DNA cere arest la domiciliu pentru Dorin Cocos in "Dosarul Microsoft", in locul arestului preventiv

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 20 februarie 2015, 14:55 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA vor cere schimbarea masurii arestului preventiv cu cea de arest la domiciliu pentru Dorin Cocos in dosarul "Microsoft", au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

In cazul primarului din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, care a fost adus vineri la DNA pentru a fi audiat, procurorii vor cere mentinerea arestului preventiv, au precizat sursele citate.

Dorin Cocos este arestat preventiv in dosarul Microsoft, alaturi de primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. In arest preventiv au fost, pana in 25 ianuarie, si fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si omul de afaceri Dumitru Nicolae, acestia fiind in prezent in arest la domiciliu, noteaza Mediafax.

Elena Udrea a fost si ea in arest preventiv in acest dosar, in perioada 11 - 17 februarie, in preezent fiind cercetata in arest la domiciliu.

Potrivit anchetatorilor, fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Totodata, potrivit anchetatorilor, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la Gabriel Marin, administrator al societatii Omnilogic, suma de circa 3.000.000 de euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania. Gabriel Marin a facut un denunt la DNA, aratand ca i-a platit lui Dorin Cocos prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.050.000 de euro.

La randul sau, Dinu Pescariu, vizat in dosarul "Microsoft", a denuntat-o pe Udrea, aratand ca aceasta i-a cerut 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justitie".

Totodata, potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5098 vizualizari

  • +14 (16 voturi)    
    mda... (Vineri, 20 februarie 2015, 14:57)

    Gustav666 [utilizator]

    S-a "spart" si cocoselul... Vine o perioada grea pentru unii...
  • +16 (16 voturi)    
    probabil ca (Vineri, 20 februarie 2015, 15:06)

    zega [anonim]

    a cantat Cocosul si au decis sa nu il mai taie, ci sa ii dea drumul in cotet.
  • +1 (15 voturi)    
    "procurorii DNA cer"??! (Vineri, 20 februarie 2015, 15:10)

    lili [anonim]

    Deci, NU apararea, ci ACUZAREA!!
    Si maine poimaine vor primi NUP si vor fi achitati TOTI si nici un cent recuperat!
    Traiasca justitia libera!
    Ce faceti dna Kovesi, dl Basescu face presiunile alea de care v-ati plans la cei de la Reuters si care presiuni incep sa-si faca efectul deja?!
    Sau Cocosul a turnat la greu?!
    Cine urmeaza sa va viziteze la DNA, ce informatii cu greutate v-a dat Cocosul de-l lasati acasa la jacuzzi in loc de sobolanii din arestul politiei?!
    • +5 (7 voturi)    
      orice cocoș ciripește (Vineri, 20 februarie 2015, 15:25)

      ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui lili

      dacă-l strângi bine de ouă. Sireacu !
      • 0 (0 voturi)    
        a "cantat" bine Cocosul !! (Duminică, 22 februarie 2015, 14:34)

        lili [anonim] i-a raspuns lui ploiesteanu

        De-l lasa acasa in arest la domiciliu procurorii DNA!
        Sper ca "a cantat" multe despre persoana cea mai apropiata lui, nu, despre care stie cele mai multe, adica E Udrea!
        Bravo Cocos, "canta", "canta" Cocosule!
  • 0 (8 voturi)    
    Cocoselu nu suporta sa stea la cotet !!! (Vineri, 20 februarie 2015, 15:19)

    andreesanu [utilizator]

    Bravos natiune !,bravos justitie !,cind ai judecat normal cind l-ai strins de pe ulita sau acum cind ii dai drumul sa zboare ?
    Curioase mai sunt caile justitiei in ultima vreme !,ii bagi prin fata ii judeca unii,se usuca cerneala !!!!,ii judeca altii si le da drumul prin dos !!!
    ORI !,ORI ,ce sa inteleaga romanul ?
  • +1 (5 voturi)    
    ex-PDL a pus-o. (Vineri, 20 februarie 2015, 16:21)

    Alo? [utilizator]

    Daca asta a turnat la DNA modu' de finantare al campaniilor.

    Nastase a intrat la bulau 2 ani pentru acelasi lucru. Basescule.. fugi!
  • -1 (1 vot)    
    cocos (Vineri, 20 februarie 2015, 18:31)

    DumAs [utilizator]

    Il lasa acasa ca s-o tenteze pe Udrea sa ia legatura sau sa vorbeasca cu el la telefon. In felul asta îi baga pe amandoi inapoi la zdup...
  • 0 (0 voturi)    
    Foamea (Vineri, 20 februarie 2015, 19:16)

    Jar [anonim]

    va face asa "destepti",ma?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by