Denuntul Elenei Udrea, clasat de DNA; nu a rezultat existenta vreuneia dintre infractiunile sesizate

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 12 martie 2015, 18:15 Dosare Anticoruptie


Denuntul formulat de Elena Udrea a fost clasat, dupa ce in cursul urmaririi penale au fost administrate probele solicitate de fostul ministru, insa din acestea nu a rezultat existenta vreuneia dintre infractiunile sesizate, informeaza joi Directia Nationala Anticoruptie, potrivit Agerpres.

La data de 30 ianuarie, Elena Udrea a sesizat comiterea unor presupuse fapte de coruptie, ce ar fi fost savarsite de mai multe persoane, cu functii importante in institutii publice ale statului roman, fiind audiata ulterior de catre procurorii DNA pentru a-si sustine acuzatiile formulate anterior.

"In cursul urmaririi penale au fost administrate probele solicitate de catre denuntatoarea Udrea Elena Gabriela, iar din administrarea acestora nu a rezultat existenta vreuneia dintre infractiunile sesizate. In continuare, procurorii Sectiei de Combatere a Infractiunilor Conexe a Infractiunilor de Coruptie au dispus clasarea cauzei cu privire la savarsirea infractiunilor sesizate prin denunt si disjungerea urmaririi penale si trimiterea dosarului la Sectia de Combatere a Infractiunilor de Coruptie savarsite de Militari, din cauza calitatii de militar pe care o avea una dintre persoanele vizate", se arata in raspunsul DNA la solicitarea Agerpres.

Sursa citata subliniaza ca, in motivarea solutiei, procurorii Sectiei de Combatere a Infractiunilor Conexe a Infractiunilor de Coruptie au aratat ca faptele sesizate nu au corespondent in realitate, acuzatiile formulate sunt generice, iar din denunt nu rezulta indicii rezonabile ca s-ar fi comis vreo infractiune.

"La data de 12 martie, procurorii Sectiei de Combatere a Infractiunilor de Coruptie savarsite de Militari, dupa valorificarea materialului probator administrat in cauza, au dispus solutia clasarii dosarului. La baza motivarii solutiei, procurorii militari au retinut caracterul general, subiectiv si conjunctural al acuzatiilor formulate de catre denuntatoare cu privire la existenta unor infractiuni ce ar fi fost comise de persoana vizata, dar nesesizate pana la schimbarea situatiei juridice a petentei, fapte despre care ar fi luat la cunostinta de la persoane care nu i-au confirmat afirmatiile", mai spune DNA.

Elena Udrea anunta in 30 ianuarie, intr-un interviu acordat HotNews.ro, ca a depus la DNA un denunt impotriva directorului interimar al SRI Florian Coldea, pe care il acuza ca a instrumentat campania impotriva sa. Udrea preciza ca in denunt este amintit si procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi.

In 12 februarie, intr-un raspuns transmis Mediafax, DNA preciza ca procurorii anticoruptie nu au inceput urmarirea penala in cazul faptelor reclamate de Elena Udrea referitoare la directorul interimar al SRI, intrucat fostul ministru nu a respectat procedura privind denuntul pe care l-a formulat. Potrivit DNA, Udrea a fost chemata de procurori in 5 si 6 februarie, pentru a preciza cu exactitate care este denuntul pe care doreste sa il faca, insa fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului nu s-a prezentat.

Ulterior, in 18 februarie, Elena Udrea s-a prezentat la Directia Nationala Anticoruptie pentru completarea denuntului sau fata de seful interimar al SRI Florian Coldea.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4367 vizualizari

  • -2 (24 voturi)    
    Justitie securista, tara de rahaat, asta avem (Joi, 12 martie 2015, 18:33)

    Cristiann80 [utilizator]

    Nu ne surprinde, asta este Justitia tarii din decembrie incoace. Tara este condusa ocult de SRI si DNA, mai precis de sefii institutiile ajutati de caracatita acoperitilor distribuiti peste tot.
    Cum sa indrazneasca cineva sa se ia de Coldea? Cum sa fie judecat de ex de un tribunal militar? Deoarece acest individ este mai periculos decat fostii securisti de pe vremea lui Ceasca. Elena Udrea suporta tot ceea ce i se intampla exact din aceasta cauza, ca l-a demascat pe Coldea, iar acum plateste cu libertatea! Nu este drept, nu este permis, sper ca Udrea sa isi faca dreptate la CEDO si nu numai si sa ceara despagubiri PIB-ul Americii, nu al Romaniei.
  • +7 (21 voturi)    
    Spre Tribunalul penal International (Joi, 12 martie 2015, 18:50)

    I vendicatori [anonim]

    Raspunsul comunicat de catre " procurorii Sectiei de Combatere a Infractiunilor de Coruptie savarsite de Militari " este de o nesimtire fara seaman. El este nelamuritor si denota ca denuntul facut de Elena Udrea n-a fost nici macar citit si deci totul este o jalnica facatura de procurori vanduti diavolului. Lasandu-l pe infractorul-sef, generalul de paie Coldea, nici macar nu se pomeneste numele altui talhar, S.Ghita, zis si Asesoft, cel care a primit de la Dorin Cosos 500.000 de euro pentru a-si lansa Rtv-ul sau care astazi a ajuns principalul lansator de laturi al Romaniei, totul la indicatiile lui Codea si amanta lui, Kovesi...atentionam pe toti cei implicati in escrocheriile juridice ca daca nimeni nu se gandeste sa-i stopeze, o vom face noi...care noi? veti vedea la momentul oportun...
  • +8 (22 voturi)    
    aha (Joi, 12 martie 2015, 19:06)

    nash pandelica [utilizator]

    clasarea s'a facut urmare lecturarii cu atentie a denuntului dnei udrea.
    n'a mai fost necesar sa'l deranjeze pe dl. ghinarare cu multe stele...
    asa da. ca intre soldati .
  • +10 (14 voturi)    
    a se intelege: (Joi, 12 martie 2015, 19:13)

    Boomper [utilizator]

    Inca nu e momentul sa-l saltam pe Ghita...
    asteptam debarcarea albanezului....
  • +9 (25 voturi)    
    Comment sters de user (Joi, 12 martie 2015, 19:42)

    Reticentul [anonim]

  • +6 (6 voturi)    
    Egalitate si Dreptate Romania e a noastra!!! (Joi, 12 martie 2015, 20:44)

    Mirceaio [anonim]

    Cand va fi audiat dl. Coldea la DNA? Eu vreau sa stiu daca e partinitor. Vreau sa stiu daca a intervenit pentru Tender! vreau sa stiu daca face politica si daca a sustinut pe dl Iohannis sa devina presedintele Romaniei. Mai vreau sa stiu de ce in Parlament pentru unii "demnitari" se permite arestul iar pentru alti nu. Ce ma scarbit cel mai mult in Romania este ca dupa revolutie "unii au fist mai egali decat altii"!!!Noi vrem DREPTATE!!!Legea in Romania se aplica discriminatoriu! Vreau presa care sa reprezinte interesul poporului!!!
  • -3 (5 voturi)    
    Era normal... (Joi, 12 martie 2015, 21:52)

    Fanfan la tulipe [utilizator]

    Scuzati-ma dar daca cele afirmate de madam udrea nu se confirma, ce solutie putea fi data? Nuti udrea si basescu, stiind ca nu pot ataca SRI si DNA, au inceput cu floricele si petarde atacand persoane cu functii de conducere din cadrul celor doua institutii foarte apreciate, fara a veni cu nicio proba...Oricum dl fost presedinte a dezamagit profund, de la sustinatorul justitiei a devenit sabotorul ei...Efectiv incearca sa darame ce a cladit timp de doua mandate, dovada ca, cel putin din punctul lui de vedere, justitia e buna doar pentru adversarii politici, nu si pentru acolitii sai, ceea ce indeamna ca nu a fost sincer in procesul de sustinere a justitiei. Sa-si aminteasca totusi ca datorita unei justitii independente nu a fost suspendat... Madam udrea, inainte de a fi arestata a avut o serie de emisiuni tv in care dezvaluirile incendiare au fost efectiv petarde de presa, fumigene care vroiau sa distraga atentia publicului de la propria problema de natura penala. Cei care au comentat mai sus au uitat sa semneze kafka - echipa de comunicare e. udrea...
  • +1 (1 vot)    
    DNA? (Joi, 12 martie 2015, 22:11)

    gigi marga [anonim]

    Dna Kovesi, dar cu controlul ginecologic al Lenutei ce se mai aude!?

    P.S. chiar nu ma intereseaza, dar daca <...> nu e, atunci NIMIC nu e! nici macar o mica infractiune...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by