conf. univ.?
  • +17 (17 voturi)    
    Pur si simplu (Vineri, 13 martie 2015, 12:09)

    omezu [utilizator]

    Omul asta este prea prost ca sa fie lasat in libertate. Sa te duci singur sa le oferi procurorilor acte false, denota imbecilitate pura, nealterata. La multi ani!
    P.S. La cate vedete P$D-iste sunt sau or sa ajunga la bulau, Victoras o sa aiba o alegere dificila de facut...cu cine sa imparta celula?
  • +14 (14 voturi)    
    Parlamentul penal (Vineri, 13 martie 2015, 12:20)

    Daniels22026 [utilizator]

    Parlamentul nu va fi de acord nici cu urmarirea penala si evident, nici cu arestarea. Stim deja de ce.

    Pentru ca Sova va explica lipsa totala de probe a acestei acuzatii de natura pur politica, o razbunare a lui Basescu si a lui Johannis, gelosi pe realizarile Ministerului Marelor Proiecte.
  • +9 (9 voturi)    
    ouch (Vineri, 13 martie 2015, 12:22)

    mrness [utilizator]

    Cel mai palid bec din instalatia PSD ajunge la mititica...

    Ar trebui sa se gindeasca de acum la o strategie de reducere a pedepsei, nu cred ca poate sa aplice reteta binecunoscuta. Dau cu basca de pamint daca-l vad si pe idiotul asta notoriu ca scrie o carte!
    • +4 (4 voturi)    
      Ei bine ... (Vineri, 13 martie 2015, 14:22)

      hnreader [utilizator] i-a raspuns lui mrness

      A si scris-o! M-am uitat pe ea (era material de studiu la drept fiscal), e de kko.
  • +10 (10 voturi)    
    singur? (Vineri, 13 martie 2015, 12:23)

    cobra [anonim]

    Pe asociarul lui in biroul de avocatura ..cand??
  • +11 (11 voturi)    
    Cum am mai spus si acum o luna, (Vineri, 13 martie 2015, 12:38)

    Anna O. [utilizator]

    cand l-au inchis pe Tata Mitrea, vineri 13 poate fi si o zi fructuoasa. Dar sa nu ne bucuram prea repede... Sa nu uitam ca se " cere incuviintarea Parlamentului "! Si s-au mai vazut cazuri...
    Daca face adunatura asta de infractori numita Parlament zid in jurul acestui rafinat intelectual de stanga, eu emigrez in Congo!
    • 0 (0 voturi)    
      Sa emigreze ei! (Vineri, 13 martie 2015, 20:31)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Anna O.

      nu noi.
  • +10 (10 voturi)    
    Ciurel cand urmeaza? (Vineri, 13 martie 2015, 12:52)

    Anonim [anonim]

    Managerul privat al CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, cand il va lua DNA?
    DNA, va rugam grabiti-va pentru ca astfel va distruge viitorul a cateva mii de familii din Gorj.
    • 0 (0 voturi)    
      Hunedoara (Sâmbătă, 14 martie 2015, 7:34)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Anonim

      Hiddroelectrica
  • +12 (12 voturi)    
    Degeaba va bucurati mafia este puternica! (Vineri, 13 martie 2015, 13:12)

    Dana [anonim]

    Nu va bucurati ca acest individ va fi dat jos asa usor din parlament , nici nu se gandeste la demisie. Tovarasu Sova va fi aparat cu ferocitate de parlament PSD in special . Astia din parlament protejeaza unele persoane suspectate de coruptie . O solutie eficienta este introducerea pedepsei cu moartea , numai moartea ne va elibera de hoiturile acestor corupti .....
    • +7 (7 voturi)    
      Scena pare un film de groaza (Vineri, 13 martie 2015, 13:31)

      Noni [anonim] i-a raspuns lui Dana

      Si cand te gandesti ca sunt doctori in drept!
    • +8 (8 voturi)    
      Fura mult Danut... (Vineri, 13 martie 2015, 13:32)

      condro [utilizator] i-a raspuns lui Dana

      Numai cand te uiti la fata lui iti dai seama ca e o lichea. Faptic, ramane DNA-ul sa demonstreze daca am sau nu dreptate.
      Sa speram ca imunitatea parlamentarilor nu va mai fi de actualitate curand. Nu de alta dar sa fie mai usor sa rarim lichelele...
    • +6 (6 voturi)    
      TREBUIE IESIT IN STRADA IN W|E (Vineri, 13 martie 2015, 14:47)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Dana

      Vosganian si Borbely PARTIAL au scapat..NU trebuie sa scape si Avocatul De Turceni !
  • +8 (8 voturi)    
    DNA respecta referendumul pt nr de parlamentari (Vineri, 13 martie 2015, 13:15)

    andreesanu [utilizator]

    In sfirsit se misca ceva in Romania ! dubele cara la capacitate normala politicieni (pardon -derbedei )la DNA.
    Pina la viitoarele alegeri se ajunge la adevar ,la cit au vrut romanii prin referendum.
  • +7 (7 voturi)    
    numai acolo? mai sapati ca mai gasiti si altele (Vineri, 13 martie 2015, 13:32)

    misa2002_2006 [utilizator]

    Rovinari si Turceni! numai acolo? mai sapati ca mai gasiti si altele!
    • +5 (5 voturi)    
      mi as dori si CRESCENT (Vineri, 13 martie 2015, 14:48)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui misa2002_2006

      sa fie dosarul deschis pana ..de Craciun sa puna si felix sub brad INCA de un Stagiu De Brutarie
  • +9 (9 voturi)    
    curatenia de sfert de secol (Vineri, 13 martie 2015, 14:27)

    anonim [anonim]

    este inacceptabil si incredibil ce se intampla in tara asta. 3 lei pe luna donatie de fiecare salariat din romania ptr DNA/SRI/ANI -buna ideea cu donatia.
  • +4 (4 voturi)    
    victore, victore.... (Vineri, 13 martie 2015, 15:14)

    viorel [anonim]

    Victoraș mamă, vei mânca ouă roșii lângă Udrea anul acesta... de vină e oracolul Băsescu!
  • +4 (4 voturi)    
    Dane nu-l infunda pe dr. Viorel ! (Vineri, 13 martie 2015, 16:35)

    Plagarus [utilizator]

    Cand vei iesi peste cativa ani "afara " te vei putea baza pe mitomanul prieten si coleg de smenuri
  • -1 (1 vot)    
    Din referatul cinstitilor (Sâmbătă, 14 martie 2015, 8:20)

    xrogo [utilizator]

    si onestilor procurori "exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:".
    Pai mai nea procurorilor,voi cereti arestarea pe suspiciuni,sau pe dovezi clare,a falsificat sau nu acele acte?
    Cam astea sunt acuzatiile,subtiri si palide!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by