Adrian Sarbu: Cazul Mediafax, fabricat la comanda lui Pontaghita

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 2 februarie 2015, 21:55 Dosare Anticoruptie


Adrian Sarbu
Foto: Mediafax
Adrian Sarbu, retinut luni seara pentru 24 de ore de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, afirma ca dosarul Mediafax are ca scop distrugerea institutiilor media pe care le-a construit in ultimii 25 de ani, potrivit unui comunicat al omului de afaceri publicat de agentia Mediafax.

Adrian Sarbu este actionar majoritar al Mediafax Group.

Declaratia lui Adrian Sarbu:

"Cazul Mediafax - Adrian Sarbu, fabricat la comanda lui Pontaghita si a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gandul, Ziarul Financiar, institutii media pe care le-am construit in ultimii 25 de ani si pe care le-am mentinut independente politic.

Scenariul pe care il executa procurorii, inspectorii DGAF, ANAF si politistii de urmarire penala, toti sprijiniti copios de SRI, urmareste punerea sub urmarire penala a unor persoane din managementul companiilor mele sub invinuiri neprobate, arestarea si fortarea lor sub santajul mentinerii in arest pentru a ma denunta drept marele instigator la evaziune fiscala si spalare de bani al Romaniei, asa cum Ponta a indicat in iesirile lui publice inca de acum 1 an. In plan public, informatii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghita cunoscute sau acoperite, pentru a forta decizia judecatorilor care trebuie sa aprobe mandatul.

Un caz tipic de terorism de stat asupra unor institutii media impinse spre lichidare sau vanzare catre grupuri de interese politice, caz prezentat publicului drept o glorioasa actiune anti-evaziune si spalare de bani.

In aceste circumstante, singura mea aparare este evidenta bunului simt:

In ultimii 25 de ani, am avut sansa, puterea si talentul de a construi institutii private de statura publica, PRO TV, CME, Mediapro, Mediafax, etc, care au angajat zeci de mii de romani, oferindu-le oportunitatea unei cariere. Am respectat legile acestei tari, am promovat principii stricte de guvernanta corporatista si nu am incurajat niciodata spiritul infractional in companiile mele. Am creat generatii de profesionisti. Am lucrat simultan cu sute de manageri, delegand, impartind cu ei ideile mele si ceea ce am castigat. Am fost singurul roman care a avansat in pozitia de CEO al unei companii publice americane. Am creat sute de milioane de dolari valoare pentru actionarii mei si pentru mine. Companiile aflate sub controlul sau managementul meu au platit numai in ultimii zece ani sute de milioane de euro taxe catre statul roman.

Faptul ca am ajuns obiectul defaimarii unor impostori imbatati de putere nu ma emotioneaza. Cred cu tarie in statul de drept, in libertatea presei, in dreptul fiecarui om de a fi aparat de lege, dar si in obligatia fiecaruia de a se supune legilor acestei tari. Incepand cu mine. Preocuparea mea astazi este in primul rand mentinerea in activitate a companiei Mediafax si asigurarea unor conditii decente de munca pentru oamenii aflati sub o nedreapta presiune financiara si psihica in aceasta campanie de represalii".







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























12205 vizualizari

  • -2 (30 voturi)    
    LoL (Luni, 2 februarie 2015, 23:13)

    MM [anonim]

    La comanda sau nu, sper sa dispara jegul asta de televiziune care promoveazadoar scursura societatii romanesti. E trustul care l-a promovat la nesfarsit pe Becali, MM, Cristi Porcea si alte nulitati din pseudo-show-biz-ul romanesc. Astia sunt mai nocivi ca Antenele.
    • +12 (22 voturi)    
      comic (Luni, 2 februarie 2015, 23:47)

      un roman [anonim] i-a raspuns lui MM

      LoL - Arunci cu cuvintele extrem de usor si jignesti fara sa analizezi nici macar cateva secunde. Asta dovedeste ca esti ori un aolescent naiv ori te comporti ca unul.
      Chiar daca au existat derapaje in istoria ProTV (cu exemple pe care le-ai dat mai sus), per total ProTV chiar a adus un plus de valoare acestei tarii. La ProTV nu ai cum sa te simti jignit la aproape nicio emisiune la care te uiti. In schimb, la antene, lucrurile stau complet altfel..
      Chiar, ce carte ai citit ultima oara si cand ?
    • +10 (20 voturi)    
      Atunci să rămână doar Antenele, corect? (Marţi, 3 februarie 2015, 0:14)

      HaraldHarfagre [utilizator] i-a raspuns lui MM

      Ți-ar plăcea un peisaj media în care să rămână doar Antenele, că ei sunt români adevărați, nu vânduți americanilor, ca Pro TV-ul. Așa e?
    • +10 (12 voturi)    
      Si celelalte , nu ? (Marţi, 3 februarie 2015, 1:33)

      gazania [utilizator] i-a raspuns lui MM

      Este vreun post la noi care nu face la fel sau mai rau chiar? Antenele vesnic s-au chinuit sa-i ajunga si au reusit cu brio sa-i intreaca in tot ce-i mai rau.
    • +4 (4 voturi)    
      Ori esti foarte tanar (Marţi, 3 februarie 2015, 9:10)

      Audit [utilizator] i-a raspuns lui MM

      si nu sti ce inseamna PROTV pentru noi, consumatorii de televiziune, ori lucrezi la Intact.

      Dupa exprimare, merg pe varianta 2 chiaaaar gandindu-ma ca ai putea fi Mircea Badea.
  • -3 (5 voturi)    
    Geaba dati din melita, (Marţi, 3 februarie 2015, 9:05)

    xrogo [utilizator]

    antenele vor fi in continuare,isi platesc cinstit darile la stat,au audienta si basta!!!
  • +1 (3 voturi)    
    Libertatea presei (Marţi, 3 februarie 2015, 9:08)

    Audit [utilizator]

    pe care dumneavoastra, dle Sarbu, o intelegeti intr-un fel democratic, nu are legatura cu libertatea presei inteleasa si aplicata (dupa cum se vede) de Ponta (discipolul lui Nastase).
    Ca sa il intelegi pe Ponta, trebuie sa il citesti pe Nastase; Ponta nu poate decat plagia. Asa ca aduceti-va aminte de epoca Nastase si ... uitati-va la Antena 3!
  • +2 (2 voturi)    
    Parere, (Marţi, 3 februarie 2015, 11:19)

    flo_666 [anonim]

    In aceasta situatie ingrata in care e Adrian Sarbu,ar putea sa vorbesca,sa dea dovezi despre multele evenimente pe care le stie din 90 pana astazi,ar fi foarte interesante.Mai ales ca in 90 era si in guvernul lui petrica iubaretul fara varsta,
  • 0 (0 voturi)    
    spaga (Marţi, 3 februarie 2015, 19:42)

    ely [anonim]

    chilarescu ramona sefa runos de la spitalul floreasca cere cadouri ca sa poti depune dosarul pentru concurs
  • 0 (0 voturi)    
    Sarbu (Vineri, 20 martie 2015, 17:26)

    matei [anonim]

    Nu inteleg de ce Sarbu a parasit CME si ProTV in primul rand?
    Poate Time Warner a aflat ca Sarbu este un hot si l-a dat afara?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by