Fostul presedinte al CJ Arges Constantin Nicolescu, pus sub control judiciar de DNA

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 2 februarie 2015, 19:06 Dosare Anticoruptie


Constantin Nicolescu
Foto: Agerpres
Procurorii DNA au dispus luni extinderea cercetarilor si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile fata de fostul presedinte al Consiliului Judetean Arges Constantin Nicolescu, cercetat pentru mai multe fapte de coruptie.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Directia Nationala Anticoruptie, procurorii din cadrul DNA Pitesti au dispus "extinderea cercetarilor, punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand de la data de 2 februarie 2015 si pana la data de 2 aprilie 2015, inclusiv, fata de inculpatul NICOLESCU CONSTANTIN, la data faptelor presedinte al Consiliului Judetean Arges si presedinte al organizatiei judetene a unei formatiuni politice, cercetat pentru urmatoarele infractiuni:

- o infractiune prevazute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 - folosirea influentei sau autoritatii functiei de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,
- abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata (35 acte materiale);
- instigare la opt infractiuni de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dintre care trei in forma continuata."

Procurorii precizeaza ca "pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul Nicolescu Constantin trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

- sa se prezinte la organul de urmarire penala (Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Pitesti) ori de cate ori este chemat;
- sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura - Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Pitesti sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei;
- sa se prezinte la Politia Municipiului Pitesti, judetul Arges, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat.
- sa nu depaseasca limita localitatii de domiciliu, respectiv, Municipiul Pitesti, judetul Arges decat cu incuviintarea prealabila a organului judiciar care a luat masura;
- sa nu se apropie de martorii in cauza si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nici o cale;
- sa nu se apropie de suspectii in cauza si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nici o cale,
- sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme."

De asemenea, potrivit comunicatului, "se atrage atentia inculpatului ca, in caz de incalcare cu rea credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau cu masura arestarii preventive."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1537 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by