Articol actualizat

Toni Grebla a fost retinut de DNA. Fostul judecator ar fi incercat sa vanda 50 de capre care nu erau ale lui

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 10 martie 2015, 10:01 Dosare Anticoruptie


Toni Grebla, la DNA
Foto: Agerpres
Fostul judecator al Curtii Constitutionale (CCR) Toni Grebla a fost marti, de DNA, in dosarul in care este acuzat ca ar fi sprijinit exporturi ilegale in Rusia si ca l-ar fi ajutat pe finul sau Ion Bircina sa obtina mai multe contracte pentru firma acestuia, primind in schimb o masina si rochii pentru sotie. Toni Grebla a fost retinut pentru faptele de coruptie de care este acuzat, dar si pentru ca, potrivit procurorilor DNA, ar fi incercat sa vanda, prin intermediari, 50 de capre care nu erau ale lui, in acest sens fiind facut un denunt, a declarat avocatul Petre Buneci, potrivit Mediafax.

Ce spune DNA intr-un comunicat:


Toni Grebla este acuzat de trafic de influenta; efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte  foloase necuvenite; constituirea unui grup infractional orgnizat.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:
In perioada 2010 - 2015, inculpatul Toni Grebla, aflat in exercitarea functiei de senator in Parlamentul Romaniei (pana la data de 18.12.2013, cand si-a inceput mandatul de judecator la Curtea Constitutionala) si ulterior judecator la Curtea Constitutionala, a pretins si primit de la suspectul Bircina Ion, cu titlu de foloase necuvenite, urmatoarele:
- in perioada 2010 - 2015, folosinta gratuita, intretinerea si asigurarea pentru un autoturism marca BMW Serie 5, (inmatriculat succesiv pe mai multe firme controlate de Bircina Ion), in echivalent de 56.070 euro;
- in perioada 2010 - 2015, folosinta gratuita a unui post telefonic, inregistrat pe una din firmele omului de afaceri
- in 02.11.2011, suma de 1.200 lei (echivalentul unor obiecte vestimentare);
- in octombrie 2012, materiale electorale aferente campaniei electorale privind alegerile parlamentare, pentru lipirea a 20.000 de afise.
Foloasele necuvenite au fost primite in schimbul promisiunii de a interveni si determina diferiti functionari publici sa indeplineasca si sa urgenteze indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile acestora de serviciu, in folosul firmelor controlate de suspectul Bircina Ion, cu interese in domenii de activitate diversa (energie, transport, fier vechi s.a.).

In perioada 2010 - 2015, inculpatul Toni Grebla, aflat in exercitarea functiei de senator in Parlamentul Romaniei (pana la data de 18.12.2013, cand si-a inceput mandatul de judecator la Curtea Constitutionala) si ulterior judecator la Curtea Constitutionala, a exercitat in fapt activitati specifice calitatilor de asociat (perceperea de dividende), administrator (reprezentarea societatii) si director general (activitati comerciale), disimulate prin interpusi, incalcand dispozitiile de incompatibilitate (privind incompatibilitatile judecatorului de la Curtea Constitutionala si ale senatorului).
A rezultat ca, in mod neintrerupt, inculpatul Toni Grebla a desfasurat activitati comerciale direct si prin interpusi si a exercitat calitatile de asociat, respectiv administrator / director general, in legatura cu o ferma agricola situata in judetul Gorj si cu o societate comerciala, avand ca obiect principal de activitate productia de energie electrica.
Incepand cu luna august 2014, inculpatul Grebla Toni a intreprins demersuri pentru intermedierea unei legaturi comerciale de export intre omul de afaceri Bircina Ion (persoana apropiata relational), un cetatean turc, cetateanul moldovean Victor Dolghi si Constantin Bartolomeu Savoiu.
Impreuna cu cei 4 suspecti mentionati, inculpatul a constituit un grup infractional organizat cu scopul de a initia raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) pe linia Romania ¬ Federatia Rusa, cu interpunerea Turciei, pentru eludarea deciziei de instituire de catre Rusia a unui embargo unilateral asupra importului de produse agro-alimentare din Uniunea Europeana.
In fapt, embargoul unilateral al Rusiei este un raspuns la instituirea regimului autonom de sanctiuni de catre Uniunea Europeana Rusiei.
In acest sens, membrii grupului s-au intalnit de mai multe ori, atat in tara, cat si in afara tarii, actionand coordonat pentru indeplinirea scopului pentru care s-au constituit.
In perioada 2014 - 2015, acestia au efectuat acte pregatitoare in vederea savarsirii infractiunii de folosire, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.

Din probele administrate, a rezultat ca dupa efectuarea perchezitiilor domiciliare la ferma inculpatului, acesta si-a continuat activitatea infractionala, efectuand demersuri concrete de valorificare a foloaselor necuvenite obtinute din infractiunea de efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
In acest sens, in perioada februarie-martie 2015, inculpatul Toni Grebla a efectuat, prin intermediari, si in mod nemijlocit, demersuri de preconstituire a unui contract simulat de vanzare-cumparare, prin care sa ascunda calitatea de proprietar al animalelor din ferma, in vederea valorificarii acestora (acesta nefiind incheiat din motive independente de inculpat).


La intrare in sediul DNA, Toni Grebla a precizat ca a fost chemat de procurori si ca se prezinta ca "orice cetatean", intrucat in prezent nu are niciun fel de functie si nici activitate intr-un partid politic, dupa ce a demisionat din CCR pe 4 februarie, si ca nu se asteapta sa fie retinut.

"Daca din punct de vedere institutional am inteles ca se doreste schimbarea clasei politice si prin astfel de mijloace, din punct de vedere penal nu inteleg ce mi se intampla. (...) Acuzele care mi se aduc, o parte din ele le cunoasteti din spatiul public, altele sunt niste interpretari fantasmagorice. Nu a aparut nimic nou in dosar pana acum, ba dimpotriva, probele administrate pana in prezent par sa confirme punctul meu de vedere. Ancheta judiciara va continua cum e normal sa continue. Eu sunt convins ca adevarul va iesi la iveala. Eu nu am furat din banul public, eu nu am devalizat banul public", a afirmat Grebla, potrivit Agerpres.

Despre relatia cu finul sau, fostul judecator a spus ca si-o asuma, chiar daca poate uneori a fost nepotrivita.

"Eu accept acest punct de vedere,  dar de aici si pana la fapte penale este cale lunga, astfel incat nu am decat sa ma prezint la DNA de cate ori sunt solicitat, ancheta este in curs, apoi justitia, daca va fi cazul, se va pronunta", a sustinut el.

Intrebat daca se asteapta sa fie retinut, Toni Grebla a raspuns: "In niciun caz".

In 4 februarie, CCR a anuntat ca Toni Grebla a demisionat din functia de judecator.

"Curtea constata ca actul demisiei a survenit pe fondul presiunilor exercitate asupra instantei constitutionale in legatura cu exercitarea atributiilor sale prevazute de Legea fundamentala", se arata intr-un comunicat al CCR transmis acea data.

Anterior, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Biroului permanent al Senatului pentru incuviintarea arestarii preventive in cazul lui Toni Grebla, urmarit penal pentru mai multe fapte, si trimiterea acestuia in judecata.

Procurorii au extins urmarirea penala fata de Toni Grebla si sub aspectul savarsirii infractiunilor de favorizarea faptuitorului si folosirea in orice mod direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii daca este folosita in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

***


Acuzatiile i-au fost aduse la cunostinta judecatorului Curtii Constitutionale in 22 ianuarie, cand a fost dus de anchetatori cu mandat la Directia Nationala Anticoruptie. Toni Grebla a intrat in concediu de odihna din 27 ianuarie, dupa ce cazul sau a fost discutat la Curtea Constitutionala.

Procurorii au extins acuzatiile in cazul judecatorului constitutional si au cerut avizarea de catre Senat a arestarii sale si pentru faptele de favorizare a faptuitorului si folosirea in orice mod direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Potrivit anchetatorilor, judecatorul de la Curtea Constitutionala, in cadrul unei intalniri directe cu patronul Ultex, Vasile Nitescu, suspect intr-o cauza penala aflata in instrumentare la DNA, "i-a intarit convingerea ca, in cazul in care ancheta va reprezenta un pericol pentru acesta din urma, va afla acest lucru si ii va comunica, lasandu-l sa creada ca are influenta pentru a obtine aceste informatii de la organele judiciare".

Procurorii mai spun ca activitatea "continua si neintrerupta" a lui Toni Grebla denota "staruinta infractionala a acestuia in a obtine foloase necuvenite din promisiunea traficarii influentei pe langa diferiti functionari publici in favoarea intereselor economice ale societatilor economice controlate de Bircina Ion si prin efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia". Procurorii sustin ca judecatorul CC a incercat prin toate mijloacele sa ascunda interesele sale reale, trecand chiar si peste obligatia de a depune "o declaratie de avere si de interese conforma cu realitatea".

Procurorii DNA arata, in referatul prin care cer arestarea si trimiterea in judecata a judecatorului constitutional Toni Grebla, ca l-ar fi amenintat pe Laurentiu Ciurel, director general al Complexului Energetic Oltenia (CEO), intrucat nu era de acord cu o compensare propusa de o firma a lui Ion Bircina, care avea datorii la CEO, Grebla spunandu-i ca nu il va uita si ca va avea grija sa fie "terminat".

Anchetatorii mai spus ca Toni Grebla ar fi intervenit, pentru Ion Bircina, in schimbul foloaselor necuvenite primite, la directori ai unor companii de stat din energie, dar si la un functionar din Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

"Numitul Toni Grebla, de la nivelul functiei de senator, respectiv judecator la Curtea Constitutionala, in baza promisiunii facute lui Ion Bircina, s-a intalnit cu numitii Marin Condescu (presedinte al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia), Laurentiu Octavian Graure (director Complex Energetic Turceni), Daniel Burlan (director la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia), Tiberiu Trotea(director Complex Energetic Rovinari), Neaga Narcis (functionar in cadrul CNADNR), intervenind in mod determinant pe langa acestia pentru satisfacerea intereselor economice lui Ion Bircina", se arata in documentul citat.

In acelasi dosar mai sunt cercetati omul de afaceri Ion Bircina, finul lui Toni Grebla si administratorul mai multor firme, deputatul PSD Iulian Iancu, membru in Consilul National al PSD, Horia Hahaianu, director la Transelectrica, omul de afaceri din Moldova Victor Dolghi si generalul in rezerva Constantin Bartolomeu Savoiu, Mare Maestru al Marii Loji Nationale Romane -1880.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2010 - 2015, Toni Grebla, aflat in exercitarea functiei de senator (pana la data de 18.12.2013, cand si-a inceput mandatul de judecator la CC) si ulterior judecator la CC, a pretins si primit de la Ion Bircina, cu titlu de foloase necuvenite, urmatoarele: in perioada 2010 - 2015, folosinta gratuita, intretinerea si asigurarea pentru un autoturism marca BMW Serie 5 (inmatriculat succesiv pe mai multe firme controlate Bircina Ion), in echivalent de 56.070 euro; in perioada 2010 - 2015, folosinta gratuita a unui post telefonic, inregistrat pe una din firmele omului de afaceri; in 2.11.2011, suma de 1.200 lei (echivalentul unor obiecte vestimentare); in octombrie 2012, materiale electorale aferente campaniei electorale privind alegerile parlamentare, pentru lipirea a 20.000 de afise.

"Foloasele necuvenite au fost primite in schimbul promisiunii de a interveni si determina diferiti functionari publici sa indeplineasca si sa urgenteze indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile acestora de serviciu, in folosul firmelor controlate de Bircina Ion, cu interese in domenii de activitate diversa (energie, transport, fier vechi s.a.)", sustin procurorii anticoruptie.

DNA mai spune ca, incepand din august 2014, Toni Grebla Toni a facut demersuri pentru intermedierea unei legaturi comerciale de export intre finul sau, Ion Bircina, un cetatean turc, Victor Dolghi si Constantin Bartolomeu Savoiu. Cetateanul turc este, conform unor documente din dosar, omul de afaceri Corekci Sevket.

Cei cinci ar fi constituit un grup infractional organizat pentru a exporta, prin Turcia, produse agro-alimentare catre Federatia Rusia, in ciuda embargoului institutit de aceasta pentru marfa din UE.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























12039 vizualizari

  • +20 (26 voturi)    
    Cum își compromit unii viața! (Marţi, 10 martie 2015, 11:23)

    vali47 [utilizator]

    Nu rețin ca DNA să invite pe cineva fără să aivă argumente suficiente.Toni Greblă,la funcția pe care o avea și funcțiile avute până acum,nu avea nevoie de prietenia unor interlopi și mai ales de cadourile primite de la ei.Să zică merci că DNA au acționat înainte de a fi compromis pe viață.Și așa ca om politic este terminat și mulți din Parlamentul României ar trebui să tragă niște concluzii când se opun anchetării bandiților aciuiți în Parlament.
    • +8 (14 voturi)    
      Ca om politic (Marţi, 10 martie 2015, 13:44)

      CititorulComentator [utilizator] i-a raspuns lui vali47

      Tocmai a absolvit cu nota 10 (chemarea la DNA e simbolul absolut de membru al grupului infractional organizat) :) Asa se vede de la PSD.
    • +8 (16 voturi)    
      Asta cu caprele lui Grebla... (Marţi, 10 martie 2015, 15:35)

      Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui vali47

      ..este exact ca aia cu termopanele lui Bombo.
      Cu toate ca rechizitoriul procurorilor se refera foarte clar si detaliat la fapte repetate de coruptie , la trafic de influenta, la trafic de informatii secrete si la constituire de grup infractional organizat, avocatii o dau inainte cu niste biete capre.
      Da, poate fi vorba si de niste capre. Asta denota ca Grebla nu se dadea inapoi de la nimic. Mai o masina de la finu' , mai o rochie de la fina, mai un export catre Rusia, mai o informatie secreta bine plasata catre un grup infractional si, de ce nu, si cateva capre.? Ca doar n-o fi foc.
      Bani sa iasa!
      • -3 (13 voturi)    
        Ar trebui (Marţi, 10 martie 2015, 17:26)

        canuta [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

        intrebati justitiarii daca nu i-au gasit si vreo gaina sub haina?
        Nu iau apararea nimanui, dar cu asemenea povesti la un asemenea nivel, parca prea o dam
        in penibil.
        • +1 (1 vot)    
          Nu ma, ... (Miercuri, 11 martie 2015, 11:58)

          Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui canuta

          ... povesti de-astea ilustreaza cat de penibili sunt cei cocotati in functii de catre nomenklatura criptocomunista infipta adanc in societatea romaneasca de Iliescu & Co. imediat dupa '89. Mai dureaza 20 de ani pana scapam de toti.

          Una din politicile PCR de a-si asigura loialitatea tuturor cadrelor de conducere, la toate nivelele, documentata in ceva instructiuni de partid, era de a numi in functii de conducere, sau in general in functii cu raspundere, oameni incapabili dpv profesional. Gandirea comunista era ca aia n-aveau cum sa stea in functie pe baza priceperii profesionale, asa ca erau dependenti non-stop de sustinerea partidului - pe care o puteau obtine doar fiind extrem de obedienti in permanenta.

          Cam exact asta e tehnica pe care-a aplicat-o si Iliescu ca sa infecteze societatea romaneasca pe termen lung. A infipt peste tot, de la politie la agricultura, de la tractorist pana la ministru, oameni prosti, incapabili. Nu doar pe functii politice, ci pe orice functii. Ca urmare, gruparea asta oculta care tine Romania captiva de mai bine de doua decenii e foarte greu de demontat, chiar daca nu e foarte sistematic structurata. Oamenii astia sunt in permanenta informati, au toate parghiile de care au nevoie ca sa sifoneze bani de oriunde, pt. sustinerea intereselor lor, nu se dau in laturi de la nici un act de sabotaj al statului - pentru ca-s constienti ca intr-un stat functional ei ajung fara drept de apel la puscarie.

          Acuma, vedem cam toti ca pt. oamenii care tin Romania captiva sfarsitul a cam inceput, la modul la care se misca mai nou justitia. Crede cineva ca vreun om decent, cu scaun la cap, chiar implicat in gainarii, in conditiile date, mai sta pe-aici sa vada cum se termina treaba? Din cauza asta, io zic ca o sa vedem situatii tot mai ridicole expuse de DNA - nu pt. ca DNA cauta ridicolul, ci pt. de felul asta sunt oamenii pe care DNA tre' sa-i urneasca din sistem.
      • 0 (8 voturi)    
        DNA-ul are dreptate ! (Marţi, 10 martie 2015, 18:18)

        Patriot Credul [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

        Toni Grebla a vrut sa scape de corpurile delicte (caprele) in acest fel el poate fi invinuit de zoofilie.
        • 0 (6 voturi)    
          Si-a Grebla)t) freza cu oaia ? (Marţi, 10 martie 2015, 19:35)

          Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui Patriot Credul

          De la PSDerbedei si oile fug bezmetice.conducandu-i cu toata turma in bulau!
  • +15 (19 voturi)    
    Ca si judecator ar trebui sa stie ca... (Marţi, 10 martie 2015, 11:52)

    valy_74 [utilizator]

    .acuzarea ,adica procurorii, forteaza, iar apararea adica avocatii lui trebuie sa-l scoata curat ca si lacrima. Din 10 acuzatii ale procurorilor e suficient sa fie probate 2-3... Restul da.. poa'sa fie SF, tot cu puscarie se alege. Succes dom'jude !
  • -15 (37 voturi)    
    hehe (Marţi, 10 martie 2015, 12:14)

    Mazeta [utilizator]

    Cine nu votează cum trebuie ajunge unde nu trebuie.
    • +5 (19 voturi)    
      Da? (Marţi, 10 martie 2015, 12:39)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Te simti? :))
    • +3 (17 voturi)    
      hehehe (Marţi, 10 martie 2015, 12:53)

      grongobar [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      inseamna ca urmezi si tu ... hehehe
    • +1 (9 voturi)    
      ??? (Marţi, 10 martie 2015, 16:37)

      Observer [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

      Chiar nu va prindeti ca Mazeta ne provoaca si apoi se amuza cum ii sarim la beregata?
      • +1 (7 voturi)    
        Ba da (Marţi, 10 martie 2015, 17:05)

        nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Observer

        Dar de ce sa nu ne distram un pic?
        Putini ii mai raspund serios...
    • +1 (5 voturi)    
      Zgreblean? (Marţi, 10 martie 2015, 17:20)

      U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Uneori sentinta asta da rateuri, de exemplu, colegul lui Grebla, mare, mare constitutionalist suflator pe Terra, desi a votat intotdeauna cum trebuie, nu va ajunge la Curtea Europeana de Justitie.
  • +15 (21 voturi)    
    Nu orice cetățean încalcă legea. (Marţi, 10 martie 2015, 12:32)

    vali47 [utilizator]

    Pentru-că Toni Greblă spune că a venit la DNA//ca orice cetățean//,vreau să spun că cetățenii onești și cinstiți nu fac vizite la DNA.
    • +1 (11 voturi)    
      Oricine încalcă legea, măcar de 10 ori pe zi (Marţi, 10 martie 2015, 13:21)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui vali47

      În lumea în care trăim, orice persoană încalcă legea, măcar de 10-12 ori pe zi. Există atât de multe prevederi legale și atât de multe obstrucții, încât ajungi să încalci legea și în timp ce ești la tine în casă. Când ai ieșit pe stradă, de-obicei nu poți merge nici 500 de metri pe jos fără 2-3 încălcări ale legii. Poate doar la țară, pe câmp, să fie vreo excepție.
      • +3 (5 voturi)    
        Sistemul legislativ actual este o aberație (Marţi, 10 martie 2015, 14:19)

        Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Harald

        pentru că nu e făcut pentru ca orice om să-l poate cunoaște, înțelege și respecta. Ar trebui simplificat drastic sistemul de legi, majoritatea își ghidează viața după cele 10 porunci și nu după legile actuale.
      • +1 (1 vot)    
        Nici macar acolo! (Marţi, 10 martie 2015, 17:41)

        canuta [utilizator] i-a raspuns lui Harald

        Iarba pe care calci este fie a unui privat, fie a statului, iar fapta ta se cheama atentat la proprietate. Tine minte: in tara ta , nimic nu-i al tau,
        totul e al LOR, cei care fac sau aplica legile!
      • 0 (2 voturi)    
        Speak for yourself (Marţi, 10 martie 2015, 19:21)

        Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Harald

        restul oamenilor nu "e" ...hm, asa de "jmecheri".
    • -1 (5 voturi)    
      Cum sa nu? (Marţi, 10 martie 2015, 17:28)

      canuta [utilizator] i-a raspuns lui vali47

      Ca miine il vedem si pe Ponta pe acolo!
  • +7 (9 voturi)    
    "autodenunt privind vinz/cump capre ....!!!!!!" (Marţi, 10 martie 2015, 12:55)

    mnicku [anonim]

    acuma ma rog fiecare cu pasiunile si hobiurile lui.

    Dar daca nici in capre nu mai poti avea incredere in ziua de azi, ca toate incep sa behaie pe limba lor ... atunci e clar ca lumea-i rasturnata .
    • +5 (7 voturi)    
      in zilele astea.. (Marţi, 10 martie 2015, 14:36)

      Decebal11 [utilizator] i-a raspuns lui mnicku

      nici macar caprele nu mai sunt ce-au fost :))
  • +7 (13 voturi)    
    Mai sa fie ?! (Marţi, 10 martie 2015, 13:20)

    Je__ [utilizator]

    Judecator CCR, arestat pentru presupus trafic cu capre prin interpusi.

    Mare mai e gradina coruptilor. Dar ce sa mai zici dupa ala cu carnatul si palinca. TOTUL e posibl!
  • +4 (10 voturi)    
    minim 5 ani de inchisoare (Marţi, 10 martie 2015, 13:57)

    aew [anonim]

    Merita 5 ani de inchisoare si sa nu fi facut nimic, doar pentru ca se numeste "Toni Greblä".
    • +1 (5 voturi)    
      si ei! (Marţi, 10 martie 2015, 15:33)

      U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui aew

      Dumitru Topor, meteorolog, Nicolai Tesla, inventator,
      Iustin Capra, inventator, dumnezeu sa-l odihneasca!, Christian Ciocan, comisar sef, Cristian Ciocan, boxer, Gigi Banita, amic de familie, Marian Saniuta, deputat. Cautati si dvs.
      • -2 (4 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Marţi, 10 martie 2015, 23:36)

        [anonim] i-a raspuns lui U_swamp

  • +5 (11 voturi)    
    Este bolnav ,precum toti cei ce conduc ceva in RO! (Marţi, 10 martie 2015, 14:09)

    Plagarus [utilizator]

    Furam sanatos si ne " imbolnavim " dupa , de oftica ca ne-au prins oamenii lui Basescu ?
    • +4 (6 voturi)    
      pneumococcus capridis deneasus (Marţi, 10 martie 2015, 15:20)

      U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      caprele transmit oftica
  • +8 (12 voturi)    
    Bwahahaha! (Marţi, 10 martie 2015, 14:14)

    Alfabetix [utilizator]

    Toni Grebla ala cu caprele - o sa ramana in "istorie"!!
    • +5 (9 voturi)    
      nu (Marţi, 10 martie 2015, 15:07)

      IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui Alfabetix

      mai era unu' cu tuica si cirnati...
  • +12 (14 voturi)    
    Grebla a vandut Capre (Marţi, 10 martie 2015, 14:25)

    Velma Kelly [utilizator]

    Viata la tzara. Tanase Scatiul. Duiliu Zamfirescu mai actual decat oricand.
  • +5 (9 voturi)    
    Si rochiile... (Marţi, 10 martie 2015, 15:05)

    CititorulComentator [utilizator]

    Erau pentru capre, sa le vanda mai bine? :)
  • +4 (8 voturi)    
    Capra aegagrus hircus - subspecie dificila (Marţi, 10 martie 2015, 15:18)

    U_swamp [utilizator]

    Si copiii de scoala cunosc: capra e un rateu pe scara domesticirii, natura salbatica nu i-a putut fi stapinita. Cu siguranta procurorul de caz de la denea se bazeaza si pe un autodenunt in turma.
  • +5 (9 voturi)    
    Say it with me (Marţi, 10 martie 2015, 15:19)

    caprar [anonim]

    Meheeeeeeeeeeeeee
  • +1 (3 voturi)    
    CCR implicat intr-un scandal de zoofilie (Marţi, 10 martie 2015, 18:40)

    Mielu Victor [anonim]

    Este important ca, DNA sa cerceteze destinatia celor 50 de oi
  • +1 (3 voturi)    
    Errata CCR (Marţi, 10 martie 2015, 18:42)

    Mielu Victor [anonim]

    Este vorba de destinatia celor 50 de capre nu de oi
  • +1 (5 voturi)    
    Cum a ajuns asta judecator ? Si inca la CCR? (Marţi, 10 martie 2015, 19:24)

    Maniu [utilizator]

    nu comic cred, ci tragic! Trebuia sa fie acolo unul sa-i plezneasca mintea de ce destept e in drept si cind colo un borfas abject si tamp "inrudit" in mintea lui (nu dupa Codul Civil, ca pe-ala NU-L STIE!) cu "finul" cu 11 nasi, rrom de tip nou, manelist si evazionist la greu.
  • +2 (6 voturi)    
    Despre Grebla (Marţi, 10 martie 2015, 20:35)

    coco04 [utilizator]

    El se jura ca nu fura
    Dar l-au prins cu capra-n sura.
  • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 11 martie 2015, 6:31)

    [anonim]

  • +1 (3 voturi)    
    Nu stiu daca a facut (Miercuri, 11 martie 2015, 7:51)

    xrogo [utilizator]

    ceva judecatorul Grebla,dar acuzatia cu caprele este de tot rasul,procurorii astia puteau afla ceva mai solid!!!
  • 0 (0 voturi)    
    pentru cei care nu stiau... (Joi, 12 martie 2015, 9:32)

    eljiji [anonim]

    anul asta e anul caprei...conform zodiacului...
    http://www.eljijinews.com/opinie/anul-caprei-zodiac-chinezesc-de-la-dna

    :)))


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by