Monica Iacob Ridzi sustine ca sufera de trombofilie si a cerut regim semideschis de executare a pedepsei

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 3 martie 2015, 17:57 Dosare Anticoruptie


Monica Iacob-Ridzi
Foto: AGERPRES
Fostul ministru Monica Iacob Ridzi, condamnata la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, a cerut Penitenciarului Gherla stabilirea unui regim semideschis de executare a pedepsei, invocand faptul ca sufera de numeroase afectiuni medicale, printre care trombofilie si leuconeutropenie.

Surse judiciare au declarat, marti, pentru Mediafax, ca Monica Iacob Ridzi a aratat in solicitarea adresata Comisiei de stabilire a regimului de executare a pedepselor privative de libertate a Penintenciarului Gherla ca trombofilia de care sufera "poate provoca coagularea sangelui mai ales in venele profunde ale membrelor inferioare".

"Solicit stabilirea regimului semideschis pentru executarea pedepsei privative de libertate avand in vedere faptul ca situatia mea medicala este foarte grava, fiind diagnosticata de catre medicii specialisti din tara si strainatate cu 13 afectiuni, precum leuconeutropenie severa idiopatica, trombofilie prin mutatie homozigota si heterozigota, boala von Willebrand, tiroidita cronica, sindrom poliuropolidipsie, osteoporoza, gastrita, anemie feriptiva. Trombofilia de care sufar poate provoca coagularea sangelui mai ales in venele profunde ale membrelor inferioare, cu formare de cheaguri, care pot migra in artera pulmonara ducand la deces prin trombembolie pulmonara", a aratat Ridzi in cererea inaintata comisiei, potrivit surselor citate.

Monica Iacob Ridzi a mai precizat ca tratamentul trombofiliei se poate face prin administrarea de medicamente antiagregante, care ii sunt insa interzise din cauza bolii von Willenbrand, "care se manifesta prin hemoragii severe", astfel incat nu are voie sa primeasca substante antiagregante. "Singura modalitate prin care pot evita formarea de cheaguri in venele profunde ale membrelor inferioare este sa ma plimb cel mult la doua ore, aspect imposibil intr-un regim inchis de executare a pedepsei", a explicat fostul ministru.

Aceasta a cerut reprezentantilor Penitenciarului Gherla sa tina cont si de situatia sa familiala, in conditiile in care are doi copii minori, de un an si cinci luni, respectiv patru ani si noua luni, "care sunt grav afectati de despartirea de mama". "Va rog sa tineti cont de faptul ca includerea mea in regimul inchis imi pune viata in pericol datorita problemelor grave de sanatate mentionate", a mentionat Monica Iacob Ridzi.

Comisia de stabilire a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penintenciarului Gherla ar trebui sa stabileasca regimul de executare a pedepsei Monicai Iacob Ridzi pana in 16 martie, in 30 de zile de la incarcerarea acesteia. "Totul va depinde, insa, de decizia medicilor de la Penitenciarul Jilava, care vor analiza starea sa de sanatate. Ei vor decide daca Monica Iacob Ridzi se va intoarce la sectia exterioara Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla sau va fi mutata intr-un alt penitenciar", au mai spus sursele citate.

Monica Iacob Ridzi, condamnata la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, a fost transferata, luni dupa-amiaza, de la sectia exterioara din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava, in baza unei solicitari de internare, potrivit unor surse din cadrul penitenciarului clujean. "Monica Iacob Ridzi a fost transferata nu in baza unei decizii a instantei, ci in baza unei solicitari personale de internare in spital, motivand ca sufera de mai multe boli si ca se simte rau. A fost transferata cu autobuzul Penitenciarului Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava. Va fi consultata, i se va aplica tratamentul de care are nevoie, iar daca medicii vor decide, cel mai probabil, va fi adusa inapoi la sectia exterioara a Penitenciarului Gherla", declarau sursele citate.

Surse din Administratia Nationala a Penitenciarelor au declarat ca Monica Iacob Ridzi nu a fost adusa, pana in prezent, la Spitalul Penitenciarului Jilava, aceasta urmand sa ajunga, cel mai probabil, marti seara. Aceleasi surse au mai precizat ca transportarea unui detinut spre un alt penitenciar nu se face intr-o zi, existand o procedura care s-a aplicat si in cazul Monicai Iacob Ridzi. "Nu ne batem joc de persoanele privative de libertate, sunt transportate cu o autoutilitara speciala, care are un anumit grad de confort si siguranta. Transferul nu se face intr-o zi, pe traseu ajunge la un penitenciar de tranzit, unde primeste masa, isi poate face igiena, si apoi pleaca mai departe. Depinde de cat de departe e destinatia", au explicat sursele judiciare citate.

Tiberiu Iacob Ridzi, care si-a vizitat sotia, duminica, la penitenciar, spunea ca starea de sanatate a acesteia s-a agravat si ca nu ii poate fi administrat in penitenciar tratamentul de care are nevoie.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnata definitiv, in 16 februarie, de catre instanta suprema, la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Politia Judeteana Cluj, fiind incarcerata la sectia exterioara din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde va sta in perioada de carantina.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























10066 vizualizari

  • +12 (12 voturi)    
    Don't do the crime... (Marţi, 3 martie 2015, 17:54)

    maddoka [anonim]

    ... if you can't do the time.
  • +13 (13 voturi)    
    asta-i ipohondra... (Marţi, 3 martie 2015, 18:26)

    dadan [utilizator]

    sunt sigur ca poate fi verificata de medici specialisti din sistemul penitenciar insa nu ma misca cu nimic ca e bolnava de gastrita sau anemie...afectiuni de care sufera o mare parte a populatiei dar nu le-as numi boli.... celelalte sut ca si bifindus essensis si ceramidele r - suna complicat dar nu cred ca inseamna ceva cu adevarat important... daca nu e destul de bolnava sa fure cred ca e de bun simt ca e destul de sanatoasa sa poata face ceva pusccarie... acolo are parte de cea mai buna ingrijire - controale medicale, repaos, regim alimentar de dieta - fara prea multe grasimi... etc...
    Asta are un palmares mai mare decat babele de 70 de ani care se lauda cu 5-6 boli ...
  • +9 (9 voturi)    
    nooooo (Marţi, 3 martie 2015, 18:34)

    Motanul_incaltat [utilizator]

    Vai saraca si atat de tanara :))))
  • +12 (12 voturi)    
    ce spune ritzi, (Marţi, 3 martie 2015, 18:39)

    silviana [anonim]

    ca regimul de penitenciar,ii poate produce varice si anemie,deci,faceti miscare,consumati vitamine,dar mai ales,feriti'va de complicitati la infractiuni,dauneaza grav umanitatii,implicit,propriei sanatati mentale,fizice,civice,politice etc.
  • +6 (8 voturi)    
    WTF moment? (Marţi, 3 martie 2015, 18:56)

    antrax [utilizator]

    "trombofilie prin mutatie homozigota si heterozigota"

    LOL. Si nevasta-mea are din asta. Asta e o mutatie genetica, ca si mutatia care POATE provoca cancer la san cu un procent mai mare decat la o persoana fara mutatie.

    Este important de stiut de aceasta afectiune in timpul unei SARCINI, pentru ca poate duce la ingrosarea sangelui si in anumite cazuri la pierderea sarcinii. In sarcina se trateaza cu heparina, o injectie zilnica. Din moment ce tanti are 2 copii, probabil ca a luat ceva, cu tot cu boala ailalata...

    In afara sarcinii nu stiu sa se trateze, pt ca nu pune viata persoanei in pericol in mod normal. Poate in cazuri extreme, cand mostenesti mutatia de la ambii parinti...

    Altfel tromoboze se mai pot forma in cazul unui zbor lung cu avionul, dar exista colanti speciali pt a preveni asa ceva (din nou, mai ales in timpul unei sarcini)
    • +7 (7 voturi)    
      pai... (Marţi, 3 martie 2015, 22:19)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui antrax

      De aia a facut 2 (DOI) copii, DUPA ce era deja anchetata si se dadea bolnava. Nu era sigura ca are si voia sa se convinga.

      Pe aceeasi logica, daca a vazut ca un copilas sufera si are probleme ca este ea anchetata, a mai turnat unu.
  • +6 (6 voturi)    
    Daca Monica Ridzi a luat 5 ani cu executare (Marţi, 3 martie 2015, 18:58)

    lili [anonim]

    Pentru abuz in serviciu, dna Udrea cat va lua?!
    La cate acuzatii au impotriva ei procurorii DNA in acele megadosare?!
    NU mai vorbesc de sumele astronomice vehiculate?!
  • +4 (4 voturi)    
    Saraca (Marţi, 3 martie 2015, 19:16)

    Buci [anonim]

    Ii bolnava cu tate boalele, cu tate boalele ii bolnava.
  • +9 (9 voturi)    
    Comment sters de user (Marţi, 3 martie 2015, 19:19)

    valli [anonim]

  • +6 (6 voturi)    
    .. (Marţi, 3 martie 2015, 19:30)

    Mihai [anonim]

    Cum adica "sustine ca sufera de trombofilie"? Ea si-a pus diagnosticul dupa incarcerare? Brusc se-mbolnavesc toti dupa ce ajun g dupa gratii!
  • +9 (9 voturi)    
    ... curios ... (Marţi, 3 martie 2015, 19:32)

    Observatore [utilizator]

    ... cind a fost ministreasa a fost sanatoasa tun !
  • +1 (3 voturi)    
    cind magistratii sint medici (Marţi, 3 martie 2015, 19:32)

    anaerobik [anonim]

    Odata ce un medic a fost condamnat pentru favorizarea infractorului fiindca a luat / dat o decizie sau un diagnostic, cine se incumeta sa confirme bolile lui Rizi pentru ca instanta sa aprobe regimul semideschis??
    • 0 (0 voturi)    
      zau asa. (Joi, 5 martie 2015, 12:49)

      Trombonul capacitiv [anonim] i-a raspuns lui anaerobik

      Pai...hai sa spunem si invers: "cand medicii devin magistrati" Ei,ce zici?
      Daca te referi la inscenarea lui Nastase, pe care domnul superchirurg a girat-o din plin,desi era evident ca Bombonel n-a tras cu pistolul,ba ne mai arata si asa zise radiografii din care sa vedem cam care era traiectoria glontului,cand de fapt Bombonel n-avea nici pe dracu...hai sa fim seriosi...Nea Bradisteanu a luat putin,doar un an cu suspendare,pentru chestia asta.
      Sau...vrei sa spui ca Nastase chiar s-a impuscat in gat ?
  • +3 (3 voturi)    
    OCUPA TOT TIMPUL (Marţi, 3 martie 2015, 19:33)

    ROMANIA ABSURDULUI [anonim]

    daca te uiti la tot peisajul in romania e de rasul curcilor. monica iacob ritzi ia 5 ani pentru abuz in serviciu si becali, copos, nastase, etc iau cate 3,5 ani-4 ani ca au prejudiciat statul de foarte multe milioane de euro.(si pulimea a platit pe criza 25% din salarii). Apoi dupa ce ajung dupa gratii, inclusiv ritzi ... se imbolnavesc toti(eu nu zic ca nu e bolnava, poate chiar ii) dar cand erati in functii si faceati abuziri, luati/dati mita, prejudiciati statul de ce nu erati bolnavi?
  • +4 (4 voturi)    
    Bot umflat cu Botox (Marţi, 3 martie 2015, 19:38)

    Stefan [anonim]

    ....corect ar fi sa iasa Ritzi din puscarie pe caz de boala.....si sa intre botoasa de EBA pe caz de cea mai proasta fata de presedinte care a avut Romania vreodata....sa-ti umfli buzele analfabete cu botox, este dea dreptul urlator la cer !!!!!
  • -5 (7 voturi)    
    Incercati sa fiti mai umani! (Marţi, 3 martie 2015, 19:40)

    soundtrack [utilizator]

    Cred ca e groaznic sa fii in locul ei, asa fraiera cum pare ca a fost considerata.
  • +2 (2 voturi)    
    pt toti politiceni (Marţi, 3 martie 2015, 19:49)

    gopo111 [utilizator]

    care se "imbolnavesc" peste noapte, cel mai bun tratament este sapunul si funia si gata terminam povestea cu voi
  • +4 (4 voturi)    
    frectie (Marţi, 3 martie 2015, 19:58)

    lica ion [anonim]

    Pentru doamna Ridzi recomand tratament o data la 6 ore ser coios. Se va insanatosi intr-o saptamana cel mult
  • +2 (2 voturi)    
    Ea sustine? (Marţi, 3 martie 2015, 20:19)

    finutza [utilizator]

    Pai asa merge? Nu trebuie sa se pronunte niste medici?
  • +6 (6 voturi)    
    M I R (Marţi, 3 martie 2015, 20:43)

    Sorin Ionescu [anonim]

    1. Cum a putut, un om cu o sanatate atit de subreda sa indeplineasca atributiunile unui ministru. Poate doar "dragostea de tara" a facut-o sa uite de boli si sa conduca "exemplar" un minister.

    2. Se poate plimba "la cel mult 2 ore" si prin celula. Care-i problema ?

    3. La copii minori ai dinsei trebuia sa se gandeasca inainte de a comite faptele pentru care a fost condamnata.
    Si nu cred ca e singura mama de copii minori care executa o pedeapsa privativa de libertate.
  • -3 (5 voturi)    
    Nimic uman pe aici (Marţi, 3 martie 2015, 22:03)

    the one [utilizator]

    Oamenii acestei tari au devenit ,in mare parte si datorita jurnalistilor , asemenni animalelor dintr-o haita . Exista voluptatea de a devora . Trist , atat de trist pentru noi ca oameni ...
    • 0 (0 voturi)    
      Dar 'mneaei? (Miercuri, 4 martie 2015, 19:24)

      finutza [utilizator] i-a raspuns lui the one

      S-a gandit ca a devorat banii oamenilor acestei tari? Si nu in folosul lor, al contribuabililor, ci al ei personal sau in interesul unui grup restrans. Asa ca atitudinea "haitei" lasate de izbeliste este justificata, nu ti se pare?
  • +2 (2 voturi)    
    Minciunile Monicai Ridzi pe GSP.ro - partea 1 (Miercuri, 4 martie 2015, 6:53)

    lili [anonim]

    "Reacție rapidă după acuza gravă a demnitarului condamnat la închisoare la adresa unui fost adjunct al DNA
    În această seară, Antena 3 a prezentat la emisiunea Sandrei Stoicescu o scrisoare din închisoare a Monicăi Ridzi, condamnată la 5 ani de închisoare pentru corupție.
    Fostul ministru PD-L, ajuns între timp la PP-DD și, recent, înscrisă în grupul parlamentar PSD, spune că regretă că s-a implicat în politică.
    M Ridzi susține că ”De curând, procurorul de caz, Mariana Alexandru, mi-a transmis că regretă că a ascultat de ordine şi a fabricat dosarul în ceea ce mă priveşte. Aceste regrete nu mă încălzesc deloc. Singurele care mă încălzesc în celula rece sunt sticlele cu apă caldă încălzită la filtrul de cafea”.
    În continuare, Ridzi afirmă că justiția din România nu este independentă și că se teme ca nu cumva, din cauza lucrurilor pe care le scrie, să fie omorîtă în închisoare, variantă pe care Antena 3 o vehicula încă de ieri.
    Gazeta a luat legătura cu doi oameni din justiție. Unul dintre ei a vorbit chiar cu Alexandru, procurorul despre care Ridzi spune că s-ar căi.
    Unul dintre ei, din interiorul DNA, a negat imediat varianta lui Ridzi: ”Nu e adevărat așa ceva! Pe parcursul anchetei 2 Mai, Alexandru a lucrat în același ritm și cu aceleași metode pe care le-a folosit și la dosarele Năstase sau Voicu. Nu a fost vizibilă nici o intervenție și nici o schimbare de comportament a procurorului”.
    În general, explică el, dacă ar exista imixtiuni, munca la dosar se face altfel decît în mod obișnuit. Mai dur sau, dimpotrivă, mai relaxat. ”Nu a fost cazul în dosarul lotului de la MTS”, a mai spus el, încheind: ”Gîndiți-vă pe cine ajută în acest moment teoria că se fac dosare la comandă și că procurorii și judecătorii execută ordine!”.
    Cel de-al doilea, un fost coleg al Marianei Alexandru, a cerut un răgaz. A vorbit cu Alexandru după ce a citit și ea scrisoarea lui Ridzi către Antena 3. Omul a revenit și a spus: ”Ceea ce spune Ridzi e o minciuna ordinara"
  • +1 (1 vot)    
    Minciunile Monicai Ridzi pe GSP.ro - partea a 2-a (Miercuri, 4 martie 2015, 6:57)

    lili [anonim]

    "Se încearcă din nou să-i fure munca lui Alexandru și să o discrediteze”.
    Cînd spune ”din nou”, omul care a vorbit cu Alexandru face referire la episodul pensionării bruște a procurorului, din septembrie 2014.
    Atunci, în momentul în care dosarul Gala Bute intrase pe linie dreaptă, Alexandru și cei doi ofițeri judiciari cu care lucra au părăsit peste noapte DNA. Ei descoperiseră, de pildă, implicarea firmei Termogaz și banii despre care stau astăzi la baza acuzațiilor DNA de luate de mită la adresa E Udrea.
    În septembrie 2014, Alexandru s-a pensionat ”la cerere”, iar cei doi ofițeri, Constantin Morari și Gabriel Gheorghe, au ajuns în Ministerul de Interne.
    Public s-a lansat suspiciunea că unul dintre cei doi ofițeri ar fi fost „o cîrtiță” pentru urmăriții dintr-un alt dosar. Și că Alexandru n-ar fi fost atentă ca să prevină această scurgere de informații către inculpații din retrocedările de păduri.
    Președintele României T Băsescu vorbea în acele zile la televizor despre procurori ale căror decizii au fost controlate de un ziarist”. Chiar E Udrea a scris în jurnal că ”Alexandru a fost înlăturată de Kovesi și Coldea pentru că a fost cîrtiță în dosarul lui Hrebenciuc”.
    Nu există însă, la 6 luni după, nici o acțiune a DNA care să confirme zvonurile de atunci și nici un dosar început pe această potențială infracțiune a unuia dintre cei trei foști lucrători ai DNA.
    Singurul document oficial este cel al CSM care a sesizat Inspecția Judiciară. CSM a constatat că nu există probe și a decis că președintele României, prin declarațiile sale în acest caz, ”a adus atingere independenței sistemului judiciar în ansamblul său”.
    Conform fostului coleg, care a vorbit cu Alexandru în această seară, atacul lui Ridzi vine probabil din aceeași zonă care l-a declanșat și pe cel din Gala Bute. ”Mariana Alexandru n-a mai văzut-o pe Ridzi de cînd i-a prezentat materialul de urmărire penală. N-a transmis nimănui, nici un mesaj! O minciună ordinară!”, a rezumat el.
  • +1 (1 vot)    
    Ridzi e aproape sanatoasa (Miercuri, 4 martie 2015, 7:48)

    Adrian Grosu [anonim]

    Trombofilia de care "sufera" acum, de cand are probleme cu justitia e de fapt o boala ereditara, s-a nascut cu ea. Spun asta pentru ca si sotia mea o are, aceeafi forma cu mutatie homozigota si heterozigota. Se trateaza cu aspirina zilnica, in doza determinata de analize de sange. Atat. Viata decurge normal in rest. Si in arest, binenteles.
  • +1 (1 vot)    
    Ridzi sufera de claustrofobie !,aroganta,greata ! (Miercuri, 4 martie 2015, 10:38)

    andreesanu [utilizator]

    Se recomanda tratament in regim deschis cu vedere la mare!,la soare!,sampanie !,un negru pe plantatie cu o frunza sa-i faca vint !.
  • 0 (0 voturi)    
    tupeista (Joi, 5 martie 2015, 1:33)

    calin [anonim]

    Ce tupeu pe asta. Cine draq crede asa o porcarie
  • 0 (0 voturi)    
    Boala grea,moartea sigura (Joi, 5 martie 2015, 10:46)

    Trombonul Capacitiv [anonim]

    Deci(care este): atunci cand se hlizea cu Udrea si cu EBA...atunci n-avea trombofilie la ...pasarica ?
    Oare nu cumva sa fie si asta un ...trombon ? Ceva asemanator cu "sinuciderea" lui Nastase ?
    Stiti voi, ala ce si-a "tras" in gat cu ditai Smith&Wesson : ba ne mai si expplicau medicii cam pe unde aintrat glontul. Acum da lectii de etica politica pe net. Va amintiti ?
  • 0 (0 voturi)    
    sa ii bage in celula (Vineri, 6 martie 2015, 17:09)

    andrei [anonim]

    o roata din aia ca la hamsteri sa faca kilometri cand are chef..


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by