Deputatul Vasile Gliga, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 13 februarie 2015, 13:41 Dosare Anticoruptie


Deputatul PSD Vasile Gliga a fost condamnat de instanta suprema la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care este acuzat de conflict de interese, dupa ce si-a angajat sotia la biroul sau parlamentar, in perioada ianuarie 2009 - martie 2011, potrivit Mediafax.

Instanta a dispus suspendarea executarii pedepsei cu inchisoarea in cazul lui Vasile Gliga pentru un termen de incercare de trei ani.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata de Vasile Gliga si de procurori, apelul urmand sa se judece tot la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In ianuarie 2014, Vasile Gliga a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), fiind acuzat de conflict de interese.

Potrivit procurorilor, deputatul Vasile Gliga a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca prin care sotia sa a fost angajata, in perioada ianuarie 2009 - martie 2011, in cadrul biroului sau parlamentar, fiind remunerata din bugetul Camerei Deputatilor.

In septembrie 2014, deputatul PSD a fost gasit in incompatibilitate de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate, intrucat a avut, in mandatul 2008-2012, simultan, in perioada 19 decembrie 2008 - 13 mai 2010, si calitatea de comerciant persoana fizica.

Potrivit declaratiei sale de avere, din iunie 2014, Vasile Gliga detine sase terenuri agricole, in suprafata totala de aproximativ 500 de hectare, doua terenuri forestiere, de 25 de hectare, si un teren intravilan, de 70 de metri patrati, toate cumparate in perioada 1995-2012.

Gliga nu are apartamente sau case de locuit si nici masini, conturi, depozite bancare sau fonduri de investitii de peste 5.000 de euro, conform documentului citat.

Deputatul i-a donat Eugeniei Demeter, in decembrie 2013, o casa de locuit in valoare de peste 130.000 de lei, iar in martie 2014 a vandut un teren intravilan societatii Gliga Companies SA, pentru care a primit 590.000 de lei.

Vasile Gliga are actiuni sau parti sociale in valoare totala de aproape 850.000 de lei, la Gliga Instrumente Muzicale SA, GEV Imob SRL si Rocredit IFN SA. Acesta trebuie sa restituie un credit luat in 2008, pentru care plateste lunar aproape 4.800 de euro.

Gliga a obtinut ca deputat, in anul fiscal anterior declaratiei de avere, 60.372 de lei, iar sotia acestuia, sef serviciu la Gliga Instrumente Muzicale SA, a incasat 17.799 de lei. Deputatul a mai obtinut aproape 10.000 de lei din cedarea folosintei bunurilor catre Vodafone si Cosmote.

In declaratia de avere, Gliga a mai notat venituri de aproximativ 340.000 de lei din actiunile si partile sociale detinute la cele trei firme, precum si venituri din domeniul agricol de aproape 269.000 de lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























982 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by