Acord de vinovatie intre primarul Barladului si procurori: edilul recunoaste ca se face vinovat de conflict de interese

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 17 februarie 2015, 14:04 Dosare Anticoruptie


Primarul municipiului Barlad, Constantin Constantinescu (PSD), a semnat in cursul saptamanii trecute, la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, un acord de vinovatie, prin care recunoaste infractiunea de conflict de interese, anunta Agerpres.

Potrivit reprezentantilor Curtii de Apel Iasi, primarul, care, era cercetat in stare de libertate sub aspectul savarsirii infractiunii de conflict de interese, in forma recunoaste comiterea faptei si accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala.

"In fapt, s-a retinut ca numitul Constantinescu Constantin, in calitate de primar al municipiului Barlad a aprobat Raportul procedurii de atribuire nr. 4357 din data de 19.03.2012. prin care a fost declarata oferta castigatoare a contractului de achizitie publica avand ca obiect 'Lucrari de executie a strazilor din cartierele Deal II, Tuguiata II, Bariera Puiesti, Complex Scolar,Trestiana, Extindere Cartier Complex Scolar' ca fiind cea depusa de Asocierea dintre SC URBAN PROIECT SA si SC TRANSMIR SRL reprezentata de SC TRANSMIR SRL in calitate de lider al asocierii cu o propunere financiara de 31.999.653,33 lei", precizeaza un comunicat de presa al Curtii de Apel Iasi.

Edilul a incheiat ulterior contractul, la pretul propus initial.

"Inculpatul a efectuat astfel acte prin care se produce un folos material pentru cele doua societati comerciale cu care s-a aflat anterior in relatii comerciale si din partea carora a beneficiat de foloase materiale prin intermediul SC CONSTRUCTII CONSULT SRL, societate la care a fost asociat si administrator din data de 25.06.1991, data inscrierii societatii in Registrul Comertului, pana la data de 05.08.2004 si ulterior doar asociat unic si apoi majoritar pana la cesionarea partilor sociale catre concubina sa, numita Negru Cristina", mai precizeaza sursa citata.

Acordul de recunoastere a vinovatiei a fost inaintat la Judecatoria Barlad, pentru validare. Primarul municipiului Barlad si-a anuntat, tot in cursul saptamanii trecute, intentia de a demisiona din functie, invocand motive de ordin medical.

Constantin Constantinescu se afla la al treilea mandat in fruntea muncipiului Barlad. El s-a remarcat in cateva randuri pentru ca le-a vorbit urat ziaristilor, dar si pentru ca a permis ca portretul sau sa fie pictat in dreapta pronaosului unei biserici, alaturi de Sf. Mucenita Ecaterina si de Sf. Cuvios Dosoftei, fost Mitropolit al Moldovei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4202 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Nu e clar? (Marţi, 17 februarie 2015, 14:22)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    E BAronul Rosu. PSD-ist, deci hot.
  • -3 (3 voturi)    
    "acord de vinovatie" ?? (Marţi, 17 februarie 2015, 14:29)

    TeodorGligor [utilizator]

    Ce acord e asta ?
    Ne-am intors in Evul Mediu cand dovada vinovatiei era marturisirea, auto-inculparea acuzatului ?

    Halal "justie" ?
  • +3 (3 voturi)    
    acord de recunoastere a vinovatiei... (Marţi, 17 februarie 2015, 15:14)

    ..13 [utilizator]

    ...este nou introdus in actualul Cod de Procedura Penala - paratul isis recunoaste vina si isi accepta pedeapsa. Lasa instanta sa decida si are si cai de atac.

    Pentru cei care au indoilei se poate studia CPP art. 478- 488.

    Deci sa studiem si sa citim inainte de a ne revolta.
    Cogeto ergo sum!
    Imi place sa cred despre mine...
    • 0 (0 voturi)    
      Multumim de clarificare :) (Marţi, 17 februarie 2015, 18:07)

      maxi rodrigues [utilizator] i-a raspuns lui ..13

      O singura observatie - banuiesc ca in graba ai scris "cogeto", corect este "cogito" din ce imi amintesc eu. Sper sa nu gresesc ;)
  • 0 (0 voturi)    
    Primar din Mizil (Marţi, 17 februarie 2015, 18:52)

    Emil Proscan [anonim]

    Cine vrea sa stie cum fentez eu , ca primar la Mizil , dna-ul sa vina sa ma intrebe . Trebuie sa stii cu cine sa vorbesti .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by