Sebastian Ghita, Vlad Cosma si Mircea Cosma au facut plangere impotriva controlului judiciar

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 20 februarie 2015, 16:16 Dosare Anticoruptie


Deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma si presedintele Consiliului Judetean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, urmariti penal in dosarul fraudarii de fonduri europene in care este arestat preventiv cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, au formulat plangere impotriva masurii controlului judiciar dispusa fata de ei de procurorii anticoruptie, informeaza Agerpres.

Potrivit site-ului oficial al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cei trei au formulat joi plangeri impotriva masurii controlului judiciar, actiunile lui Mircea si Vlad Cosma urmand a fi judecate vineri de instanta suprema, in timp ce pentru actiunea formulata de Sebastian Ghita a fost acordat termen pentru data de 24 februarie.

Procurorii DNA Ploiesti au dispus marti inceperea urmaririi penale sub control judiciar fata de Sebastian Ghita si Vlad Cosma sub aspectul savarsirii infractiunii de sprijinire a unui grup infractional organizat, iar fata de Mircea Cosma pentru savarsirea infractiunii de sprijinire a unui grup infractional organizat si pentru folosirea influentei sau autoritatii in scopul obtinerii, pentru sine sau pentru altii, de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

In acelasi dosar, procurorii au dispus luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile in cazul omului de afaceri Liviu Munteanu, acuzat de aderare la grup infractional organizat, evaziune fiscala si schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta sau in numele ei.

Initial, Liviu Munteanu fusese retinut, insa anchetatorii nu au mai cerut arestarea preventiva a acestuia in contextul in care, conform unor surse judiciare, el si-ar fi recunoscut faptele.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis miercuri seara arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Iulian Hertanu, precum si a omului de afaceri Vladimir Razvan Ciorba.

De asemenea, magistratii instantei supreme au dispus masura controlului judiciar in cazul fostului consilier judetean Mihail Coman, in prezent angajat in functia de consilier al directorului SC Hidro Prahova, decizia nefiind definitiva.

Totodata, directorul de la SC Grossmann Engineering Group, Ilie Dragan, va fi prezentat vineri Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, dupa ce a fost retinut in dosarul lui Iulian Hertanu, pentru constituire a unui grup infractional organizat si schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta sau in numele ei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1524 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Niste hoti (Vineri, 20 februarie 2015, 16:44)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Ma mir ca nu sunt inca la puscarie. Actuali sau fosti PSD-isti, adica mafioti recunoscuti intr-o gasca numita partid pentru a ascunde faptul ca scopul lor e sa fure cit mai mult. In frunte cu plagiatorul si mina lui dreapta, penalul electoral.
  • +3 (3 voturi)    
    vor cumva in arest preventiv? (Vineri, 20 februarie 2015, 17:38)

    lili [anonim]

    Sa stea intr-o celula nerenovata?!
    E mai bine acasa la voi, stati acolo cat mai puteti sta, oricum intr-o zi, curand va baga astia la inchisoare definitiv, speram!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by