Seful Directiei Finantelor Publice Ploiesti, arestat preventiv

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 10 februarie 2015, 20:53 Dosare Anticoruptie


Directorul general al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Ploiesti, Daniel Petre, acuzat de luare de mita, a fost arestat preventiv, marti seara, dupa ce Curtea de Apel Ploiesti a admis contestatia formulata de procurorii DNA fata de decizia Tribunalului Prahova de plasare a inculpatului in arest la domiciliu, potrivit Agerpres.

Potrivit portalului instantelor de judecata, Curtea de Apel Ploiesti a admis contestatia declarata de Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti impotriva deciziei pronuntata, joi, de Tribunalul Prahova prin care Daniel Petre era plasat in arest la domiciliu.

Astfel, instanta a desfiintat in totalitate respectiva decizie si a admis propunerea procurorilor de arestare preventiva a directorului general al DGRFP Ploiesti, Daniel Petre, dispunand arestarea inculpatului pentru o perioada de 30 de zile. Decizia Curtii de Apel Ploiesti este definitiva.

Potrivit unui comunicat al DNA, Daniel Cristian Petre a primit, in mod repetat, in perioada aprilie - mai 2012, de la un denuntator, sumele de 20.000 lei, 10.000 lei respectiv 20.000 lei, pentru ca, in calitate de director executiv adjunct la Directia Economica din cadrul Consiliului Judetean Prahova cu atributii delegate de administrator public, sa faca demersuri pentru favorizarea unei firme, in sensul atribuirii unei lucrari privind modernizarea unui drum judetean, finantata din fondurile CJ Prahova.

De asemenea, inculpatul a promis ca va face demersuri si in legatura cu efectuarea cu prioritate a platilor catre societatea respectiva si suplimentarea cu 20% din valoarea totala a lucrarii mentionate, pe parcursul derularii contractului.

Ulterior, in cursul lunii aprilie 2013, inaintea sarbatorilor pascale, Daniel Petre, in calitate de director executiv in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Prahova, a primit de la acelasi denuntator suma de 10.000 lei, pentru a favoriza aceeasi firma, cu ocazia unui control derulat de catre inspectorii din subordinea sa.

Anchetatorii noteaza ca, la acea vreme, agentul economic respectiv derula activitati comerciale cu o alta firma, intre acestea fiind incheiate documente fictive in baza carora se rulau sume importante de bani, aspecte care au reprezentat obiectul unor infractiuni de coruptie (fapte cercetate intr-un dosar inregistrat la DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti si finalizat cu rechizitoriul in cursul anului 2014).

De asemenea, ca director executiv al DGFP Prahova, Daniel Cristian Petre a incercat, in cea de-a doua jumatate a anului 2013, sa-l sprijine direct sau indirect pe denuntator, care era cercetat intr-un dosar inregistrat pe rolul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, pentru savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani.

In acest context, printr-un intermediar, Daniel Petre a solicitat sefului serviciului nominalizat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti sa coordoneze activitatea de verificare in dosarul respectiv, sa nominalizeze o alta echipa (compusa din persoane agreate de inculpat) pentru a efectua controlul, alta decat cea propusa de acesta.

Mai mult, in luna februarie 2014, Daniel Petre a chemat la biroul sau toti sefii de serviciu si directorii responsabili de activitatea de inspectie fiscala si le-a solicitat ca toate echipele de inspectie fiscala sa efectueze, in luna respectiva, numai rambursari de TVA, aspect care s-a si intamplat ulterior.

DNA mai sustine ca, la acea data, erau in curs verificarile dispuse de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti in cauza mai sus mentionata care, practic, in acest mod, au fost intrerupte, cu consecinta intarzierii solutionarii dosarului penal.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























953 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by