Doi fosti directori ai Parcului Industrial Brazi, detinut de Consiliul Judetean Prahova, condamnati la inchisoare

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 26 februarie 2015, 21:47 Dosare Anticoruptie


Doi fosti directori ai Parcului Industrial Brazi, detinut de Consiliul Judetean Prahova, au fost condamnati la trei ani si doi ani si opt luni de inchisoare cu executare, fiind acuzati ca, alaturi de un alt angajat, au vandut unei firme transformatoare apartinand parcului la un pret subevaluat, informeaza Mediafax.

Un fost director al SC Brazi Industrial Parc SA, firma la care unic actionar este Consiliul Judetean Prahova, fostul director de operatiuni al societatii si un fost consilier juridic au fost condamnati, joi, la inchisoare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, intr-un dosar in care au fost trimisi in judecata de DNA Ploiesti in anul 2010.

Astfel, magistratii Judecatoriei Ploiesti l-au condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pe fostul director general Victor Dan Enea Teodorescu, la doi ani si opt luni de inchisoare cu executare pe fostul director de operatiuni Ion Militaru si la un an si 11 luni de inchisoare pe Vasile Vali Ionascu, fost consilier juridic.


Cei trei sunt acuzati de mai multe fapte de abuz in serviciu, intrucat in perioada august 2005 - ianuarie 2006 au vandut la licitatie firmei Ciobi Trans SRL din Sibiu, sase transformatoare industriale la un pret subevaluat, cauzand SC Brazi Industrial Parc S.A un prejudiciu de 1.153.182,43 de lei.

Potrivit procurorilor DNA, prejudiciul il reprezinta diferenta dintre valoarea de piata a transformatoarelor si valoarea incasata de SC Brazi Industrial Parc SA, suma care constituie, totodata, si avantajul patrimonial obtinut de societatea castigatoare a licitatiei.

Judecatoria Ploiesti a mai dispus ca cei trei sa plateasca suma calculata de procurori drept despagubiri materiale Parcului Industrial Brazi si sa achite 6.000 de lei fiecare, cheltuieli judiciare.

Decizia Judecatoriei Ploiesti nu este definitiva.

Acesta nu este primul scandal in care este implicat Parcul Industrial Brazi. Anul trecut parcul industrial a pierdut definitiv un proces prin care este obligat sa plateasca aproximativ un milion de euro unei firme detinute de presedintele UNPR Prahova, Daniel Niculae.

De asemenea, raportul Curtii de Conturi pe anul 2013 intocmit in urma controale facute la Consiliul Judetean Prahova anul trecut evidentiaza ca SC Brazi Industrial Parc SA a valorificat, prin vanzare, bunuri in cuantum de aproximativ trei milioane de euro aflate in patrimoniul privat al judetului Prahova, fara a vira aceste sume la bugetul local.

Conform unor surse din administratia locala, este vorba despre bunuri vandute ca fier vechi.

Raportul Curtii de Conturi mentiona ca din totalul sumei de 12.373.018 lei a fost recuperata suma de 151.164 lei. In acest context, Curtea de Conturi a dispus "extinderea verificarilor pentru stabilirea tuturor sumelor incasate de SC Brazi Industrial Parc SA din vanzarea bunurilor din patrimoniul privat al unitatii administrativ teritoriale judetul Prahova, subscrise la capitalul social si nevarsate" si "aplicarea de masuri legale in vederea recuperarii veniturilor suplimentare estimate in timpul auditului la 12.373.018 lei reprezentand contravaloare bunuri din domeniul privat al judetului valorificate prin vanzare de SC Brazi Industrial Parc SA nevirata in contul bugetului local pana la 31.12.2013".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1080 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by