VIDEO DNA cere aviz pentru arestarea si trimiterea in judecata a lui Toni Grebla

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 3 februarie 2015, 14:30 Dosare Anticoruptie


Toni Grebla
Foto: AGERPRES
Procurorii DNA au cerut, marti, aviz de la Senat pentru arestarea preventiva si trimiterea in judecata a lui Toni Grebla, judecator la Curtea Constitutionala, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie. Solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie a fost trimisa procurorului general al Romaniei, care urmeaza sa sesizeze Biroul Permanent al Senatului, pentru a putea fi declansate procedurile de arestare si trimitere in judecata a lui Toni Grebla, anunta Mediafax.

Reactia lui Toni Grebla (sursa: B1 Tv): "Vreau sa vad si eu mai intai dosarul, pentru ca pana acum nu am putut sa il vad. Chiar astazi avocatul meu a fost la DNA si a cerut sa vada dosarul, i s-a spus ca saptamana viitoare se va putea. In functie de asta, voi decide in consecinta. Eu consider in continuare ca ceea ce mi se intampla a fost in parte demontat, pentru ca au fost audiati o parte din martori. Nu imi dau seama daca era nevoie sa ceara arestarea mea pentru asemenea invinuiri. Stirea o am de la dumneavoastra. Ma voi prezenta la Senat si voi proceda in consecinta."
Intrebat despre demisie: "Dupa ce voi vedea dosarul, probabil voi evita sa pun fostii colegi din Biroul Permanent intr-o situatie delicata. Nu am vazut inca exact de ce sunt acuzat."

Judecatorul CCR Toni Grebla este urmarit penal pentru trafic de influenta, constituirea unui grup infractional organizat si efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, in scopul obtinerii de bani sau bunuri necuvenite. Acuzatiile i-au fost aduse la cunostinta in 22 ianuarie, cand a fost dus de anchetatori cu mandat la Directia Nationala Anticoruptie. Toni Grebla a intrat in concediu de odihna din 27 ianuarie, dupa ce cazul sau a fost discutat la Curtea Constitutionala.


In acelasi dosar mai sunt cercetati omul de afaceri Ion Bircina, finul lui Toni Grebla si administratorul mai multor firme, deputatul PSD Iulian Iancu, membru in Consilul National al PSD, Horia Hahaianu, director la Transelectrica, omul de afaceri din Moldova Victor Dolghi si generalul in rezerva Constantin Bartolomeu Savoiu, Mare Maestru al Marii Loji Nationale Romane -1880.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2010 - 2015, Toni Grebla, aflat in exercitarea functiei de senator (pana la data de 18.12.2013, cand si-a inceput mandatul de judecator la CC) si ulterior judecator la CC, a pretins si primit de la Ion Bircina, cu titlu de foloase necuvenite, urmatoarele: in perioada 2010 - 2015, folosinta gratuita, intretinerea si asigurarea pentru un autoturism marca BMW Serie 5 (inmatriculat succesiv pe mai multe firme controlate Bircina Ion), in echivalent de 56.070 euro; in perioada 2010 - 2015, folosinta gratuita a unui post telefonic, inregistrat pe una din firmele omului de afaceri; in 2.11.2011, suma de 1.200 lei (echivalentul unor obiecte vestimentare); in octombrie 2012, materiale electorale aferente campaniei electorale privind alegerile parlamentare, pentru lipirea a 20.000 de afise.

"Foloasele necuvenite au fost primite in schimbul promisiunii de a interveni si determina diferiti functionari publici sa indeplineasca si sa urgenteze indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile acestora de serviciu, in folosul firmelor controlate de Bircina Ion, cu interese in domenii de activitate diversa (energie, transport, fier vechi s.a.)", sustin procurorii anticoruptie.

DNA mai spune ca, incepand din august 2014, Toni Grebla Toni a facut demersuri pentru intermedierea unei legaturi comerciale de export intre finul sau, Ion Bircina, un cetatean turc, Victor Dolghi si Constantin Bartolomeu Savoiu. Cetateanul turc este, conform unor documente din dosar, omul de afaceri Corekci Sevket.

Cei cinci ar fi constituit un grup infractional organizat pentru a exporta, prin Turcia, produse agro-alimentare catre Federatia Rusia, in ciuda embargoului institutit de aceasta pentru marfa din UE.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4210 vizualizari

  • +20 (24 voturi)    
    Masina de Treierat DNA 4x4 (Marţi, 3 februarie 2015, 14:34)

    un domn [utilizator]

    merge mai bine decat datul cu grebla
  • -6 (18 voturi)    
    ehh...daca nu a votat ce trebuie!? (Marţi, 3 februarie 2015, 14:57)

    Roman_Cetatean [utilizator]

    Asa se intampla cand iesi din front si te pui impotriva sistemului(gen SRI/Big Brother).

    Subit "iti apar" cauze penale. Nu ca ar fi nevinovat, asta ramane de dovedit in justitie, pana la urma (dar daca procurorii si judecatorii sunt de fapt si ei ofiteri sub acoperire, care mai e justitia?).
    Cam asta e ideea- sunt niste conexiuni mult prea evidente, totusi. Prea pe fata...
    • +2 (8 voturi)    
      nu prea gasesc comentariul tau adecvat (Marţi, 3 februarie 2015, 15:31)

      snowflake [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

      Pai ii asteapta si pe ceilalti judecatori de la curtea constitutionala dosare la dna via sri sau doar astuia au fost in stare sa ii gaseasca ceva?
      PS: Prezumtia de nevinovatie trebuie sa actioneze in ambele sensuri, adica trebuie sa presupunem si ca procurorii se bazeaza pe dovezi si fapte si nu construiesc procese de intentie.
      • +2 (4 voturi)    
        Apropo de PS-ul tau (Marţi, 3 februarie 2015, 19:18)

        xrogo [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

        imi pare bine ca ai incredere in procurori,dar eu iti dau doua exemple de tragere pe cur a procurorilor pana au aparut fapte de netagaduit in plan public:
        1.Cazul Basescu Mircea-Clanul Bercea,procurorii aveau inregistrarile de o saptamana si nu au miscat in front pana ce latrinele vostre iubite nu au difuzat filmuletele!!!
        2.Elena Udrea nu a fost deranjata de procurori pentru gala Bute timp de 3-4 ani,se dadeau latrinele de ceasul mortii,murea Tolontan pe baricade,ei nimic;apoi dupa ce a iesit Elena cu acuzele la SRI,hop si procurorii si-au amintit de Elena,ce ziceti de celeritatea asta halucinanta?
    • +4 (10 voturi)    
      Chiar si daca exista doar suspiciuni (Marţi, 3 februarie 2015, 16:16)

      Je__ [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

      Un om cu verticalitate si-ar fi dat demisia, pentru a nu pata institutia care o reprezinta!!!

      Nu-i cazul molustei din articol. In momentul de fata CCR este total decredibilizat, inclusiv prin faptul ca Zegrean (presedintele CCR) nu a avut o declaratie ferma in acest sens. Cel mai probabil, mai sunt si alti membri cu schelete in dulap.
  • +1 (5 voturi)    
    Si mana grebla se facu !!! (Marţi, 3 februarie 2015, 15:16)

    andreesanu [utilizator]

    Dovezi inontestabile ca proverbele romanesti sunt
    rezultate din viata de zi cu zi.
    Masura faptelor este in om !
    Nici rachita nu-i ca pomul ,nici tiganul nu-i ca omul !
    Din coada de ciine sita de matase nu faci !
    Nu te intinde mai mult decit plapuma !
    Banul i-a luat mintile !!!,
    Cit esti in treaba toti te intreaba !,cind nu mai esti in treaba nimeni nu te intreaba !!!.
    Vezi daca nu te uiti pe unde calci ?,calci in grebla si-ti vine coada in cap !
  • -4 (10 voturi)    
    Oare daca se dovedeste ca (Marţi, 3 februarie 2015, 15:33)

    mopsu [utilizator]

    dl grebla e nevinovat, nimeni din tara asta nu va suferi rigorile legii? Nu cred ca exista vreun magistrat nepatat, dar prezumtia de nevinovatie?
  • +1 (7 voturi)    
    PREMIUL PENTRU LITERATURA (Marţi, 3 februarie 2015, 17:28)

    spectator47 [utilizator]

    are un candidat detasat fata de cei care il asteapta la "Uniunea Scriitorilor Rahova" sau alte institutii acreditate la Academia Penitenciarelor.
    PS-cu fata care o are a luat fata la multi si cred ca va intra direct in "FINALA"..........
  • -3 (9 voturi)    
    ce avem aici? (Marţi, 3 februarie 2015, 18:06)

    Gustav666 [utilizator]

    Un fin mandru nevoie mare ca are un nas de asemenea calibru, drept urmare il incarca cu atentii: masina, telefon, rochii... Vorba lui Base: chestiunea e cel mult morala. De capsatoare, capse si alte fineturi... Mi-e greu sa cred ca dna s-a coborat la acest nivel al coruptiei.
    Cat priveste incalcarea embargoului impus de Rusia, as intreba daca Romania a emis si o lege in acest sens pe care ar fi incalcat-o susnumitul Grebla.
    Deci... Marele Frate nu iarta.
    Una peste alta, Grebla va scapa de penal, dar cariera-i este terminata.
    Aviz amatorilor de spectacole Big Brother.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by