Noiembrie 2014. Cum au facut directorii scolilor gorjene receptia in graba a echipamentelor din proiectul Internet in scoala ta, la cererea Ministerului Educatiei

de RH     HotNews.ro
Luni, 23 februarie 2015, 12:51 Dosare Anticoruptie


Proiectul cu fonduri europene "Internet in scoala ta" se afla in centrul unei anchete a DNA, procurorii facand perchezitii luni la sediile unor firme implicate in licitatia organizata de Ministerul Educatiei. Legat de acest proiect controversat, cotidianul Pandurul scria in noiembrie 2014 ca directorii a peste 60 de şcoli din Gorj au fost chemaţi de urgenţă la Inspectoratul Şcolar, pentru a depune note contabile legate de un proiect pe bani europeni - „Internet în şcoala ta”.

Acţiunea inspectoratului şcolar avea la bază o solicitare trimisă de Ministerul Educaţiei cu o zi mai devreme, pe 24 noiembrie. Desi unii directori s-au temut să semneze, pe motiv că ar fi vorba de un nou scandal de genul dosarului „Microsoft”,. până la urmă au semnat şi şi-au asumat existenţa dotărilor în valoare de 55.000 de lei în fiecare şcoală, scrie Pandurul.

Potrivit sursei citate, directorii au fost alertaţi de Ministerul Educaţiei că trebuie să depună aceste note contabile la secretariatul ISJ, deşi recepţia la investiţiile făcute în cadrul proiectului nici nu era semnată. In cele din urma, directorii scolilor au facut receptia echipamentelor.

„Internet în școala ta. Conectarea la Internet broadband a unităților școlare din zona rurală și mic urbană” este un proiect cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Acesta presupune conectarea a 2446 scoli din mediul rural si mic urban la Internet prin conexiune broadband. Pentru fiecare şcoală costul este de circa 55 mii de lei, iar valoarea totala a proiectului este de aproape 120 de milioane de lei. Contractul a fost semnat in 2013, la Ministerul Educatiei Nationale, in prezenta premierului Victor Ponta. Contractul pentru conectarea scolilor la internet - semnat de minister cu un consortiu format din Omnilogic si Avitech, avand ca subcontractant Romtelecom - este de 119.840.000 lei fara TVA, are o perioada de implementare de sase luni si una de mentenanta de cinci luni.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6047 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    directorul scolii, un yes man parlit (Luni, 23 februarie 2015, 13:40)

    jackalphonse [utilizator]

    te pomenesti ca directorii de scoala au orchestrat si au facut tot matrapazlacul.
  • +3 (3 voturi)    
    CHIAR ȘI CEI DE LA ȘCOALA DIN BĂLTENI ? (Luni, 23 februarie 2015, 13:47)

    pointless man [utilizator]

    Atunci merită din plin blestemul lui Dincă Schileru care a întemeiat-o (sec.XIX):

    „ Blestem pe toţi învăţătorii şi învăţătoarele care nu-şi vor îndeplini cu sfinţenie datoria în conştiinţă curată la această şcoală! Aşa să le-ajute Dumnezeu! ”
    • +1 (1 vot)    
      ce bine (Luni, 23 februarie 2015, 14:57)

      kax [utilizator] i-a raspuns lui pointless man

      Ce bine ca invatatoarele si invatatorii din ziua de azi in scolile din Romania, nu mai sunt crestini , si practic sunt neafectati de blesteme crestine.
      • 0 (2 voturi)    
        ce bine (Luni, 23 februarie 2015, 15:50)

        Marius [anonim] i-a raspuns lui kax

        Ce bine ca nu avem nici o noima.
        Niste "axiome":
        1.Profesorii nu sunt crestini
        2.Blestemul te atinge doar daca esti crestin

        Nici un sens, nici o logica,eminent.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by