DNA: Mihail Vlasov, urmarit penal pentru dare de mita intr-un nou dosar. Alina Gorghiu, co-autor la proiectul de lege

de I.R.     HotNews.ro
Luni, 2 martie 2015, 13:52 Dosare Anticoruptie


Mihail Vlasov
Foto: Agerpres
DNA a dispus urmarirea penala impotriva lui Mihail Vlasov, fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, pentru infractiunea de dare de mita, intr-un nou dosar, informeza un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie. Vlasov este acuzat ca a acordat un post la Curtea de Arbitraj unui fost deputat, pentru a-i susţine un proiect de lege. Potrivit Gandul, Alina Gorghiu a fost atunci co-autor al proiectului de lege.

Comunicatul DNA:

In cursul lunii februarie 2013, suspectul Mihail Vlasov, la acea data presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, i-a solicitat unui membru al Parlamentului Romaniei sa ii sustina interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului". In schimbul sustinerii proiectului de lege, deputatul i-a pretins lui Vlasov Mihail ca, in calitatea sa de presedinte al Colegiului de conducere al Camerei Nationale, sa il numeasca in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, solicitare cu care Mihail Vlasov a fost de acord.

In sedinta din data de 06.03.2013, Colegiul de conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, condus de Mihail Vlasov, a admis cererea deputatului respectiv si a dispus numirea acestuia in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Numirea in functia de arbitru, de catre Colegiul de Conducere al Camerei Nationale, condus de Mihail Vlasov, la propunerea presedintelui Camerei Nationale, Mihail Vlasov, a avut loc in legatura cu atributiile de serviciu ale acestuia care indeplinea, la data faptelor, atat functia de presedinte al Colegiului de conducere al Camerei Nationale, cat si presedinte al Camerei Nationale.

Pe parcursul urmaririi penale, a intervenit decesul persoanei care a dobandit calitatea de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International, astfel incat fata de acesta exista o cauza de impiedicare a punerii in miscare a actiunii penale .

Mihail Vlasov a fost citat sa se prezinte la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru a fi audiat in acest caz, dupa ce, saptamana trecuta, procurorii i-ar fi adus la cunostinta o noua acuzatie de trafic de influenta, au precizat sursele citate.

La iesirea din sediul DNA, nici Mihail Vlasov si nici avocatul acestuia nu au dorit sa comenteze acuzatiile din noul dosar.

Intrebat in legatura cu condamnarea recenta pe care a primit-o, Mihail Vlasov a spus: "Ma asteptam sa fiu condamnat la moarte".

Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) Mihail Vlasov a fost condamnat, in 27 februarie, la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta. Decizia luata de Curtea de Apel Bucuresti nu este definitiva si poate fi contestata la instanta suprema.

Mihail Vlasov este judecat sub control judiciar din 30 august 2014, dupa ce, din 24 aprilie 2014 a fost arestat la domiciliu, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki. Anterior, din 19 martie 2014 pana in 24 aprilie 2014, Vlasov a fost arestat preventiv.

Vlasov a recunoscut faptele de care este acuzat de procurori si a solicitat instantei sa fie judecat in procedura simplificata, astfel incat sa-i fie redusa pedeapsa, insa Curtea de Apel Bucuresti a decis, in 21 octombrie 2014, sa-i respinga cererea.

Fostul presedinte al CCIR sustinea ca in dosarul sau nu s-a realizat niciodata un flagrant, iar in rechizitoriu procurorii au spus "numai minciuni", care se vor putea proba la un moment dat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1836 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    sa se adune (Luni, 2 martie 2015, 17:11)

    cristi_an [utilizator]

    la ce are deja
    • +1 (1 vot)    
      Alt apropiat al PNL! (Luni, 2 martie 2015, 17:19)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

      Astia se reformeaza doar in puscarie!
    • +1 (1 vot)    
      sa va traiasca valorile liberale (Luni, 2 martie 2015, 17:28)

      ionesc jenel [anonim] i-a raspuns lui cristi_an

      hotul asta de Vlason vroia trecerea Registrului Comertului la Camera de Comert, unde sa poate sa foloseasca el toate informatiile, ca e mai destept. O mare valoare liberal, ca si ginerele David. Si, in plus, nobil, pentru ca juca la cazinou, iar una din fiice, promovata mare arbitru de le pere, a zis ca asta e dovada de noblete. In plus asta traieste in luna. Camerele de Comert sunt ceva perimat. Rolul lor este cam zero in era internetului. Dar ce sa inteleaga un "nobil" ?
  • +1 (1 vot)    
    asta e (Luni, 2 martie 2015, 17:27)

    Captain Obvious [utilizator]

    indeletnicire a nobilimii (sa fure cat poate)
  • 0 (0 voturi)    
    Cin să fie cin să fie... (Luni, 2 martie 2015, 20:40)

    Mariicaialbastri [utilizator]

    Eu pariez că e un deputat al partidoiului de stânga aflat la putere. Și mai pariez că e din Oltenia profundă (tata și mama corupției).
    Pun la bătaie o Crâmpoșie de Drăgășani...
  • 0 (0 voturi)    
    prietenii lui vlasov de la pnl (Luni, 2 martie 2015, 21:26)

    cireasa [anonim]

    pai una dintre persoanele care au initiat trecerea registrului comertului la vlasov si a fost platita de acesta in calitate de arbitru este chiar onorabila si incoruptibila alina gorghiu, vezi link http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/parlamentarii-din-maneca-lui-vlasov-294433


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by