Alina Bica lanseaza acuzatii la adresa sefului SRI, Florian Coldea, la o zi dupa Elena Udrea. Un co-inculpat din dosarul fostei sefe DIICOT sustine ca Bica ar fi fost amenintata cu moartea de doi deputati PSD

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 15:36 Dosare Anticoruptie


Alina Bica
Foto: Agerpres
Fosta sefa a DIICOT Alina Bica a lansat si ea, la o zi dupa Elena Udrea, sambata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, acuzatii la adresa generalului SRI Florian Coldea, directorul interimar al Serviciului Roman de Informatii, potrivit Mediafax. In plus, un alt co-inculpat a afirmat ca Bica ar fi fost amenintata cu moartea de doi deputati PSD in legatura cu ancheta privindu-l pe Ovidiu Tender in dosarul Rafo - Carom.

Potrivit sursei citate, Alina Bica a formulat acuzatiile in cadrul sedintei cu usile inchise in care s-a judecat cererea de arestare preventiva a sa alaturi de Adriean Videanu, Dorin Cocos, Alin Cocos si de fostul ei consilier Florentin Mihailescu.

Intrebata in legatura cu faptul ca Bica ar fi facut declaratii "cutremuratoare" in sala si ca a adus acuze adjunctului de la SRI, avocata acesteia, Laura Voicu a raspuns: "Daca adevarul poate fi considerat cutremurator, atunci da, a fost o declaratie cutremuratoare".

De asemenea, intrebata daca Alina Bica ar fi fost amenintata cu moartea intr-un hotel de la malul marii de doi deputati PSD, Laura Voicu a spus ca aceasta declaratie a fost facuta de un alt co-inculpat si a precizat ca nu poate da detalii, intrucat se afla in faza de urmarire penala. "Dar exista foarte multe amenintari la adresa doamnei procuror Bica", a spus Voicu. adaugand ca Alina Bica se teme pentru propria viata.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca in instanta s-a afirmat ca Alina Bica a fost amenintata cu moartea intr-un hotel din Constanta de doi deputati PSD in legatura cu ancheta pe care o facea in dosarul RAFO-Carom al omului de afaceri Ovidiu Tender si ca patronul hotelului respectiv ar fi fost de fata.

Procurorii DNA arata, in referatul cu propunerea de arestare a fostei sefe a DIICOT, obtinut de Meiafax, ca Alina Bica a subordonat DIICOT intereselor lui Ovidiu Tender, a pus procurorii de sedinta sa depuna concluzii favorabile in procesul acestuia si chiar sa semneze un proces verbal ca vor proceda asa.

"Probele administrate in cauza pana in acest moment al cercetarilor vizeaza modul in care procurorul sef DIICOT, Bica Alina Mihaela, dupa preluarea functiei, in anul 2013, in urmarirea intereselor inculpatului Tender Ovidiu, de a nu fi condamnat la o pedeapsa cu executare, a dispus masuri abuzive care sa directioneze concluziile si pozitia judiciara a DIICOT in fata instantei de judecata de o maniera in care acesta sa nu fie pasibil de o pedeapsa cu inchisoarea cu executare in regim de detentie", se arata in referat.

Practic, noteaza anchetatorii DNA in continuare, odata ce a ajuns la conducerea DIICOT, Bica "a inteles sa subordoneze institutia pe care o conduce interesului inculpatului Tender Ovidiu", in dosarul RAFO-Carom.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a facut un denunt impotriva Alinei Bica, legat de o mita pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-sef al DIICOT, sub forma de actiuni, printr-un intermediar care s-a adresat initial sotului Alinei Bica, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Denuntul a fost inaintat de Tender procurorilor DNA, vineri, prin avocatul sau, potrivit surselor citate, care nu au facut alte precizari.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























25498 vizualizari

  • +30 (38 voturi)    
    De citit cu maare atentie (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 15:26)

    fit [utilizator]

    Pe investigatiicenzurate "Incepe nebunia". Nu uitati mai ales link-ul "EPISODUL I. Apartamentul de lux în care locuieşte prim ministrul Victor Ponta, a aparţinut unui offshore din Panama. Uimitoarele conexiuni transpartinice din jurul celor 3 locuinţe ale familiei Ponta-Sârbu, situate în buricul Capitalei".
    • +16 (16 voturi)    
      si despre Luminita Sega (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 17:56)

      fit [utilizator] i-a raspuns lui fit

      Stim despre procurorul Panait.Si despre procurorul Luminita Sega "Dosarul MORȚII SUSPECTE a procuroarei care l-a ANCHETAT pe Sorin Ovidiu Vîntu va fi redeschis" pe comisarul.ro
      • +2 (2 voturi)    
        Redeschiderea acestui dosar pare o chestie bizara (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 19:00)

        derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui fit

        din ce se vede pe net judecatorul Mihail Udroiu de la TMB se afla intr-o situatie cel putin ciudata:

        1. a anuntat redeschiderea dosarului Sega la TMB;

        2. a fost transferat de la Buc. la Tribunalul Bihor de catre CSM dupa ce a aparut in unul din dosarele Bica printre intermediarii de spaga la DIICOT, in perioada in care era consilierul lui Bica.
        • +1 (1 vot)    
          Pacat, daca si tipul asta s-a lasat tras (Duminică, 1 februarie 2015, 11:21)

          Maniu [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

          in mazga gangstereasca...
    • +2 (2 voturi)    
      stiripesurse (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 18:47)

      fit [utilizator] i-a raspuns lui fit

      "Și fiecărui actor i s-au dat doar anumite informații, alea care îi plăceau lui. Lui Ponta și pesediștilor li s-au dat informații care îi îngropau pe pedeliști, DNA-ului i s-au dat anumite informații care, ajunse mai departe, la Băsescu sau Udrea, i-au făcut pe aceștia să creadă că l-au prins pe Dumnezeu de picior și că PSD-ul e mîncat (Măria Ta, l-am intoxicat pe Ponta - să știi că PSD-ul îl belim cu dosarul ăsta, nu pe Funerică). Nimeni n-a avut toate informațiile și nimeni nu a știut cu adevărat anvergura cazului astfel încît să se sparie gîndul și să calmeze toată lumea. Serviciile (SRI, SIE, CIA, care or mai fi) au vîndut cazul fiecărui actor politic și mafiotic ca o nucleară pentru inamici. Inclusiv DNA-ului. Cert e că au avut încredere în Codruța. De ce, asta nu poci pentru ca să vă spui fără a fi călcat ulterior de un autocar de baschetbaliști. De mai multe ori." din articolul "9 mai: Kovesi primește avizul CSM ca șef DNA. 10 mai: Udrea intentează divorț"

      Cu mentiunea ca trebuie sa judecam si cu mintea noastra.
    • +1 (1 vot)    
      @fit (Duminică, 1 februarie 2015, 16:41)

      ProRo [utilizator] i-a raspuns lui fit

      Bai securistule, incerci sa deturnezi atentia pe altceva. Aruncati numai minciuni. A, tu nu esti securist din aia care erau colegi cu chioru, tu esti securist de asta nou, sri-st, s-ar putea sa fi fost si inainte
  • +7 (35 voturi)    
    Mafia adevarata e libera, fraierii anchetati (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 15:37)

    Cristiann80 [utilizator]

    Si uite asa aflam ca fraierii sunt arestati si Marea Mafie jubileaza in libertate, protejata de SRI si DNA care sunt complice la executia oamenilor care incomodeaza. Bica confirma ceea ce Udrea spunea cu o zi inainte, se stia prin targ de acest Coldea ca e mare mafiot si ca Maior nu era lasat sa-si faca treaba. Au mai scapat acest gen de informatii dar presa le-a tratat cu indiferenta. Ce greseala!
    Bica, Cocos, fiul, Pinalti sunt doar fraierii folositi de mafioti ca sa paota ei sa faca bani, sa-i ascunda bine si mita asta de care se vorbeste si nedovedita sa pice pe fraieri. Priviti la acuzatiile care i se aduc Elenei Udrea, sunt penibile, cretine. Cine ar crede ca venea Cocs acasa sa se laude cum facea bani? Ce draccu mai frate, astia ne cred prosti?
    • +7 (7 voturi)    
      cautati si... (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 18:16)

      fit [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

      ... pe youtube "Sorin Ovidiu Vântu spune de ce a fost eliberat din pușcărie".
      • +1 (1 vot)    
        ghita stieee! (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 18:34)

        fit [utilizator] i-a raspuns lui fit

        "Sebastian Ghiță a fost acuzat de Elena Udrea că ar fi primit bani, prin intermediul actualului șef al SRI Florian Coldea, de la Dorin Cocoș. Fostul soț al lui Udrea i-ar fi dat, prin Alin Cocoș, 500.000 de euro pentru a finanța televiziunea România TV.

        În replică, Ghiță face o dezvăluire. El spune că cel mai căutat român, Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar la ANAF, a fost ucis.

        "Nu inteleg situatia sa dar imi aduc aminte ca avea relatii mult mai bune cu Elan Schwartzenberg, Codrut Marta, care a fost omorat, si Sorin Blejnar".

        Intrebat de reporterul HotNews de ce spune ca Marta ar fi fost ucis, Sebastian Ghita a precizat ca aceasta este parerea sa."
        • 0 (0 voturi)    
          a se cerceta de unde cunoaste :)) (Duminică, 1 februarie 2015, 11:54)

          nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui fit

          ghishi shuperca !!
          ma rog, de unde le stie el, asa, ca un om mare !
          doua minuni s'au intamplat, dupa lovirutie: imbogatirea varanului si imbogatirea lui ghitza.
          amandoua, subite. de unde banii ~!?
          ghisi shuperca !
    • +9 (9 voturi)    
      daca... (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 20:23)

      trandafil [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

      Daca fraierii si-ar fi facut treaba si nu s-ar fi lasat corupti si folositi, astazi nu ar fi fost la mititica.
    • +3 (3 voturi)    
      "Fraierii" astia sunt multimilionari (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 21:24)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

      altii miliardari, toate gunoaiele sociale imbogatite prin JAF.
  • -10 (32 voturi)    
    iha (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 15:59)

    Mazeta [utilizator]

    Povestea cu deputații PSD este nutreț pentru rumegătoare, diversiune sereistă. Importante sunt acuzațiile împotriva lui Coldea.
    • +5 (7 voturi)    
      omule (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 17:44)

      capitan [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Lasa sa se desfasoare ancheta, concluziile le tragem la urma.
  • +17 (33 voturi)    
    Eu unul (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 16:02)

    ploiesteanu [utilizator]

    o cred.
  • +25 (27 voturi)    
    Oamenii astia au vazut prea multe filme (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 16:12)

    brezzus [anonim]

    Sa nu uitam ca un alt scelerat, de la Galati, a incercat sa plateasca pe cineva s-o omoare pe cea care la denuntat. Si culmea, era tot de la PSD. Acum fac toate masinatiunile posibile sa-l scoata nevinovat, caci pe multi el poa sa-i bage la beciul cel racoros. Nica, Saghian, Lefter s.a.
  • +33 (37 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 16:14)

    [anonim]

    • 0 (0 voturi)    
      Daca e adevarat ce spune Udrea (Duminică, 1 februarie 2015, 16:57)

      ProRo [utilizator] i-a raspuns lui

      E posibil sa fie ponta, daca s-a exprimat ca-l da afara pe coldea si s-a pus sa bage toti hotii astia la beci.
  • +34 (36 voturi)    
    cata mizerie... (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 16:29)

    lili [anonim]

    Ti se face sila si te intrebi ce stat e asta?!
    Cum de nu se prabuseste un astfel de stat corupt pana-n maduva oaselor!!!
    La puscarie cu TOTI hotii din politica romanesca si cu acolitii lor!!
    • +4 (4 voturi)    
      Esti nebun? (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 17:09)

      Alis [anonim] i-a raspuns lui lili

      Pai daca intra toti politicienii corupti la puscarie, cine ne mai conduce noua tarisoara?...
  • +32 (34 voturi)    
    ... (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 16:47)

    tirolez [utilizator]

    Dar pe Tender de ce nu-l aresteaza? Scapa pur si simplu pentru ca a turnat-o pe Bica? Mi se pare incorect. De ce nu a turnat-o atunci? Acum, cand vede ca s-a ajuns si la el?
  • +4 (4 voturi)    
    Denunt calomnios (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 17:04)

    hor [anonim]

    sper ca Tender sa mai primeasca un spor pentru denunt calomnios.
    Nu ar fi rau de verificat nici modul in care a "pus mina" pe fabricele romanesti si apoi de vazut cum le-a distrus!
    Toata tarasena miroase a razboi intre servicii!
  • -1 (1 vot)    
    coruptia (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 17:14)

    batranul [utilizator]

    Am peste 75 ani. Asemenea fapte care in prezent sunt incriminate, pe vremea cand eram activ erau fapte obisnuite, pentru care nu era nimeni condamnat. Deci societatea a fost cladita pe o asemenea fundatie, iar caramizile au facut fapte si mai grozave. Nu pot intelege daca o recomandare pentru o persoana sa fie angajata sau promovata constituie infractiune echivalent cu trafic de influenta? Daca este asa atunci in prima etapa trebuie sa facem mai multe manastiri cu stareti din import, iar pe urma sa promovam in functii de conducere numai calugari si calugarite. Institutia care trebuie prima dotata in modul amintit este SRI si Parchetul, iar pe urma celelalte institutii.
    La americani, germani, frencej, etc. asa se face, acolo nu functioneaza mafia, sau acestea doresc ca la noi sa fie asa iar ei vad ce vor face.
  • +11 (19 voturi)    
    S-a gasit regina (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 17:29)

    prenume [utilizator]

    Ei dragii mosului uite asa au aflat romanii intr-o zi ca REGINA nu era alta decat SRI.
    • +4 (4 voturi)    
      Mostenitoarea 'nobila' (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 20:33)

      soundtrack [utilizator] i-a raspuns lui prenume

      a casei "securitatea" comunista si avand rudele apropiate la kremlin.
    • +3 (3 voturi)    
      Nu ma intereseaza INCA SRI (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 21:27)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui prenume

      este SRI compus din miliardari? Ma intereseaza aceste personaje oribile care trebuie sa plateasca bataia de joc si saracia in care INCOMPETENTA lor (ca, daca erau competenti , isi castigau averea prin talent in afaceri nu in conspiratii) ne-a tinut inca 25 de ani dupa caderea primelor redute ale statului ceausisto-securist.
  • +3 (3 voturi)    
    Da (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 18:41)

    travelman [utilizator]

    Cel de mare putregai în țară asta e SRI numai cu acordul lor s-a făcut tot eu au acces la toate informațiile
  • +4 (4 voturi)    
    dosare lipsa (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 18:51)

    florins [anonim]

    Din lista de dosare blocate, inchise etc, lipseste Dosarul ALRO! Oare de ce, HOTNEWS?
  • +2 (2 voturi)    
    Cine, o infractoare? (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 19:26)

    Fanfan la tulipe [utilizator]

    Nu i-ar fi rusine, magistrat, in fruntea DIICOT, si ce a facut? A sabotat justitia, propriul serviciu condus de ea, ca sa ce, sa-l apere pe tender sau sa-i dea terenul unui smecher contra unei spagi babane - terenul de la Snagov...O infractoare...
  • +3 (3 voturi)    
    Sa asteptam si probe ca de povesti sunt satul (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 19:26)

    andreesanu [utilizator]

    Cind se judeca procesul lui Bica o sa iasa destule deasupra.
    Nu-l cred sfint nici pe Coldea .
  • +3 (3 voturi)    
    acoperitii (Duminică, 1 februarie 2015, 0:09)

    nash pandelica [utilizator]

    crede cineva ca nu sunt acoperiti prin partide ?!
    divide et impera !
    odata cu marile scandaluri de furturi, fluxuri de cash spre partide, dar, asa cum zicea dna nuti, si catre servicii, a aparut o mare vanzoleala si prin partide,
    apar grupuri in jurul unor oameni, apar partide noi, tot in jurul unor oameni.

    cat despre acoperitii din presa, daca faceti un tur al canaliilor, mai ales de stiri, dar si la cel national, ii veti recunoaste imediat.
    unii, foarte ultragiati de ...intinarea sri, zalogul libertatilor noastre, taman acum cand dau muscalii navala, si cum vin cu drum de fier...
    altii, folosesc talente, reale sau false, pt. glume, care mai de care mai nesarata sau badaraneasca.

    astia sunt agentii de influenta, presupusii formatori de opinie...
    niste rai si niste fameni, e rusine omenirii sa le zica lor, oameni. :)

    un mare centru de...formare a opiniilor publice este zvonalitatea, jumatatea ramasa dupa ruperea otv ghitza. cat de otv ghitza, o adevarata oficina de propaganda si dezinformare.

    apropos, contractele lui ghitza cu sri, semnalate de mai mult timp de base, nu deranjeaza, nimeni nu e interesat sa vada ce e cu ele ?! ce servicii face ghita, otv-ul sau, la schimb ?!
    strict secret, baa ! :))
  • 0 (2 voturi)    
    stiti bancu' cu doua fufe? (Duminică, 1 februarie 2015, 14:53)

    U_swamp [utilizator]

    Eu nu le-as omori...si asa sintem criticati ca toaletele publice sint murdare...
  • 0 (2 voturi)    
    cand o vad cu rajetu pe fata (Duminică, 1 februarie 2015, 15:02)

    StefanRambita [utilizator]

    cand o vad cu ranjetu pe fata imi vine sa vomit. Raportat la nivelul fiecaruia, nu e om in tara asta asupra caruia sa nu se fi facut - cumva- presiuni; chestiunea e, daca esti dispus sa renunti la post sau la spaga si sa lupti sa continui cinstit pe functia pe care oricum efemer o ai. Este greu, dar cu sacrificii se poate. Javra asta a cedat, I-a placut sa fie Dumnezeu, si odata prinsa, face pe victima. Daca era puternica, nici ea, nici ceilalti -instigatori- nu ar avea acum probleme.
  • +1 (1 vot)    
    ... (Luni, 2 februarie 2015, 8:21)

    rocknum [utilizator]

    Pe cât punem pariu ca unul dintre cei 2 deputați era Sebastian Ghiță?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by