Cererea de eliberare conditionata a lui Gigi Becali va fi dezbatuta vineri de instanta

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 5 martie 2015, 18:47 Dosare Anticoruptie


George Becali se va prezenta, vineri, in fata unei instante a Judecatoriei Medgidia, care va lua in discutie solicitarea acestuia de liberare conditionata din penitenciar, dupa ce a executat aproximativ doi ani de inchisoare, anunta Mediafax. Omul de afaceri Gigi Becali a fost prezentat in fata unei comisii pentru liberarea conditionata, iar dupa analizarea dosarului membrii acesteia au decis ca acesta intruneste conditiile pentru a putea fi pus in libertate.

George Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa in regim deschis.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse. Instanta a respins si cererea de intrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv ca acesta ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana.

De asemenea, Gigi Becali a cerut, in 4 iulie 2014, sa ii fie redusa cu sase luni pedeapsa pe care o are de executat, in conditiile in care condamnarea data in dosarul "Valiza" nu mai este incriminata de noul Cod Penal, dar si aceasta solicitare i-a fost respinsa de catre instanta.

In inchisoare, Gigi Becali a terminat de scris doua carti, "Muntele Athos, patria Ortodoxiei" si "Becali si Steaua", iar in februarie 2015 a anuntat ca se apuca de o a treia carte, "Becali, Parlamentul Europei si Parlamentul Romaniei". Pentru fiecare dintre cartile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























605 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    DD la brutarie..vrea Jiji sa intre In teren (Joi, 5 martie 2015, 18:50)

    un domn [utilizator]

    ce ar fi daca in locul lui DD l ati vedea pe Jiji la un OTV ..oieresc ?
  • +2 (2 voturi)    
    Medgidia? (Joi, 5 martie 2015, 19:52)

    CititorulComentator [utilizator]

    Trebuie vazut cine judeca si ce legaturi exista, de ce tocmai la Medgidia...
  • +3 (3 voturi)    
    ...a executat aproximativ doi ani (Joi, 5 martie 2015, 20:09)

    zambara [utilizator]

    In opinia autorului articolului, 1an si 4 luni inseamna "a executat aproximativ doi ani de inchisoare".
    Asta da aproximare.
    • 0 (0 voturi)    
      ehhh (Joi, 5 martie 2015, 22:09)

      justin [utilizator] i-a raspuns lui zambara

      becali a fost arestat in 20 mai 2013, deci acum aproape 2 ani. asta nu inseamna ca a stat suficient. in octombrie a fost mutat la poarta alba

      poarta alba probabil intra in jurisdictia medgidia. nu sunt peste tot conspiiratii
  • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 5 martie 2015, 21:15)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by