Nou termen la Inalta Curte in dosarul "Referendumul": Fostul ministru al Economiei, Constantin Nita, audiat.

de I.B., I.R.     HotNews.ro
Vineri, 6 martie 2015, 8:39 Dosare Anticoruptie


Un nou termen in dosarul 'Referendumul' , in care este judecat ministrul Liviu Dragnea, are loc vineri la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

UPDATE 2 Robert Negoita, la iesirea de la ICCJ: "Am discutat despre ce imi amintesc din ziua votului despre aceleasi smsuri si cum ne-am organizat, este acelasi lucru pe care le-am facut si la celelalte alegeri din 2014."

UPDATE Fostul ministru al Economiei Constantin Nita a sosit vineri la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a fi audiat. El se afla printre martorii desemnati de avocatul lui Dragnea pentru a da declaratii in acest dosar in sprijinul apararii, alaturi de premierul Victor Ponta, primarul sectorului 3, Robert Negoita si alti membri sau fosti membri ai PSD, informeaz Agerpres.

Avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, a cerut la un termen anterior audierea ca martor a premierului Victor Ponta si a 18 coordonatori judeteni ai PSD care s-au ocupat de campania pentru referendumul din 2012.

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, in calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte formatiunea reprezentata de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.

In acest sens, potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

"Ca un prim pas, Liviu Dragnea, in calitate de secretar general al partidului pe care il reprezenta, dar si de coordonator al campaniei electorale, a emis doua adrese, la 12 si 13 iulie 2012, destinate organizatiilor judetene de partid, respectiv presedintilor si directorilor de campanie, dar si primarilor din tara ai acelui partid, adrese prin care, pentru obtinerea participarii la vot a alegatorilor, in proportie de 60%, li se solicita sa ia masuri incriminate de catre Legea nr. 3/2000 (in fapt, promisiuni de foloase materiale in scopul de a determina alegatorii sa voteze) si, de asemenea, sa propuna prefectilor infiintarea de sectii de votare in statiunile turistice, care nu sunt ele insele unitati administrativ-teritoriale", arata DNA.

In paralel, el a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul caruia a transmis mesaje, ordine si recomandari legate de stimularea participarii cetatenilor la vot prin mijloace interzise de lege catre coordonatorii judeteni de campanie/primarii/activistii de partid, mai precizeaza DNA.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1739 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Se simte-n aer..... (Vineri, 6 martie 2015, 9:15)

    8736 [utilizator]

    .......zumzet de catuse.
  • +2 (2 voturi)    
    ROBERT NEGOITA (Vineri, 6 martie 2015, 11:47)

    sun [utilizator]

    ROBERT NEGOITA trbuie sa mearga la DNA


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by