Sebastian Ghita: Sunt urmarit penal de DNA in dosarul cumnatului lui Ponta. Nu am voie sa ma intalnesc cu Mircea si Vlad Cosma

de Red. Stiri     HotNews.ro
Marţi, 17 februarie 2015, 16:50 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita
Foto: Captura B1TV
Sebastian Ghita a declarat marti la iesirea din sediul DNA Ploiesti ca este "urmarit penal de DNA" in dosarul cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Hertanu. "Acuzatia e ca am sprijinit acest grup, dar nu stiam ca ei sunt un grup", a adaugat Ghita, referindu-se la firma Grossmann Engineering, in care a fost asociat Iulian Hertanu. Ghita a mai spus ca nu are voie sa ma intalneasca cu Mircea si Vlad Cosma.

"Le-am spus procurorilor despre natura relatiilor mele cu Hertanu", a mai declarat Sebastian Ghita la iesirea din sediul DNA. "Eu, familia Cosma - nu-i cunoastem foarte bine pe acesti oameni (firma Grossmann Engineering, in care a fost asociat Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta - n.red.)", a mai spus Ghita.

"Nu a fost niciodata vreo discutie intre mine si Victor Ponta" pe aceasta tema, "haideti sa avem rabdare, sa vedem care sunt faptele care i-au facut pe procurori sa creada ca i-am ajutat", a spus Ghita, la iesirea din sediul DNA.

Deputatul a adaugat ca firma in cauza "a avut o lucrare in judetul Prahova, nu a performat foarte bine", iar el este suspectat ca i-a "favorizat, ca dansii au gresit iar ca noi am intervenit in a-i proteja, sprijinit sa-si incheie acele lucrari".

Sebastian Ghita a declarat ca nu a fost intrebat nimic "de zona politica, despre Victor Ponta" iar relatia sa cu Hertanu "nu e atat de stransa, l-am vazut de cinci sase ori".

"Nici nu am crezut vreodata ca omul acesta face ceva rau", a continuat el, sustinand ca nu a "beneficiat de ceva de pe urma acestor oameni sau de pe urma dl Hertanu".

"Fiind vorba de un contract cu fonduri europene nu prea ai cum sa-i ajuti", a mai spus el.

Potrivit unui comunicat al DNA, Sebastian Ghita este acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat si a fost pus sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile.


In acest interval, deputatul are urmatoarele obligatii:
  • a)sa se prezinte la Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti, ori de cate ori este chemat;
  • b)sa informeze de indata Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti cu privire la schimbarea locuintei;
  • c)sa se prezinte la Inspectoratul Judetean de Politie Prahova - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat.
  • d)sa nu paraseasca tara, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent;
  • e)sa nu se apropie de anumite persoane nominalizate si sa nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale;
  • f)sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme;
In cazul in care incalca aceste obligatii, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Deputatul Sebastian Ghita, fost membru PSD si un apropiat al premierului Victor Ponta, a fost citat marti la DNA Ploiesti in calitate de suspect in dosarul in care cumnatul primului ministru, Iulian Hertanu, este cercetat pentru frauda cu fonduri europene la contractul de extindere a retelei de canalizare din Comarnic, dupa cum au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Adus cu mandat, Ghita le-a spus jurnalistilor, in fata sediului DNA Ploiesti, ca il cunoaste pe Iulian Hertanu si "probabil procurorii vor sa se convinga de natura relatiilor mele cu dansul. L-am vazut de cateva ori, in diferite ocazii, nu am o relatie foarte stransa cu dansul. N-am fost implicat, nu cunosc mai multe detalii. Nu cunosc exact subiectul."

Procurorii DNA Ploiesti efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie si infractiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, potrivit unui comunicat transmis marti de DNA. "In cursul zilei de 17 februarie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 14 locatii, majoritatea situate in municipiile Bucuresti si Ploiesti, acestea fiind sedii de societati comerciale ori domicilii ale unor persoane", se mai precizeaza in comunicat.

Surse judiciare au declarat ca printre firmele vizate se numara si Exfin 2000 S.R.L,firma infiintata de mama premierului Vicor Ponta. Potrivit Oficiului Comertului, firma Exfin 2000 este detinuta de Natalia Maier si Alexandra Hertanu (sora premierului Ponta).

De asemenea, o firma a lui Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, impreuna cu mai multe societati, intre care Euroconstruct Trading, ar fi obtinut ilegal un proiect european privind extinderea retelei de canalizare in Comarnic, din care si-ar fi insusit sume mari de bani, prin schimbarea destinatiei fondurilor, sustin surse judiciare.

Grupul a intrat in atentia procurorilor "pentru insusirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute in cadrul proiectului cu finantare europeana, si sustragerea de la plata contributiilor datorate catre stat, prin evidentierea unor cheltuieli nereale sau operatiuni fictive in documentele societatilor pe care le-au controlat''.

Din grup fac parte Iulian Hertanu - administrator de drept si incepand cu data de 25 aprilie 2014 administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, respectiv angajat al SC CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroesti, jud. Ilfov, Vladimir Razvan Ciorba, administrator/asociat la mai multe firme, printre care si SC CVR Asfalt Construct Group SRL, dar si Mihail Marian Coman - administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploiesti si angajat al SC Hidro Prahova SA in calitate de consilier al directorului general din data de 24 mai 2012.

Potrivit surselor citate, acestia au constituit un grup infractional ''pentru a actiona in vederea castigarii frauduloase a contractului de lucrari avand ca obiect <Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic> - contract semnat la data de 13 ianuarie 2012 intre Asocierea SC Grossman Engineering Group SRL - SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL si SC Hidro Prahova SA Ploiesti ( C.L.6 ), contract finantat in mare parte din fonduri provenite de la Uniunea Europeana, respectiv pentru insusirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute in cadrul proiectului cu finantare europeana, si sustragerea de la plata contributiilor datorate catre stat, prin evidentierea unor cheltuieli nereale sau operatiuni fictive in documentele societatilor pe care le-au controlat''.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























11488 vizualizari

  • +30 (32 voturi)    
    la Brutarie cand ajunge ? (Marţi, 17 februarie 2015, 16:52)

    un domn [utilizator]

    raspunsul il primesc de la Mazeta
    • +20 (28 voturi)    
      Inca un dosar! (Marţi, 17 februarie 2015, 17:39)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      Mai are inca 40 de dosare in sertarele DNA, printre care si cel mai vechi dosar din istoria Romaniei, vreo 12 ani. Focuri de artificii, ca sa acopere decredibilizarea DNA datorita modului in care a fost saltata Udrea, nu pentru ca a fost saltata...Kovesi, nu ne mai aburi! Aresteaza-i ca astia au furat cat Udrea, Cocos si ceilalti in doar doi ani de cand au pus mana pe guvernare!
      • +12 (16 voturi)    
        Si cine-i de vina (Marţi, 17 februarie 2015, 20:15)

        xrogo [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        ca are atatea dosare de atat timp,ca n-oi fi eu,tot justitia asta selectiva si atenta cu unii si cu mare celeritate cu altii!!!
    • +20 (22 voturi)    
      Comment sters de user (Marţi, 17 februarie 2015, 17:45)

      Pastrati-l pe Conta [anonim] i-a raspuns lui un domn

    • +23 (23 voturi)    
      ghita nu e pericol social.... e national (Marţi, 17 februarie 2015, 17:55)

      gigi smen [anonim] i-a raspuns lui un domn

      Aha, adica Ghita a facut un grup infractional cu rudele lui Pinochio si cu prietenii lui de familie (Cosma sr si jr) dar pontachinul nu are nicio informatie despre asta.
      Ma gandesc ca atunci cand mergeau la spa in Dubai sau pe la meciuri de baschet la Asesoft nu venea vorba de familie ori de prieteni si discutau doar strategii guvernamentale.
      Si evident nu este niciun motiv pentru care Pinochio sa fie audiat la DNA, nici macar in calitate de martor.
      Iar in final Ghita in libertate nu prezinta niciun risc pentru influentarea anchetei sau martorilor in viziunea DNA deci nu se impune arestarea lui. Doar nu are vreun trust de presa care sa poata influenta cercetarea penala in acest caz, cum avea Elena Udrea, acel pericol public al Romaniei care s-a ales cu 7 cereri de arestare pentru acest motiv.
      • -12 (22 voturi)    
        Pai nici Base (Marţi, 17 februarie 2015, 20:17)

        xrogo [utilizator] i-a raspuns lui gigi smen

        nu a fost audiat in dosarul lui Mirciulica in care cineva spunea ca-i daduse oarece bani,deci nici Ponta nu o sa fie audiat !!!
        • +6 (8 voturi)    
          la Dottore Nota de Plata e Groasa (Miercuri, 18 februarie 2015, 8:57)

          un domn [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

          Lovitura de Stat - orchestrate cu unkiusau felix
          Plagiatul
          Contract Pierdut Sova
          Duicu si Trafic de Influenta...vrei sa scriu mai departe ?
  • +29 (31 voturi)    
    felicitari! (Marţi, 17 februarie 2015, 16:59)

    alter_ego2013 [utilizator]

    asteptam mira la Ghita TV
  • +27 (29 voturi)    
    Turnatorii...turnati (Marţi, 17 februarie 2015, 17:00)

    MaQ [anonim]

    Toate curvele astea mizerabile care si-au vandut tara, au furat viitorul poporului si si-au turnat si propria familie o patesc exact in felul in care au ajuns ei asa puternici: se toarna unii pe altii ca niste sacali, poate, poate li se reduce pedeapsa cu 6 luni.
    Va doresc multa putere de munca domnilor procurori. Nu scapati niciunul !
  • +28 (36 voturi)    
    Da, dar poate lua legatura cu Ponta! (Marţi, 17 februarie 2015, 17:11)

    AnticoruptieinRomania [utilizator]

    E suficient, Ponta e seful GIO! In acest timp, Udrea are 7 cereri de arestare de zici ca e mafioata tarii si nu cei care au dat Petrom-ul pe nimic, au facut praf 3,5 miliarde de euro in campania din 2008 sau au sters datorii de 500 de milioane de dolari catre Romania de la Munai Gaz. Ca sa nu mai spun de blocarea votului din Diaspora, cea mai mare incalcare a Constitutiei. Mi-e sila, Kovesi!
    • -13 (17 voturi)    
      O,pana aici,cum adica (Marţi, 17 februarie 2015, 20:19)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

      ti-e sila de Kovesi,pai asta-i lumina,asta-i floarea cea aleasa a procurorilor,cum sa te legi de ea!!!
      • +4 (4 voturi)    
        tov xrogo (Miercuri, 18 februarie 2015, 8:59)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

        nu cred ca ii poti reprosa ceva la Doamna Kovesi, nu Kovesi ca nu neam cu tine proletarule...mai dute inca 7 pe acasa si apoi tasteaza pe aici
        • -2 (2 voturi)    
          Mai nea Domnu (Miercuri, 18 februarie 2015, 9:45)

          xrogo [utilizator] i-a raspuns lui un domn

          esti cam incoerent!!!
  • +15 (17 voturi)    
    asta nu știe nimic (Marţi, 17 februarie 2015, 17:37)

    simplu_cetatean [utilizator]

    dar de banii noștri o fi auzit ceva?
  • +11 (13 voturi)    
    Ieri, (Marţi, 17 februarie 2015, 17:56)

    John M. [utilizator]

    Feb.16, am scris aici ca Ghita va defila cu catuse la TV in mai putin de un an.
    Am gresit cu 364 de zile, dar nu-mi pare rau.
  • +14 (16 voturi)    
    CIRLANII KGB TOT MAI DEGENERATI (Marţi, 17 februarie 2015, 18:05)

    arheopterix [utilizator]

    Tatucu Ilici a durat vreo 16 ami la putere, Nascase aprox 4 ani Miki Maus vreo2 , Dl Ghita e (avortat )la portita . Viitorul suna bine .
  • +11 (13 voturi)    
    Presimtire (Marţi, 17 februarie 2015, 18:22)

    geag [utilizator]

    Se asteapta el la ceva ca uite e tuns corespuzator
  • -1 (11 voturi)    
    nelamurire (Marţi, 17 februarie 2015, 18:42)

    Europiu [utilizator]

    In avalansa asta de dosare, arestari, eliminari din partid, am dureroasa impresie ca am scapat ceva, poate ma lamureste cineva:

    1) acest Ghita, din cate imi amintesc, s-a autoexpulzat din pesede, dar a ramas deputat. Corect?

    2) daca e deputat, nu are DNA-ul nevoie de acordul inceperii urmaririi penale, punerii sub control judiciar etc? Sa deduc ca Bar-Lamentul a dat liber? Dar cand s-a produs "fenomenul"?
    • +7 (9 voturi)    
      numai pt. deputatii (Marţi, 17 februarie 2015, 19:08)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Europiu

      care au fost ministrii, cand s'a produs infractiunea.
      pt. deputatii de rand, urmarirea penala poate incepe in momentul cand procuratura are un motiv.
      parlamentul aproba numai arestarea sau perchezitia.\
      ar fi, pasul urmator.
  • +4 (10 voturi)    
    Du-te!! (Marţi, 17 februarie 2015, 18:43)

    lili [anonim]

    La puscarie!
    Sa te viziteze Ponta!
    La puscarie cu penalul asta, un arogant si un hot!
    La puscarie cu el si cu acolitii lui!
    Succes DNA, bagati-i la racoare pe toti hotii din politica romaneasca, o increngatura de hoti !!
    Asta se da habrnist in tote, nu stie nimic in timp ce DNA il acuza de "sprijinirea unui grup infractional organizat"!!!
    • +7 (9 voturi)    
      lilisor (Marţi, 17 februarie 2015, 21:02)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui lili

      la zdup cu el ca a comis o blasfemie de neiertat.
      l'a batjocorit pe marele ilici, bunicuta psd, Creatoru' ~!!!
      • +2 (2 voturi)    
        daca ii facea ceva la Liliacu Roshiatic (Miercuri, 18 februarie 2015, 9:00)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

        poate..poate ajungea Erou National
    • +7 (7 voturi)    
      dece sal viziteze Ponta ? (Miercuri, 18 februarie 2015, 4:55)

      banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui lili

      să meargă lîngă el , poate singur sar plictisi !
      • +1 (5 voturi)    
        măi, în banat (Miercuri, 18 februarie 2015, 8:04)

        nahir [utilizator] i-a raspuns lui banateanul.

        nu aţi învăţat limba română? gramatica ei?
        "să-l" în loc de "săl", "lângă" în loc de "lîngă", "s-ar" în loc de "sar".
        şi eu care ştiam că tot banatu-i fruncea.
      • -4 (4 voturi)    
        o sa ajunga si Ponta! (Miercuri, 18 februarie 2015, 8:28)

        lili [anonim] i-a raspuns lui banateanul.

        Si chiar Traian Basescu!
        Mai trece ceva timp, pana ce procurorii mai aud una alta de la turnatorii in lant!
        Dna Udrea a turnat ceva de-au schimbat arestul in celula nerenovata de la Politia capitalei cu luxul cu jacuzzi de la Stejari!
        Dar se va reintoarce, acolo unde vor ajunge candva TOTI cei care au buboaie penale de competenta DNA si a Instantelor din Romania!
        La puscarie cu TOTI acesti hoti care au furat cat au vrut din BANII PUBLICI tinand o Romanie in saracie lucie!
        • +2 (2 voturi)    
          Desigur...... (Miercuri, 18 februarie 2015, 11:45)

          banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui lili

          Stimabile lili ! doar tiau spus cei dela haznaua asa zisa antena trei !
  • +9 (11 voturi)    
    Ghita a ajuns la DNA. (Marţi, 17 februarie 2015, 20:13)

    cartofil [utilizator]

    Se incalzeste ///. Crede oare ca dupa porcariile facute in 2012 lumea civilizata il va ierta? Antonescu, care are un simt politic mai bun s-a ascuns deja si nu m-ar mira sa dispara in vreo tara cu care Romania nu are acord de extradare.
    • +3 (3 voturi)    
      kkrau...shhhh..kkrau (Miercuri, 18 februarie 2015, 9:00)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

      doarme..lasati l naibii ca iar polueaza cu ineptiile lui
  • +3 (3 voturi)    
    Ghita (Miercuri, 18 februarie 2015, 7:26)

    Dana [anonim]

    Imi place expresia lui Ghita : " nu stiam ca sunt un grup"!
    Excelent!
  • +5 (5 voturi)    
    socialistii... (Miercuri, 18 februarie 2015, 9:09)

    astronaut [utilizator]

    de tip nou sau de secolul XX , cum ii place plagiatorului sa se alinte , cu alte cuvinte (hoti , manipulatori ai plebei , escroci , impostori, incompetenti etc ), la zdup cu voi , ca respirati aerul curat degeaba , averea confiscata toata si sa ne vedem dupa !! , SICTIR !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by