Gruia Stoica a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, sentinta nu e definitiva

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 5 martie 2015, 13:28 Dosare Anticoruptie


Gruia Stoica
Foto: Agerpres
Gruia Stoica a fost condamnat joi de magistratii Curtii de Apel Ploiesti la patru ani de inchisoare, cu executare, anunta Realitatea TV.

Potrivit sursei citate, avocatul Doru Bostina a fost condamnat si el la trei ani de inchisoare cu executare.

Omul de afaceri Gruia Stoica a fost trimis in judecata la data de 12 februarie, sub aspectul savarsirii infractiunii de cumparare de influenta, alaturi de avocatul Doru Bostina, acuzat de trafic de influenta. Potrivit DNA, in luna mai 2013, SC Complexul Energetic Oltenia SA (CEO) Targu Jiu a lansat public procedura de licitatie ce avea ca scop incheierea acordului cadru si a contractelor subsecvente avand ca obiect 'Servicii de transport feroviar de carbune' pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Isalnita si sucursala Electrocentrale Turceni.

Conform fisei de date a achizitiei, valoarea estimata a contractului era de 473.068.410 lei, fara TVA (195.079.200 lei pentru SE Turceni, 105.414.600 lei pentru SE Craiova II si 172.574.610 lei pentru SE Isalnita). La data de 17 ianuarie 2014, CE Oltenia a transmis invitatii de participare la procedura in cauza (organizata conform normelor interne ale autoritatii contractante) catre CFR Marfa, SC Grup Feroviar Roman SA Bucuresti (GFR) si alte trei societati comerciale. Termenul de depunere a ofertelor de catre societatile comerciale dispuse sa ia parte la procedura de licitatie era data de 29 ianuarie 2014.

CFR Marfa si-a manifestat intentia de a participa la procedura de achizitie a serviciilor de transport feroviar de carbune pentru cele trei sucursale apartinand Complexului Energetic Oltenia si prin urmare a cerut sa i se elibereze documentatia de atribuire (fise de date, caiet de sarcini, model de contract subsecvent, model de acord cadru).

Potrivit rechizitoriului, la data de 22 ianuarie 2014, Gruia Stoica, persoana care controleaza GFR SA, membra a grupului Grampet, i-a promis avocatului Doru Bostina ca-i va da suma de 3 milioane euro pentru ca acesta sa isi exercite influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra directorului general al CFR Marfa (functionar public), pentru a-l determina sa isi incalce atributiile de serviciu si sa-i comunice pretul oferit de societatea pe care o conduce, la licitatia din 29 ianuarie 2014, asadar sa divulge date confidentiale. Acest demers avea ca scop adjudecarea de catre Gruia Stoica a contractului ce facea obiectul licitatiei, respectiv transport carbune de la nivelul Complexului Energetic Oltenia.

Procurorii sustin ca, in acest context, avocatul Bostina i-a promis lui Gruia Stoica faptul ca va inlesni, in schimbul sumei de 3 milioane euro, aflarea ofertei de pret si va folosi pentru realizarea traficului de influenta un intermediar care poate exercita influenta directa asupra directorului general al CFR Marfa.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8898 vizualizari

  • +15 (17 voturi)    
    Wow (Joi, 5 martie 2015, 13:34)

    Je__ [utilizator]

    Asta e ala cu care se pupa Ponta pentru privatizarea CFR?

    Va dati seama ca daca nu era Baselu, acu Pontica era multumit cu ceva spaguta la tescherea!!
    • -6 (6 voturi)    
      Pe ce te bazezi ? (Joi, 5 martie 2015, 14:31)

      Velma Kelly [utilizator] i-a raspuns lui Je__

      ?
    • -1 (1 vot)    
      pai baselu e tartoru' (Joi, 5 martie 2015, 18:42)

      george [anonim] i-a raspuns lui Je__

      cred ca problema e la basescu de fapt. Daca nu ii place de fata ta, iti asculta discutiile la bere si te baga la parnaie. dovezile nu mai conteaza
  • +10 (10 voturi)    
    Inca nu e tot (Joi, 5 martie 2015, 13:49)

    tepes [anonim]

    De ce nu se merge in urma? De cand GFR a castigat primele licitatii de transport carbune? De ce nu se verifica cum s-a realizat evaluare ofertelor? Ce au facut comisiile de evaluare? Cum dupa castigarea licitatiilor GFR nu a avut capacitatea tehnica de a realiza contractele si au inchiriat vagoane si locomotive de la CFR desi in documentatie declarase ca are capacitatea tehnica de a realiza contractual.De ce?
    • 0 (0 voturi)    
      pentru ca da peste pesedeii ramasi in functii (Joi, 5 martie 2015, 15:01)

      IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui tepes

      asa spunea si Rodica Stanoiu:" Nu sapati prea adinc ca dati de ai nostri", desi era vorba de Nana, se aplica peste tot.
  • +8 (8 voturi)    
    CU averea cum e? (Joi, 5 martie 2015, 13:49)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Daca ramine cu toata averea acumulata ilicit in complicitate cu mafia rosie de partid, atunci e bine. Face putina pirnaie, si atit.
  • +10 (10 voturi)    
    Pentru DNA (Joi, 5 martie 2015, 13:53)

    zozo [anonim]

    Daca, pentru aflarea sumei cu care CFR Marfa urma sa participe la licitatia de transport carbune rrom(anul) Gruia Stoca oferea 3 mil euro, cat i s-a promis lui Ponta si PSD-lui pentru cumpararea CFR Marfa?
  • +4 (4 voturi)    
    Cumetrii capitalismului românesc. (Joi, 5 martie 2015, 13:53)

    vali47 [utilizator]

    Iliescu când a spus că în România există un capitalism de cumetrie nu se gândea că legea va ajunge să-i întrebe de unde bani.Acum,când cade un cumătru se năruie tot eșafodajul.Nu plânge cumătrul,cât țipă finii și toate loazele plasate strategic în posturi de unde să poată favoriza propășirea.
  • +8 (8 voturi)    
    Bun, dar (Joi, 5 martie 2015, 14:00)

    _CK_ [utilizator]

    Sa il puna sa si plateasca. M-am saturat sa tot vad infractori in parnaie si cu sute de milioane neatinse in cont.

    Mie mi se pare un business foarte bun. Fur 10 milioane $, stau 5 ani in inchisoare, iar apoi traiesc regeste toata viata.

    Luati-le averile nerusinate, facute din hotie !!!

    Cand ma uit la contractul ala imi pica fata
    473.068.410 lei = 106 418 938 euro.
  • +2 (2 voturi)    
    in ro (Joi, 5 martie 2015, 14:40)

    nash pandelica [utilizator]

    cu cat furi mai mult, cu atat iei mai putin.
    vezi bonbon, vintu, asta, becalezu, bradescu, etc

    singurul care a primit mai bine, dupa merit, a vost varanul. poate ca s'aiu mai razbunat si juzii. pt. cat i'a terfelit prin latrina 3.
  • -2 (2 voturi)    
    ... (Joi, 5 martie 2015, 19:42)

    Tot ei [anonim]

    In momentul in care un om e la pamant, toata lumea da in el. Lucrurile bune se uita repede, furturile se vad numai la cei care fac ceva pentru oameni, pentru angajati? Stiti cati oameni are angajati? peste 3000 de persoane.
  • 0 (0 voturi)    
    /// (Vineri, 6 martie 2015, 9:09)

    Vitcor [anonim]

    De ce nu se face public dosarul de privatizare al CFR Marfa? Sa vada si populatia despre ce a fost vorba.
  • 0 (0 voturi)    
    Si tu poti achizitiona 10 case si kg de aur ?!? (Sâmbătă, 28 mai 2016, 0:11)

    Socrate [anonim]

    Cum s-a ajuns cetateanul cu dubla cetatenie Petricu Cristian Alexe.
    Petricu Cristian Alexe, ,,LOCOTENENTUL MAFIEI,,? CFR MARFA ?Mircea Jorj stie ce afaceri se invart in continuare in M.T ?
    Daca cititi printre randuri, o parte din raspunsuri si intrebari se afla chiar in articolul de mai jos.Asa e viata - PENTRU UNII MUMA,PENTRU ALTII CIUMA.
    Cum in cativa ani a dobandit kg de aur si 10 case ?
    PRIMA MISIUNE OPERATIONALA “PROIECTUL TARA – Lot Romania” 02-06 octombrie 2007
    Ministerul Cooperarii, Comertului, Artizanatului si Pescuitului al Regiunii Sicilia anunta desfasurarea primei misiuni operationale in cadrul proiectului “Tara – Lotul Romania”.
    Misiunea, care se va desfasura la Bucuresti, consta in prezenta unei delegatii de agenti comerciali din sectorul de IT&Electronica.
    Delegatia siciliana, condusa de reprezentantii Departamentului Cooperare, Comert si Artizanat din cadrul Ministerului regional pentru Cooperare, Comert, Artizanat si Pescuit al Regiunii Sicilia, este compusa din 12 societati: BC srl Software, C.E.I.F. srl, Consorzia Etna Hightech, Fluorsat srl, IT Area Net srl, Matraxia srl, Meccanotecnica Riesi srl, Mega Sistem, Proteo, Sisti srl, Speranza srl si Zetel srl.
    Aceste societati, care si-au propus identificarea celor mai potrivite oportunitati de colaborare cu partenerii romani din domeniul educatiei, cercetarii, productiei si serviciilor, prin sprijinul biroului “Antena Sicilia”, au organizat intalniri de afaceri bilaterale in cadrul Centrului de Afaceri de la Romexpo in cadrul Targului International TIB, in zilele de 4 si 5 octombrie.
    Pe durata misiunii, unii membrii ai delegatiei au vizitat Centre de Cercetare, Parcuri Tehnologice, Incubatoare de Afaceri, pentru a intra in contact direct cu mediul de afaceri romanesc din sectoarele de referinta si a formula ipoteze concrete de internationalizare.
    Se intrevad activitati comune in cadrul proiectelor internationale din cadrul programului FP7, activitati de de-localizare a cercetarii si produ


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by