Presedintele Klaus Iohannis a raspuns solicitarii Parchetului General si a facut o cerere de urmarire penala in cazul lui Adriean Videanu - dosarul gazelor ieftine pentru Ioan Niculae

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 4 februarie 2015, 13:38 Dosare Anticoruptie


Presedintele Klaus Iohannis a dat curs solicitarii Parchetului General si a facut o cerere de urmarire penala in cazul lui Adriean Videanu, anunta Administratia Prezidentiala.

Reamintim ca procurorul general, Tiberiu Nitu, ii solicitase presedintelui sa formuleze o cerere de urmarire penala fata de Adriean Videanu in calitate de fost ministru al Economiei in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010.

DIICOT il acuza pe Videanu in dosarul gazelor ieftine pentru Ioan Niculae de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare.

In acelasi dosar, Procurorul General a solicitat Senatului Romaniei declansarea procedurilor pentru formularea cererii de urmarire penala si fata de Varujan Vosganian, si el fost ministru al Ministerului Economiei, actual senator, acuzat si el de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare.

Iohannis a transmis ministrului Justitiei cererea de urmarire penala.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























6906 vizualizari

  • +7 (9 voturi)    
    cerere ? (Miercuri, 4 februarie 2015, 14:16)

    gheo [anonim]

    poate incuviintare !
  • +9 (11 voturi)    
    Ciudată formulare! (Miercuri, 4 februarie 2015, 14:25)

    vali47 [utilizator]

    Nu cred-că Președintele Klaus Johannis;a făcut o cerere, ci că președintele Klaus Johannis a fost de acord cu cererea ......De multe ori mas media denaturează sensul unor cuvinte,dezinformând cu bună/rea știință populația.Ce aveți fraților?
    • +3 (5 voturi)    
      Da, a facut o cerere, care era de datoria lui (Miercuri, 4 februarie 2015, 15:18)

      inmono [utilizator] i-a raspuns lui vali47

      Sursa: Administratia Prezidentiala http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15477&_PRID=
      "Ref.: Cerere de urmărire penală a domnului Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri

      Având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nr. 261/C/2015, din data de 2 februarie 2015, privind formularea cererii de urmărire penală faţă de domnul Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi membru al Guvernului în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010,

      În temeiul dispoziţiilor Art. 109 alin. (2) teza întâi din Constituţia României, republicată, Art. 12 şi Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008,

      Preşedintele României, domnul Klaus-Werner Iohannis, a transmis ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a domnului Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, pentru a se proceda conform legii.

      Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea cererii de urmărire a domnului Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

      Departamentul de Comunicare Publică
      04 Februarie 2015"
      • +1 (1 vot)    
        Prefer să nu fac polemică cu d-ta. (Miercuri, 4 februarie 2015, 17:26)

        vali47 [utilizator] i-a raspuns lui inmono

        Rămân la părerea mea că nu Președintele face Cererea de Urmărire penală.Numai aprobă și nu spun asta pentru a-i diminua Președintelui meritele.Nu sunt un opozant al lui Klaus Johannis.L-am votat,dar se observă că apar multi susținători nedocumentați care nu-l promovează pozitiv spunând prostii.
  • +5 (5 voturi)    
    2013 "Preşedintele României, domnul Traian Băsescu (Miercuri, 4 februarie 2015, 14:33)

    ty [utilizator]

    a transmis duminică, 8 septembrie, ministrului Justiţiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, cererea de urmărire penală pentru domnul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, pentru a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din data de 2 septembrie 2013 privind formularea cererii de urmărire penală faţă de domnul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, în raport cu dispoziţiile Art. 109 alin. (2) Teza Întâi din Constituţia României, republicată, Art. 12 şi Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, având în vedere şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008"
    Astia se fac ca lucreaza?
  • +3 (3 voturi)    
    PDL PNL anticoruptie nu se poate (Miercuri, 4 februarie 2015, 14:57)

    IonCreanga1 [utilizator]

    a aprobat cererea ca doar de unul singur nu poate conduce o tara
  • +3 (3 voturi)    
    S a nu uite romania (Miercuri, 4 februarie 2015, 15:02)

    IonCreanga1 [utilizator]

    ca doar noua ne datoreaza faptul ca acum nu este pe mana comunistilor
  • 0 (6 voturi)    
    Excelent (Miercuri, 4 februarie 2015, 15:28)

    Trojan.H [utilizator]

    Se plece toti, Udrea, Videanu, Basescu, Ghita, Ponta, Pnl-ul, Psd-ul, mama, tata, oricine fura din banii publici.
    • +6 (6 voturi)    
      f bine (Miercuri, 4 februarie 2015, 15:39)

      bancher [anonim] i-a raspuns lui Trojan.H

      Oricine este corupt si/sau fura din banul public, sa ajunga la puscarie, indiferent de partidul din care face parte si indiferent de functie.
      • +3 (5 voturi)    
        Ei, la puşcărie .. (Miercuri, 4 februarie 2015, 15:43)

        LianBerthold [utilizator] i-a raspuns lui bancher

        ... mai degrabă folosim stilul lui Caratase: "Călăul, securea, şi hîrşt! .... capul mi-l aduci, să văd că-i el." Şi cu asta basta.
  • +4 (4 voturi)    
    pt. a fi un lucru bine facut (Miercuri, 4 februarie 2015, 15:39)

    nash pandelica [utilizator]

    trebuie sa urgenteze si in cazul lui varu jan floscanian, caci vina e impartita, dupa cum zic procurorii.
  • 0 (0 voturi)    
    Big Brother (Duminică, 8 februarie 2015, 21:47)

    Mircea Moise [anonim]

    Dragi conationali,
    l-am sustinut pe Johannis la alegeri dar nu l-am votat pentru ca nu am mai reusit sa intru la vot. Dar l-am urmarit dupa ce a fost ales asa cum mi-am propus in obiectivele organizatiei VORD pe care am initiat-o. Am postat pe Facebook constatarile mele printre care si niste gafe pe care le facuse Johannis si vad ca le face in continuare. In loc sa se preocupe imediat cu problemele cu ce se confruntau Romanii se ocupa de imaginea lui. Este importanta si aceasta dar Romanii lau votat in primul rand ca sa le imbunatateasca conditiile de trai.
    Concret constat ca in loc sa se duca mai intai la Moscova ca sa trateze deblocarea exporturilor Romaniei si Republicii Moldova catre Rusia, la blocarea carora au contribuit cu succes Basescu, Ponta, Corlaten cat si conducatorii Basarabeni cu declaratiile lor anti Rusesti din timpul crizei Krimeiei si in urma carora au suferit in special exportatorii si producatorii de produse agricole, s-a dus la Washington sa le promita Americanilor ca alocam 2% din PIB ca sa le cumparam vechiturile din armamentul lor. Ca sa ne astupe gura ne-a declarat ca Americanii vor veni in Romania ca impreuna cu noi sa construim arme pentru dotarea armatei Romane. Daca Johannis nu-si mai aminteste ii amintesc eu ca Romania in timpul lui Ceausescu facea concurenta cu marile puteri in exportul de arme avand si specialisti in acest domeniu.
    Problema mare este ca cine se inarmeaza in timpurile noastre acela cauta razboi iar Americanii il cauta de 70 de ani si vor sa ne implice si pe noi. De aceea s-a dus Johannis la Wasington ? Noi nu vrem sa ne inarmam. Noi nu vrem razboi. Razboi inseamna moarte, pentru copii nostri pentru familiile noastre pentru oameni nevinovati. Tara noastra nu are sens si nici nu poate sa lupte impoptriva cuiva. Ceea ce va declara Johannis si ministrul Armatei ca sa ne inarmam ca sa ne aparam este o utopie. Sa ne aliem cu Americanii impotriva Rusilor ne-au spus-o Rusii pe sleau ca in cateva ore ocupa Romania. Sa ne


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by