Elena Udrea ramane in arest preventiv

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 5 martie 2015, 18:22 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea
Foto: HotNews.ro
Elena Udrea ramane in arest preventiv in dosarul Gala Bute, au decis joi judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, anunta B1 TV.

Elena Udrea a fost adusa joi dimineata, in jurul orei 9:00, la Inalta Curte, unde s-a judecat contestatia depusa de fostul ministru fata de arestul preventiv. In jurul orei 12:30, instanta a ramas in pronuntare iar decizia a fost anuntata in jurul orei 18:20.

Elena Udrea a fost arestata miercuri, 27 februarie, pentru 30 de zile, ea fiind acuzata in dosarul Gala Bute de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

"In 2010, Elena Udrea a primit in mod indirect, pentru sine si pentru altul, mai multe foloase materiale de la reprezentantii SC Termogaz Company SA, pentru a aproba finantarea la timp a contractelor de lucrari incheiate de aceasta societate cu mai multe unitati administrativ-teritoriale in cadrul programului 'Schi pentru Romania'. La 24 august si 20 decembrie 2010, SC Termogaz Company a transferat suma totala de 695.367,06 lei in patrimoniul lui Stefan Lungu, consilierul personal al ministrului, prin intermediul mai multor contracte fictive de achizitie, prin care o societate controlata de intermediar a fost interpusa in raporturile dintre Termogaz Company si furnizorii obisnuiti ai acesteia. Suma mentionata reprezinta 10% din valoarea platilor efectuate de minister catre UAT Cavnic si UAT Borsec in contul lucrarilor efectuate de SC Termogaz Company", sustin procurorii.

Potrivit DNA, Stefan Lungu a folosit banii astfel obtinuti partial in interes personal, iar partial, la cererea ministrului Udrea, pentru plata unor servicii de publicitate si monitorizare a mediului online de care au beneficiat aceasta si partidul din care facea parte Elena Udrea.

A doua infractiune de luare de mita are legatura cu platile efectuate de Compania Nationala de Investitii catre SC Consmin SA.

Anchetatorii au retinut ca, in perioada 2010 - 2011, Elena Udrea si Ana-Maria Topoliceanu, directorul Companiei Nationale de Investitii (suspect in dosar), au primit o suma de aproximativ 300.000 lei de la administratorul SC Consmin SA pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea mentionata in baza contractelor incheiate cu Compania Nationala de Investitii.

"Astfel, dupa ce Compania Nationala de Investitii realiza platile catre SC Consmin SA pentru lucrarile efectuate, administratorul societatii dispunea transferul a 10% din suma incasata catre societatea controlata de Lungu, SC Last Time Studio SRL, in baza unor contracte de consultanta fictive. In acest mod, s-au realizat 5 plati, in valoare totala de 335.486 lei. La randul sau, Lungu dadea banii primiti lui Tudor Breazu, persoana apropiata atat de Udrea, cat si de Topoliceanu. Platile se realizau fie in numerar, fie prin intermediul societatii SC Ekaton Consulting SRL, administrata de Breazu, in baza altor contracte fictive de consultanta. In acest mod, s-au realizat 4 transferuri bancare in valoare totala de 209.762 lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 lei", au constatat anchetatorii.

DNA mentioneaza ca o parte din aceste sume au fost inmanate in numerar lui Topoliceanu, care le-a predat la randul sau Elenei Udrea, iar diferenta a fost folosita de Breazu pentru a plati diferite cheltuieli ale celor doua.

A treia infractiune de luare de mita este in legatura cu finantarea de catre MDRT a contractelor incheiate de Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni si UAT Petrosani.

"In 2011, Udrea a cerut si a primit de la Adrian Gardean, pentru sine si pentru altul, foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de SC Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL, in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp. Astfel, la 7 februarie 2011, Udrea i-a cerut lui Gardean ca din sumele primite de la minister sa faca mai multe 'sponsorizari', transmitandu-i ca trebuie sa discute detaliile cu Gheorghe Nastasia, secretarul general al ministerului. Ulterior, Udrea i-a cerut lui Nastasia sa ii comunice lui Gardean ca suma solicitata este in cuantum de 10% din valoarea platilor efectuate si care urmau sa fie efectuate in 2011", se mai arata in comunicat.

DNA mentioneaza ca, urmare acestei solicitari, in vara anului 2011, Gardean i-a inmanat 200.000 euro lui Lungu, care i-a predat lui Nastasia, insa banii au fost restituiti de acesta dupa o zi, invocand riscul ca fapta sa fie denuntata organelor de urmarire penala.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























6109 vizualizari

  • -1 (5 voturi)    
    ce cuplu ..felix si Blonda (Joi, 5 martie 2015, 18:24)

    un domn [utilizator]

    pfuauuu..e de film..Kapitalism Partea a II a ..retzeta de la brutarie
  • +1 (5 voturi)    
    Asta e! (Joi, 5 martie 2015, 18:27)

    AnticoruptieinRomania [utilizator]

    Judecatorii sunt suverani!
  • -4 (20 voturi)    
    Executie pe fata. deja intrec masura! (Joi, 5 martie 2015, 18:56)

    Cristiann80 [utilizator]

    Si de ce ma rog s-a decis sa ramana in arest? Ce pericol prezinta Udrea, fata de spagarii Gardean, Lungu, Anastasie, Topliceanu, Pescariu? Adica ei spaguiau pe la spate si Udrea trebuie sa plateasca?
    Cum judeca ICCJ dar DNA? Dupa mintea lui badea Gheorghe si tzatza Floarea? Sau dupa cum vrea haznaua 3?
    Asta nu este Justitie, ci inchizitie, EXECUTIE. Dar mai trebuie sa aflam cine este in spatele acestui joc mizerabil, cine urzeste si orchestreaza toata aceasta executie securisto-comunista-politica!
    Azi prin vocea NYT s-a tras un semnal de alarma in privinta DNA. Este un abuz, fara dovezi, fara brobe clare, Udrea este retinuta! Nicaieri in lume asa ceva nu se face. Poate in Rusia unde se executa cu gloante cei care se opun politicii de la putere. Ori asa ceva nu trebuie sa acceptam, lumea toata trebuie sa afle ce face DNA!!
    • -1 (5 voturi)    
      sa inteleg (Joi, 5 martie 2015, 19:35)

      nellino [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

      ca Justitia este subordonata DNA??
      nu de alta, dar Justitia a decis ca Nuti sa continue sa poarte dungi.

      cu brobele (sic!) DNA, dar totusi Justitia lui Base o tine pe blonda suprema la racoare.
    • +1 (3 voturi)    
      Pericolul Udrea! (Vineri, 6 martie 2015, 8:38)

      Radu I [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

      E un truism faptul că Gărdean, Lungu, Anastasie, Topoliceanu, Pescariu șpăguiau la ordinele ministresei, „școlite” (de „reformatorul” justiției!), după „creștinescul” principiu: „dacă dai (10%) ai...”
      A și recunoscut asta, când a afirmat că (citat aproximativ): „așa se finanțează partidele, ce, vă prefaceți că nu știți”? Altfel zis, „pe ce lume trăiți”?
      Așa că, lasă-ne cu „diatribele” tale de doi bani!
  • +2 (6 voturi)    
    Eh... (Joi, 5 martie 2015, 19:18)

    Ricochet [utilizator]

    Si eu am ramas in "arest preventiv" timp de noua luni, chiar daca pe vremea aia se numea "serviciu militar cu terme redus" :)
    Uite ca am supravietuit, chiar am invatat cate ceva atunci, cum ar fi faptul ca, vrei, nu vrei, uneori bei agheazma.
  • 0 (16 voturi)    
    EU (Joi, 5 martie 2015, 19:19)

    kronk [utilizator]

    Tzatza Leana n-a terminat de zugravit bulaul.Daia .In zece ani mai are si alte santiere dungate.Si clampane prea mult in directii gresite.Daca-l da in git pe marinel poate iese mai ieftin.Pina atunci la smotru.
    • -1 (5 voturi)    
      ... mama ... (Joi, 5 martie 2015, 19:30)

      Observatore [utilizator] i-a raspuns lui kronk

      ... cit am ris ... ( 5 puncte ! ) .
  • -3 (5 voturi)    
    ... ohh ... (Joi, 5 martie 2015, 19:32)

    Observatore [utilizator]

    ... ce durereee ....
    ... ( sa vezi bamporiul cum pereeee ... )....
    shi .....
  • -1 (7 voturi)    
    Bun (Joi, 5 martie 2015, 19:58)

    CititorulComentator [utilizator]

    Prin coruptia pe care o propaga toti trepadusii astia, submineaza siguranta nationala a Romaniei. Pedepse cat mai mari!

    Cheia pe ei!
  • +1 (1 vot)    
    Foaie verde si-o lalea vai de tine-n tara ta (Joi, 5 martie 2015, 21:16)

    VAIDE [utilizator]

    Desi nu e cazul de glume hai sa va narez o mica poveste de s-a petrecut in Franta acum cativa ani in urma.
    A fost chipurile un om al presedintelui, ziceau cei de la serviciile franceze, care in prostia lui ar fi ratacit intr-un mod misterios (pentru ca omul nu era chiar tamp) niscaiva date cu privire la ceva bani arabi implicati intr-o campanie .... Si ca sa continui cu tonul de gluma a mai auzit cineva continuarea povestii? Ei bine nu , ca raspuns pentru unii din cei interesati dar pentru cei cu adevarat care inteleg fenomenul eu as GLUMI spunand ca da dar au disparut unul cate unul stiu eu cum nu stiu dar poate ca undeva in mod similar cu procurorul PANAIT. Traiasca Romania , Traiasca Tricolorul , Traiasca coldea care cine stie pentru cate stie va ....... si el Asa sa ne-ajute Dumnezeu
  • -2 (6 voturi)    
    mascatii (Joi, 5 martie 2015, 22:11)

    anisca [utilizator]

    De la bun inceput s-a vazut din avion, ca este o conspiratie impotriva Elenei Udrea.Am prevazut ca n-o vor lasa in arest la domiciliu. Sub masca "luptei impotriva coruptiei" ,justitiarii de tinichea fac excutii securisto-staliniste politice -cu ura si intrasigenta proletara
  • -1 (3 voturi)    
    Nu plinge Leano ,cind iesi mergi la Plescoi ! (Vineri, 6 martie 2015, 9:15)

    andreesanu [utilizator]

    Istoria se repeta si mai ales cind uiti de unde ai plecat .
    Cind lacomia iti ia mintile,cind ai parvenit peste noapte
    ai sarit multe trepte !!!,azi le-ai luat in cur pe toate cite le-ai sarit.
    Ai cladit pe minciuna ,pe nisip vise de om bolnav,azi iti fuge pamintul de sub picioare.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by