Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu, a fost trimis in judecata

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 2 februarie 2015, 15:25 Dosare Anticoruptie


Cristinel Bigiu
Foto: CJ Buzau
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe presedintele Consiliului Judetean Buzau, Marian Cristinel Bigiu, sub acuzatiile de luare de mita, conflict de interese si tentativa de spalare a banilor.

In acest dosar au mai fost trimisi in judecata:
  • Colgiu Florin-Madalin, administrator al S.C. ALEXANDRA SRL, sub aspectul savarsirii infractiunilor de: complicitate la luare de mita, in forma continuata (2 acte materiale); complicitate la tentativa de spalare a banilor,
  • Camelia Gabriela Badica, director in cadrul Asociatiei pentru Dezvoltare, Inovatie, Cultura si Antreprenoriat Calarasi, sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita
Care sunt acuzatiile procurorilor:

In perioada noiembrie 2013 - decembrie 2014, Marian Bigiu a cerut, iar in zilele de 20 decembrie 2013, respectiv 6 decembrie 2014, a primit sumele de 45.000 lei, respectiv 50.000 lei, prin intermediari, in legatura cu indeplinirea indatoririlor de serviciu in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Buzau - functie de demnitate publica, respectiv aprobarea atribuirii catre firma Asociatia pentru Dezvoltare, Inovatie, Cultura si Antreprenoriat (A.D.I.C.A.) Calarasi, prin procedura directa, a doua contracte, precum si aprobarea platilor aferente, dupa receptionarea lucrarilor.

Cele doua contracte vizau elaborarea primelor doua componente ale "Strategiei de dezvoltare durabila a judetului Buzau 2014-2020".

Suma de 45.000 lei a fost data ca mita de inculpata Badica Gabriela Camelia, director in cadrul Asociatiei pentru Dezvoltare, Inovatie, Cultura si Antreprenoriat Calarasi.

Sumele de 45.000 lei, respectiv 6.500 lei (o parte din cei 50.000 lei) au fost cerute si primite de inculpatul Colgiu Florin-Madalin, cunoscand ca aceste sume proveneau din savarsirea infractiunii de luare de mita in legatura cu indeplinirea, de catre inculpatul Bigiu Marian Cristinel, a indatoririlor de serviciu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Buzau. In acest fel, Colgiu Florin-Madalin l-a sprijinit pe Bigiu Marian Cristinel sa primeasca si sa valorifice sumele de bani obtinute cu incalcarea legii.

La data de 06.12.2014, inculpatul Bigiu Marian Cristinel, sprijinit de Colgiu Florin-Madalin, a incercat sa disimuleze o parte din suma primita cu titlu de mita, prin plata, in numele S.C. SIGMA MONTAJ, dar in beneficiul sau, a unei rate de leasing pentru un utilaj industrial pe care-l detinea in fapt.

In perioada 20.11.2012-12.11.2014, in exercitarea atributiilor de serviciu, respectiv presedinte al Consiliului Judetean Buzau, inculpatul Bigiu Marian a semnat un numar de 12 (douasprezece) contracte cu doua firme, cu o valoare de peste 7 milioane de lei, in conditiile in care, incepand cu iunie 2011, acesta beneficia, de la cele doua firme, de suma de 1034 euro, plus TVA, lunar, reprezentand contravaloarea chiriei unui utilaj industrial, pe care inculpatul il detinea in fapt.

Pe parcursul desfasurarii urmaririi penale, s-a dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra sumei de 11.900 lei, ridicata de la inculpatul Bigiu Marian Cristinel.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Calarasi.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1540 vizualizari

  • +1 (3 voturi)    
    DNA mai poate?! (Luni, 2 februarie 2015, 15:49)

    lili [anonim]

    Ca-i de munca, in hotia din politica romanesca e mult de munca!
    Acum ca Traian Basescu a plecat de la Cotroceni si la DNA s-a dat liber la dosarele tinute la sertar ale dnei Udrea si ale PDListilor acoliti in megaafaceri ILEGALE, cei de la DNA trebuie sa faca angajari, nu-i vad reusind sa rezolve toate dosarele care trebuie rezolvate plus altele care apar ca ciupercile dupa ploaie!
    Succes DNA, la puscarie cu hotii!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by