Cererea DNA de arestare a Elenei Udrea va fi discutata luni la ora 18:00 in plenul Camerei Deputatilor

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 5 februarie 2015, 12:43 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea
Foto: Agerpres
Cererea DNA de arestare a Elenei Udrea in dosarul Gala Bute va fi discutata luni la ora 18:00 in plenul Camerei Deputatilor. Comisia Juridica urmeaza sa dea duminica un aviz in acest caz, aviz care este consultativ.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat, miercuri, cererea DNA pentru inceperea urmaririi penale in cazul deputatului Elena Udrea. Udrea declarase anterior ca a cerut colegilor sa voteze favorabil cererea DNA si ca nu va merge in plen sa isi sustina cauza.

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a transmis miercuri procurorului general cerere de incuviintarea arestarii preventive a Elenei Udrea in dosarul Gala Bute.

Miercuri seara, DNA a cerut arestarea preventiva a Elenei Udrea si in dosarul Microsoft, unde deja se impusese controlul judiciar. 

Potrivit DNA, faptele de care este acuzata Elena Udrea in dosarul Gala Bute au legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada 2010 - 2012. DNA anunta ca extins cercetarile in cazul Elenei Udrea, pentru luare de mita.

Potrivit referatului DNA, procurorii o acuza pe Udrea de luare de mita pentru ca aceasta ar fi conditionat plata unor lucrari publice catre o companie privata (Termogaz Company S.A.) de sponsorizarea de 3 milioane de lei acordata de acea companie firmei lui Rudel Obreja, organizatorul Galei Bute. Procurorii sustin ca "Udrea Elena avea un interes direct in organizarea galei Bute, urmarind obtinerea unor beneficii electorale prin asocierea imaginii cu cea a sportivului".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2883 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    De revazut... (Joi, 5 februarie 2015, 13:04)

    Primula [utilizator]

    https://www.youtube.com/watch?v=L1XvUy__8M8
    • -5 (5 voturi)    
      Mai e putin, mai e un pic (Joi, 5 februarie 2015, 13:29)

      ViorelSandu1319195823917 [anonim] i-a raspuns lui Primula

      Inca putin si ajunge la mititica si marele luptator anti-coruptie.
  • +1 (7 voturi)    
    Nu stiu daca este vinovata.... (Joi, 5 februarie 2015, 13:23)

    gica43 [utilizator]

    ......,daca da-sa plateasca,dar curaj (sau poate imaginatie ?) are cat 50 de politicieni barbati (vorba vine!) la un loc !!!
  • +1 (5 voturi)    
    Se poarta (la moda) 'lepadarea de Basescu"! (Joi, 5 februarie 2015, 13:46)

    hotnewsfil [utilizator]

    Adriana Saftoiu a scis pe blogul sau un text intitulat : 'Tacerea asurzitoare a lui Traian Basescu', in care il descrie a fi lipsit de caracter, un profitor, un ambitos care nu s-a lasat pana n-a promovat-o la varf pe Elena Udrea.
    ---
    Adriana se leapada 'asurzitor' de Traian Basescu. Se curata de orice scama care ar aminti cuiva din puternicii zilei ca ea l-a servit profest pe marinar. In primii ani il sustinea, si ea, cu frenezie.Daca marinarul mirosea atat de urat, cum a putut sa-i miroase prezenta sapte ani?Adriana isi spala mainie (metaforic!) cu care l-a servit riguros pe marinar. Ca sa se lepede cu succes, loveste simultan in cele doua victime - Basescu si Udrea -, asa cum este moda acum, lanseaza indemnul : 'cine crede in Dumnezeu sa dea!' (in cei cu spatele indoiti deja de loviturile altor "credinciosi".

    Citeste mai mult: adev.ro/njaooi
  • -2 (2 voturi)    
    fugi, lenuto, fugi ! (Joi, 5 februarie 2015, 14:59)

    clint [utilizator]

    sau daca nu poti, nu rata nici o televiziune pana luni ! ma tem ca daca intri, nu te mai vedem vreo 10-15 ani !
  • -1 (1 vot)    
    De cand dna face justitie (Joi, 5 februarie 2015, 15:12)

    IonCreanga1 [anonim]

    Incompatibil cu vremurile actule avand in frunte pe acuzata


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by