Contestatia Elenei Udrea la decizia de arestare preventiva se judeca pe 5 martie

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 27 februarie 2015, 17:04 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea
Foto: Hotnews
Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit pentru data de 5 martie termenul cand va judeca contestatia depusa de Elena Udrea fata de decizia de arestare preventiva in dosarul Gala Bute, anunta Agerpres. Elena Udrea a fost arestata miercuri pentru 30 de zile, ea fiind acuzata in dosarul Gala Bute de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

"In 2010, Elena Udrea a primit in mod indirect, pentru sine si pentru altul, mai multe foloase materiale de la reprezentantii SC Termogaz Company SA, pentru a aproba finantarea la timp a contractelor de lucrari incheiate de aceasta societate cu mai multe unitati administrativ-teritoriale in cadrul programului 'Schi pentru Romania'. La 24 august si 20 decembrie 2010, SC Termogaz Company a transferat suma totala de 695.367,06 lei in patrimoniul lui Stefan Lungu, consilierul personal al ministrului, prin intermediul mai multor contracte fictive de achizitie, prin care o societate controlata de intermediar a fost interpusa in raporturile dintre Termogaz Company si furnizorii obisnuiti ai acesteia. Suma mentionata reprezinta 10% din valoarea platilor efectuate de minister catre UAT Cavnic si UAT Borsec in contul lucrarilor efectuate de SC Termogaz Company", sustin procurorii.

Potrivit DNA, Stefan Lungu a folosit banii astfel obtinuti partial in interes personal, iar partial, la cererea ministrului Udrea, pentru plata unor servicii de publicitate si monitorizare a mediului online de care au beneficiat aceasta si partidul din care facea parte Elena Udrea.

A doua infractiune de luare de mita are legatura cu platile efectuate de Compania Nationala de Investitii catre SC Consmin SA.

Anchetatorii au retinut ca, in perioada 2010 - 2011, Elena Udrea si Ana-Maria Topoliceanu, directorul Companiei Nationale de Investitii (suspect in dosar), au primit o suma de aproximativ 300.000 lei de la administratorul SC Consmin SA pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea mentionata in baza contractelor incheiate cu Compania Nationala de Investitii.

"Astfel, dupa ce Compania Nationala de Investitii realiza platile catre SC Consmin SA pentru lucrarile efectuate, administratorul societatii dispunea transferul a 10% din suma incasata catre societatea controlata de Lungu, SC Last Time Studio SRL, in baza unor contracte de consultanta fictive. In acest mod, s-au realizat 5 plati, in valoare totala de 335.486 lei. La randul sau, Lungu dadea banii primiti lui Tudor Breazu, persoana apropiata atat de Udrea, cat si de Topoliceanu. Platile se realizau fie in numerar, fie prin intermediul societatii SC Ekaton Consulting SRL, administrata de Breazu, in baza altor contracte fictive de consultanta. In acest mod, s-au realizat 4 transferuri bancare in valoare totala de 209.762 lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 lei", au constatat anchetatorii.

DNA mentioneaza ca o parte din aceste sume au fost inmanate in numerar lui Topoliceanu, care le-a predat la randul sau Elenei Udrea, iar diferenta a fost folosita de Breazu pentru a plati diferite cheltuieli ale celor doua.

A treia infractiune de luare de mita este in legatura cu finantarea de catre MDRT a contractelor incheiate de Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni si UAT Petrosani.

"In 2011, Udrea a cerut si a primit de la Adrian Gardean, pentru sine si pentru altul, foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de SC Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL, in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp. Astfel, la 7 februarie 2011, Udrea i-a cerut lui Gardean ca din sumele primite de la minister sa faca mai multe 'sponsorizari', transmitandu-i ca trebuie sa discute detaliile cu Gheorghe Nastasia, secretarul general al ministerului. Ulterior, Udrea i-a cerut lui Nastasia sa ii comunice lui Gardean ca suma solicitata este in cuantum de 10% din valoarea platilor efectuate si care urmau sa fie efectuate in 2011", se mai arata in comunicat.

DNA mentioneaza ca, urmare acestei solicitari, in vara anului 2011, Gardean i-a inmanat 200.000 euro lui Lungu, care i-a predat lui Nastasia, insa banii au fost restituiti de acesta dupa o zi, invocand riscul ca fapta sa fie denuntata organelor de urmarire penala.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























810 vizualizari

  • 0 (6 voturi)    
    10%... (Vineri, 27 februarie 2015, 18:09)

    lili [anonim]

    Sper sa ia puscarie cel putin 10% din pedeapsa MAXIMA pentru fiecare acuzatie din fiecare dosar!
    Succes DNA, succes Codruta!!!
    • +1 (7 voturi)    
      DNA= securitate ceausista (Vineri, 27 februarie 2015, 18:20)

      Cristi [anonim] i-a raspuns lui lili

      Sa o luam metodic.
      1. DNA n-a anuntat avocatii ca Elena Udrea este chemata la DNA!
      2. I se pune sechestru pe o parte a averii, fara ca procurorii sa fi avut dovezi ca exista acest motiv bine intemeiat!
      3. La dosar nu este nimic nou, s-a gasit doar un denunt colectiv care, nu au avut nicio treaba unii cu altii si nici cu Udrea vreodata!
      4. DNA intai te salta apoi cauta dovezile!
      5.DNA pune pret pe turnatoriile adevaratilor spagari, ii lasa liberi si nici de averile lor nu se ating!
      6. Sa intelegem ca da ca torni ceva de Udrea, devii omul DNA-ului, iti face si statuie?
      7. Ma intreb: cum va plati DNA pentru tot abuzul fata de Udrea? Cine ii va plati pentru aceste nenorociri care i-au fost pricinuite pe baza de minciuni?
      8. Ce se intampla din decembrie pana azi nu se numeste Justitie, ci EXECUTIE ca pe vremea lui Ceausescu. La fel se intocmeau denunturile colective.Un text scris de securist, pus in fata unora dispusi sa-l semneze si gata, opozantul sistemului,era saltat din pat noapte si dus era....
      9. Am convingerea ca DNA si SRI s-au infratit pentru planuri ascunse, cred in ceea ce a spus Udrea ca acel Coldea l-a pus pe sas la Palat strategic, e cam prost, molau, taranoi, fara minte.Usor de tinut in frau.
      10. Basescu n-a lasat asa ceva. Din contra, se intrase pe fagasul normal. Justitie corecta, fara abuzuri si executarea presupusilor vinovati. Azi, avem ceva urat, ne transmit frica. Lumea nu mai semneaza nimic, nu mai angajeaza, nu mai vor contracte deoarece nu au de unde sa stie cu cine le semneaza si intra in belea fara sa fie vinovati!
      11. Fratilor, Udrea este victima SRI,DNA cu aportul lui Iohannis care nu vrea sa fie deranjat pe dreapta politica, NU vrea Opozitie si cu asta am spus tot. Au dat in Udrea sa-l sperie pe Basescu, ori asa ceva in Europa nu se poate!
      • +2 (4 voturi)    
        sexy (Vineri, 27 februarie 2015, 18:38)

        CRIZA [utilizator] i-a raspuns lui Cristi

        Foarte sexy cu catuse !
      • +3 (5 voturi)    
        Are drum DESCHIS!! (Vineri, 27 februarie 2015, 18:45)

        lili [anonim] i-a raspuns lui Cristi

        La CEDO!!
        Sa se planga acolo si sa-si demonstreze nevinovatia!
        Este avocat de meserie(la fabrica de diplome pe seara Dimitrie Cantemir, e-adevarat!) si stie ce-o cu CEDO!
        NU am auzit-o pronuntand CEDO, de ce oare?!
        De ce nu merge la CEDO, de ce nu ameninta cu CEDO pe cei de la DNA, pe noi nu ne impresioneaza ca scrie pe Facebook ca este nevinovata!
        Sa mearga la CEDO!!
        Succes Codruta, sper sa nu ne dezamagesti!
      • +4 (4 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Vineri, 27 februarie 2015, 19:04)

        [anonim] i-a raspuns lui Cristi

    • 0 (6 voturi)    
      Lili mai sunteti multi? (Vineri, 27 februarie 2015, 18:23)

      Replica lui Lili [anonim] i-a raspuns lui lili

      Mai lili mai, ii fi matale inca la stadiul de grota, da rnici asa. Pai de ce o urasti pe Udrea asa de atare? Ca tu esti urata si ea frumoasa? Ca ea este realizata si tu o sarantoaca? Ca ea este puternica, redutabila si tu ramasa la stadiul de gospodina?
  • +5 (5 voturi)    
    Doar e democratie!! (Vineri, 27 februarie 2015, 19:20)

    potaissa [utilizator]

    Daca e nevinovata ,a fost totul o porcarie. Daca nu , la bulau ,dar nu in celula separata, renovata si parfumata. Intre tiganci ,unde ii e locul ,pentru furt. De acord?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by