Reactia lui Attila Korodi dupa informatia privind interceptarea: Fostul ministru reafirma ca nu a fost contactat pentru vreo interventie in dosarul retrocedarii de paduri

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 1 februarie 2015, 15:07 Dosare Anticoruptie


Attila Korodi
Foto: Guvernul Romaniei
Fostul ministru al Mediului Attila Korodi a declarat, pentru Mediafax, ca stia ca a fost interceptat in dosarul retrocedarii ilegale de paduri si ca a dat o declaratie in noiembrie anul trecut, la DNA Brasov, reafirmand ca nu a fost contactat de nimeni pentru vreo interventie.

Attila Korodi a fost contactat de unul dintre inculpatii din dosarul retrocedarii ilegale de paduri, Iosif Kadas, care dorea sa discute, intr-o intalnire, cu fostul ministru si care a vorbit ulterior si cu Attila Kovacs, presedintele UDMR Brasov, pentru a-l ajuta sa ajunga la fostul secretar de stat Pasztor Sandor din Departamentul pentru Ape si Paduri, reiese din interceptari depuse de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) la dosarul trimis instantei de judecata.

Contactat de Mediafax, Korodi a spus ca stia ca a fost interceptat, ca a dat in noiembrie 2014 o declaratie la DNA Brasov in legatura cu respectivele discutii si a clarificat lucrurile.

Korodi a reafirmat ca nu a fost contactat de niciunul din inculpatii din dosar pentru a interveni la Romsilva sau pentru a-i pune in legatura cu Pasztor Sandor. Totodata, el a aratat ca este in relatii bune cu Attila Kovacs, dar nu a discutat niciodata cu acesta despre Kadas.

De altfel, fostul ministru al Mediului a declarat si in octombrie anul trecut, cand numele sau a aparut in dosarul retrocedarilor, tot in contextul in care se arata ca ar fi fost contactat de Iosif Kadas, Sorin Ioan Iacob si Ioan Matasel pentru a interveni la directorul Romsilva, Adam Craciunescu, ca nu il cunoaste decat pe Kadas, in calitate de chimist, si ca acesta a insistat toata vara sa il vada, pentru a discuta despre o cercetare pe solutii chimice.

"Probabil ca au fost discutii si strategii intre acesti oameni. Sunt oameni pe care eu nu-i cunosc, in afara de acest domn Kadas (Iosif Kadas, n.r.) care este chimist. A insistat toata vara sa discutam despre o cercetare a sa, ceva cu solutii chimice, si ne-am intalnit doua minute la Brasov in aceasta toamna, cand eram in drum spre Miercurea Ciuc", spunea Korodi in octombrie.

Fostul ministru Attila Korodi a fost interceptat si filat, la cererea DNA, in dosarul retrocedarii ilegale de paduri
, dupa ce unii inculpati ar fi incercat prin intermediul sau sa ajunga la fostul secretar de stat Pasztor Sandor, care sa-i conduca la seful Romsilva, demersul nefiind insa finalizat.

Surse judiciare, care redau informatii din documente ale Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) aflate la dosarul retrocedarii ilegale de paduri, in care sunt judecati, printre altii, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam si Tudor Chiuariu, au aratat pentru Mediafax ca fostul ministru al Mediului Attila Korodi a fost interceptat telefonic si filat operativ de catre anchetatori in acest caz.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1073 vizualizari

  • -1 (3 voturi)    
    saracu' fost ministru... (Duminică, 1 februarie 2015, 15:14)

    lili [anonim]

    Curat ca lacrima, el nu a facut, nu a vorbit, nu stie.... DNA l-a interceptat, dar el nu a vorbit....o fi interceptat DNA zgomotul de fond....
    Asa spun toti coruptii din politica romanesca, TOTI!
    Sila!
  • +1 (1 vot)    
    ??? (Duminică, 1 februarie 2015, 15:58)

    uniepure [utilizator]

    Care-i smecheria cu articolul asta, ca daca citesti interceptarea, se vede ca A.Korodi i-a refuzat pe aia care voiau sa le mijoceasca intalnirea cu secretarul de stat. de fapt nici nu s-a intalnit cu ei, i-a refuzat. Asa ca nu mai scrieti articole sa induceti idei gresite cititorilor, va rog!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by