Deputatul PSD Ion Stan, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta / Decizia nu e definitiva

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 12 martie 2015, 15:37 Dosare Anticoruptie


Ion Stan (foto arhiva)
Foto: Camera Deputatilor
Deputatul PSD Ion Stan a fost condamnat de instanta suprema la doi ani de inchisoare cu executare, el fiind gasit vinovat de trafic de influenta, in dosarul in care este acuzat ca a cerut bani unui om de afaceri, pentru a-i obtine contracte cu statul, anunta Mediafax.

Instanta a decis si confiscarea de la Ion Stan a sumelor de 45.000 lei si de 535.000 lei.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva si poate fi contestata de deputat la completul de cinci judecatori al aceleiasi instante.

Ion Stan a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, in decembrie 2013, el fiind acuzat ca ar fi cerut sume importante de bani in schimbul carora s-ar fi angajat fata de omul de afaceri Nicusor Dima, care i-ar fi sponsorizat campania electorala, ca ii va obtine contracte cu statul.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Stan Ion, deputat in Parlamentul Romaniei, in sarcina caruia s-au retinut doua infractiuni de trafic de influenta", arata Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Potrivit rechizitoriului, in perioada 12 -14 noiembrie 2012, Stan a solicitat denuntatorului (Nicusor Dima) 130.000 lei, bani destinati achizitionarii combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite in cursul campaniei electorale, precum si achizitionarii de produse alimentare ce urmau a fi impartite in preajma alegerilor parlamentare.

"Inculpatul Stan Ion a pretins banii lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari cu putere de decizie, in vederea inlesnirii derularii unor contracte in curs, precum si pentru obtinerea unor noi contracte de lucrari, de catre firmele controlate direct sau indirect de denuntator. In zilele de 16, 19, 21 si 22 noiembrie 2012, inculpatul Stan Ion a primit, prin intermediul soferului sau, Sarca Florin, patru transe a cate 15.000 lei fiecare (in total 60.000 lei) o parte din bani fiind folositi pentru achizitionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi impartite in campania electorala", preciza sursa citata.

Procurorii sustin si ca, in perioada mai-noiembrie 2009, Ion Stan, avand functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a unui partid politic, a primit, in mod indirect, in beneficiul formatiunii politice din care face parte, de la acelasi denuntator, produse pentru campania electorala in valoare de circa 535.000 lei.

"In schimb, inculpatul l-a lasat pe denuntator sa creada ca are influenta asupra unor functionari, respectiv primari ai unor localitati din judetul Dambovita, astfel incat ar putea sa determine acele primarii sa incheie contracte cu firme controlate direct sau indirect de catre denuntator", a mai aratat DNA.

Anchetatorii au mai recizat ca solicitarea de incuviintare a arestarii preventive a lui Stan a fost respinsa prin vot, la 21 decembrie 2012, de Plenul Camerei Deputatilor, desi Comisia juridica a Camerei Deputatilor votase anterior pentru incuviintarea arestarii preventive a inculpatului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3110 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    minus 299 (Joi, 12 martie 2015, 15:25)

    un domn [utilizator]

    referendumul e imediat..consumat..minus 298...minus 297...minus
  • +5 (5 voturi)    
    DEX (Joi, 12 martie 2015, 15:57)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Deputat= parlamentar hot sau complice la hotie
    PSD= grup organizat sub forma de partid al carui scop este sa fure si sa jefuiasca tot. Unii ditre membrii lui sunt inca in libertate
    Trafic de influenta= munca de la om la om in PSD si in toate partiele care isi au radacina in FSN
  • +3 (3 voturi)    
    Penalul asta era seful comisiei SRI ?! (Joi, 12 martie 2015, 16:53)

    Plagarus [utilizator]

    In perioada 2000-2004 a fost presedintele Comisiei comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.Stan era cureaua de transmisie a informatiilor de la SRI catre afaceristii PSD
    De la " dansul " via Soare se pierdeau informatii catre membrii retelei de trafic ilegal cu alcool si produse petroliere by " Distileria " PH.
  • +3 (3 voturi)    
    Vorba Plagiatorului-Las-Mincinos.... (Joi, 12 martie 2015, 17:19)

    gica43 [utilizator]

    ...inca un PDL-ist condamnat !!!
  • +1 (1 vot)    
    As vrea sa stiu daca macar in America de Sud (Joi, 12 martie 2015, 17:46)

    Maniu [utilizator]

    in vreo tara bananiera ceva (exclus Africa, insa incluzand Africa de Nord -minus Libia) mai exista undeva o tara care sa aiba un parlament asa de nenorocit si de plin de talhari? NB Talharia e infractiune mai grava ca furtul, si ei asta sunt!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by