Studentii de la UMF Iasi care ar fi dat bani la examen sotilor Dorobat, cercetati pentru dare de mita

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 3 februarie 2015, 22:40 Dosare Anticoruptie


Cei 20 de studenti de la UMF Iasi care ar fi dat cate o suta de euro profesorilor Gheorghe si Carmen Dorobat pentru a promova un examen vor fi cercetati pentru dare de mita, sustin surse judiciare citate de Mediafax.

Potrivit procurorilor DNA Iasi, ancheta in dosarul care ii vizeaza pe sotii Gheorghe si Carmen Dorobat va fi extinsa si asupra studentilor care au oferit bani celor doi profesori pentru a promova un examen.

Aceleasi surse au precizat ca toti cei 20 de studenti care au dat bani celor doi profesori universitari vor fi cercetati pentru dare de mita, intre acestia fiind si doi cetateni straini.

Luni, rectorul UMF Iasi, Vasile Astarastoae, a declarat ca studentii care au oferit mita pentru a promova examenele risca sa fie exmatriculati, o decizie in acest sens urmand a fi luata de catre Comisia de Etica a institutiei.

Sotii Gheorghe si Carmen Dorobat au fost arestati, sambata, pentru 30 de zile, fiind acuzati de luare de mita, respectiv trafic de influenta. Potrivit procurorilor DNA, profesorul Dorobat ar fi primit cate o suta de euro de la 20 de studenti, prin intermediul sotiei sale.

Gheorghe Dorobat este si seful Sectiei ATI din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iasi, iar sotia sa, Carmen Dorobat, este si manager al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

Potrivit anchetatorilor, Carmen Dorobat a primit, vineri, 20 de carnete de student, fiecare avand intre file suma de o suta de euro, pentru a-l determina pe sotul sau sa le acorde studentilor nota 9.00 la examenul de la Anestezie Generala.

Procurorii anticoruptie au organizat un flagrant, examenul scris fiind programat pentru vineri dupa-amiaza. In urma cercetarilor, a reiesit ca majoritatea studentilor nu obtinusera nota de trecere la examenul practic, conditie obligatorie pentru a fi primiti sa sustina, potrivit regulamentului, proba scrisa.

In cursul serii de vineri au fost facute perchezitii atat la biroul profesorului Gheorghe Dorobat, cat si la domiciliul acestuia.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2648 vizualizari

  • 0 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 3 februarie 2015, 22:56)

    [anonim]

    • 0 (0 voturi)    
      Cati profesori universitari din Romania (Miercuri, 4 februarie 2015, 1:28)

      Redactia HotNews [utilizator] i-a raspuns lui

      au luat spaga la examene? Ii punem la socoteala si pe cei care au primit canistre cu vin!
    • +1 (1 vot)    
      pff (Miercuri, 4 februarie 2015, 14:32)

      radu [anonim] i-a raspuns lui

      Ce stii tu , nu vorbi daca nu cunosti situatia
  • +3 (3 voturi)    
    . (Marţi, 3 februarie 2015, 23:10)

    utilizator1 [utilizator]

    Astarastoaie își da arama pe fata.
    Va duceti la DNA sa denunțați un prof de la UMF? Va alegeți cu o exmatriculare.
    E incredibil cum jegul asta inculpat in nu știu câte dosare continua sa facă legea la UMF iasi!
  • +3 (3 voturi)    
    Haha (Marţi, 3 februarie 2015, 23:38)

    muciflenduri [utilizator]

    'Studentii care au dat mita risca sa fie exmatriculati'... Cuvintele de aur ale celui care nu doar a pastorit, ci a dus mita la rang de arta la UMF Iasi.
    Cei 2 studenti straini trebuie sa fi fost cei mai ghinionisti din lume, avand in vedere ca peste 50% dintre ei dau mita, ca asa e obiceiul locului.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by