VIDEO Dan Sova, la DNA in dosarul in care este cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu privind contractele incheiate cu Rovinari si Turceni: Chestiuni procedurale, mi s-au adus la cunostinta documente noi

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 11 februarie 2015, 8:41 Dosare Anticoruptie


Cazul Sova ajunge la CCR
Foto: Agerpres
Dan Sova a venit, miercuri dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca fostul ministru al Transporturilor urmeaza sa fie audiat in dosarul in care este cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu, in legatura cu contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari. Dan Sova a declarat, la plecarea de la DNA, ca nu a dat declaratii ci s-a prezentat pentru a lua act de niste noi documente adaugate la dosar de catre procurori: Chestiuni procedurale, mi s-au adus la cunostinta documente noi. Nu am dat declaratii. Faptul ca au venit dniste documente sunt niste chestiuni procedurale interne.



Dan Sova este urmarit penal pentru trei fapte de complicitate la abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dupa ce in perioada 2007-2008 firma "Sova si Asociatii" a incheiat trei contracte de asistenta juridica cu complexurile Turceni si Rovinari, in urma carora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada ianuarie - 13 februarie 2008, Dan Sova, cu stiinta, in contextul litigiului dintre Complexul Energetic Turceni (CET) si ICM - SC pentru Inchiderea-Conservarea Minelor SA, a insistat pe langa Dumitru Cristea, la data faptelor director general si ordonator de credite al CET, sa incheie un contract distinct de asistenta juridica cu privire la respectivul litigiu.

In acest fel, Sova ar fi contribuit la decizia lui Cristea de a incheia nelegal, la 13 februarie 2008, contractul de asistenta juridica intre CET si SCA "Sova si Asociatii". De asemenea, ar fi conceput termenii si conditiile contractului si l-a semnat din partea SCA "Sova si Asociatii", obtinand un folos necuvenit pentru societate de 1.242.018 lei (inclusiv onorariul de succes), sustin procurorii anticoruptie.

Intr-un alt caz, in perioada 2 octombrie - 1 noiembrie 2007, cu stiinta, in contextul litigiului dintre CET si Electrica, Dan Sova ar fi insistat pe langa Cristea sa incheie un contract distinct de asistenta juridica cu privire la respectivul litigiu, "contribuind astfel la decizia acestuia de a incheia nelegal un act aditional la contractul de asistenta juridica". Si in acest caz, Sova ar fi conceput termenii si conditiile actului aditional, l-a semnat din partea SCA "Sova si Asociatii", obtinand un folos necuvenit pentru societate de 1.142.400 lei (inclusiv onorariul de succes), au mai aratat procurorii.

Totodata, in perioada ianuarie - 14 februarie 2008, Dan Sova, cu stiinta, in contextul unui alt litigiu, dintre Complexul Energetic Rovinari (CER) si ICM - SC pentru Inchiderea-Conservarea Minelor SA, ar fi insistat pe langa directorul general al CER, sa incheie un contract de asistenta juridica cu privire la respectivul litigiu.

Astfel, Sova ar fi contribuind la decizia directorului de a incheia nelegal contractul de asistenta juridica, la 14 februarie 2008, intre Complexul Energetic Rovinari si SCA "Sova si Asociatii", ar fi conceput termenii si contractului, semnandu-l din partea societatii pe care o reprezenta. In urma acestui contract, societatea de avocati a obtinut suma de 1.071.336,80 lei (inclusiv onorariul de succes), au mai aratat procurorii.

Potrivit DNA, suma totala reprezentand folos necuvenit in favoarea SCA "Sova si Asociatii", ca urmare a contractelor de asistenta juridica incheiate cu complexurile energetice Turceni si Rovinari este estimata la valoarea de 3.455.754 de lei.

In acelasi dosar sunt urmariti penal Dan Laurentiu Ciurel, director de Investitii la Complexul Energetic Rovinari la data faptelor, si fostul director general al Complexului Energetic Turceni Dumitru Cristea, pentru abuz in serviciu.

Dan Sova este cercetat de Directia Nationala Anticoruptie si in dosarul desprins din cel al retrocedarii ilegale de paduri, alaturi de fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























6159 vizualizari

  • +14 (16 voturi)    
    o veste buna (Miercuri, 11 februarie 2015, 8:41)

    freestyle [utilizator]

    pe /// asta chiar vreau sa-l vad "legat".
  • +13 (17 voturi)    
    De aia a plecat Ponta în SUA! (Miercuri, 11 februarie 2015, 8:52)

    vali47 [utilizator]

    Ponta nu a vrut să asiste la arestarea amicului Șova și și-a făcut de lucru în SUA.Pare intempestivă plecarea lui Ponta în SUA,nu-i în protocol o vizită a unui prim ministru anunțată așa peste noapte.
    • +7 (9 voturi)    
      sa nu fim rai ! (Miercuri, 11 februarie 2015, 9:27)

      novator [utilizator] i-a raspuns lui vali47

      Plagiatorul galactic s-a dus in USA in interes national. Vrea sa studieze paralelismul sinelor de cale ferata si daca are timp, sa dea o fuga si pe la Bechtell, sa puna "o vorba buna" pentru ca, raii de la DNA ii dau fiori reci pe spinare.
  • +15 (17 voturi)    
    ? (Miercuri, 11 februarie 2015, 9:06)

    Tejveer [utilizator]

    sh-o va lua ?
    • +6 (8 voturi)    
      sh o va lua (Miercuri, 11 februarie 2015, 9:59)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Tejveer

      alaturi de Varan
  • +11 (13 voturi)    
    Alo Rahova mai aveti locuri ?,vi-l timitem pe Sova (Miercuri, 11 februarie 2015, 9:11)

    andreesanu [utilizator]

    I-a venit rindul si ///Sova la DNA !
    Rahova promite ca-i face si lui un loc acolo la gulere albe !,la sciitori PSD sti,la nesimtitii si nesatuii neamului.
  • +9 (11 voturi)    
    prostia nu e incriminata in CP (Miercuri, 11 februarie 2015, 9:42)

    un domn [utilizator]

    altfel Baiatu asta ar lua inchisoare pe viata
  • +4 (6 voturi)    
    Societatea civila e scarbita!!! (Miercuri, 11 februarie 2015, 11:03)

    totof [anonim]

    Pana nu se vor scoate la vedere cat mai multe lucruri si raman secrete in Romania nu se va schimba nimic. Scoateti de la secret contracte, tranzactii, averi.. Secretul bancar, votul secret etc.
    Cel mai usor s-ar putea schimba votul din unul secret in unul la vedere si al parlamentarilor si al consilierilor locali si municipali si sa fie pe internet. Sa stim ce parlamentar cum voteaza. Noi l-am trimis in Prlament, noi ar trebui sa il putem si scoate de acolo. Binenteles ca si votul oamenilor ar trebui sa fie la vedere, pe internet. Si eu ca si votant as putea vedea daca votul meu este numarat si nu este schimbat pentru alt partid si as putea vedea ce a votat si vecinul sau colegul.
    Apoi ar mai fi prezenta obligatorie la vot si pentru parlamentari si pentru oamenii simpli. Nu votezi ti sa mareste impozitul pe casa cu 50%.
    Daca un parlamentar a fost trimis de 3000 de votanti ar stii exact lista cu cei care l-au votat. Daca el ar vota in Parlament la vedere as putea sa verific daca face bine sau rau. Ar trebui sa se consulte cu mine ca si votant daca se voteze A sau B. In situatia de fata parlamentarul voteaza asa cum ii dicteaza sponsorii din campanie, adica votul meu defapt nu conteaza...
    Ar trebui desfintata sponsorizarea complet, campaniile electorale sa fie doar pe internet sau cumva cat mai ieftin. Parlamentarii sa umble din usa in usa. Daca nu are bani sa isi faca propria campanie inseamna ca este prea sarac, nu are ce cauta in Parlament...
    Principiile care stau la baza sitemului democratic sunt depasite de tehnologie. Vine schimbarea noilor tehnologii si va trebui sa ne adaptam la ele. Nu se mai poate merge pe vechile sisteme.
    Nu mai avem rabdare, suntem scarbiti de tot, de toate minciunile. Si solutii exista! Ieftine, rapide si la vedere, fara secrete.
  • +4 (8 voturi)    
    "chestiuni procedurale"?! (Miercuri, 11 februarie 2015, 11:08)

    lili [anonim]

    Si catusele, pe cand?!
    La puscarie cu toti penalii din politica romaneasca!
  • +5 (7 voturi)    
    Joc de glezne, Sova (Miercuri, 11 februarie 2015, 12:26)

    Lazial [utilizator]

    Ti s-a aratat "pisica"...
  • +5 (7 voturi)    
    hai baiete....catinel, catinel..... (Miercuri, 11 februarie 2015, 12:27)

    oxxxxxyyyyya [utilizator]

    mergi spre locul potrivit pt. cei ca tine.....multi mai sunt doamne.
  • +5 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 11 februarie 2015, 12:52)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by