Prefectul judetului Suceava, Florin Sinescu, retinut de procurorii DNA

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 20 februarie 2015, 17:42 Dosare Anticoruptie


Florin Sinescu
Foto: Agerpres
Prefectul judetului Suceava, Florin Sinescu, a fost retinut, vineri, de procurorii anticoruptie, el fiind cercetat intr-un dosar de coruptie, transmite Agerpres.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Suceava l-au ridicat vineri pe prefectul judetului, Florin Sinescu, si l-au dus pentru audieri la sediul DNA.

Totodata, procurorii au ridicat mai multe documente de la cabinetul prefectului, precum si mai multe calculatoare din institutie.

Procurorii efectueaza perchezitii domiciliare in sapte locatii situate in municipiul Suceava si comuna Brodina, judetul Suceava, dintre care trei sunt la sediul unei institutii publice, iar restul la o societate comerciala cu trei puncte de lucru si la domiciliul unei persoane fizice.

Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, cercetarile vizeaza o cauza penala privind suspiciuni de savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie, infractiuni de serviciu, infractiuni de fals, comise in perioada 2012 - 2014.

Prefectul Judetului Suceava, Florin Sinescu, ar fi cercetat pentru ingerinta, in toamna anului 2012, in activitatea unei institutii publice, respectiv APIA CJ Suceava, in afara cadrului legal si oficial, urmarind ca si scop aprobarea de catre functionarii Agentiei de Plati a subventiilor catre Consiliul Local Udesti, desi nu erau indeplinite conditiile de eligibilitate, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Aceleasi surse sustin ca Florin Sinescu este suspectat de savarsirea mai multor infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Una dintre fapte, potrivit surselor, ar avea legatura cu faptul ca prefectul nu a emis ordinul de incetare a mandatului, iar Savel Viorel Botezatu a fost mentinut in functia de primar al comunei Udesti in perioada 1 octombrie 2012 - 4 decembrie 2014, (arestat preventiv in prezenta cauza), desi Raportul ANI, comunicat Prefecturii Suceava, a ramas definitiv prin sentinta civila a Curtii de Apel Suceava si au existat mai multe solicitari in acest sens din partea Agentiei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1142 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by