Alina Bica a subordonat DIICOT intereselor lui Ovidiu Tender. Referatul cu propunerea de arestare

de I.B.     HotNews.ro
Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 8:31 rechizitorii


Tender si Bica
Foto: Colaj foto

Alina Bica a subordonat DIICOT intereselor lui Ovidiu Tender, a pus procurorii de sedinta sa depuna concluzii favorabile in procesul acestuia si chiar sa semneze un proces verbal ca vor proceda asa, arata procurorii DNA in referatul cu propunerea de arestare a fostei sefe a DIICOT.

"Probele administrate in cauza pana in acest moment al cercetarilor vizeaza modul in care procurorul sef DIICOT, Bica Alina Mihaela, dupa preluarea functiei, in anul 2013, in urmarirea intereselor inculpatului Tender Ovidiu, de a nu fi condamnat la o pedeapsa cu executare, a dispus masuri abuzive care sa directioneze concluziile si pozitia judiciara a DIICOT in fata instantei de judecata de o maniera in care acesta sa nu fie pasibil de o pedeapsa cu inchisoarea cu executare in regim de detentie", se arata in referatul obtinut de Mediafax.

Practic, noteaza anchetatorii DNA in continuare, odata ce a ajuns la conducerea DIICOT, Bica "a inteles sa subordoneze institutia pe care o conduce interesului inculpatului Tender Ovidiu", in dosarul RAFO-Carom.

In acest scop, Bica ar fi dispus "masuri concrete in scopul determinarii procurorilor ca, fara nicio rezerva, sa puna concluzii contrare gravitatii faptelor dovedite prin probe".

"Pentru a avea certitudinea si a se asigura ca dispozitia sa abuziva, flagrant nelegala, va fi executata de catre procurorii din subordine, i-a determinat sa incheie un document scris, un proces verbal, sa-si asume prin semnatura ca vor proceda conform celor dispuse de Bica Alina Mihaela", se mai arata in document.

Anchetatorii mai spun ca, atunci cand procurorul din subordine i-au spus ca trebuie sa lase instanta de judecata sa decida, dand exemplul ca Alexandru Iancu, intr-un dosar de acelasi gen, a primit o pdeapsa de 11 ani inchisoare, replica Alinei Bica a fost "nu esti de acord cu mine?".

"Referatul asa cum a dorit Bica nu a fost depus in instanta, prin diligenta procurorilor de pe judiciar. Ulterior instanta l-a condamnat (pe Tender, n.r.) la o pedeapsa cu executare", mai arata procurorii anticoruptie.

Acestia noteaza ca Bica "a negat faptele retinute, ca invinuire, in sarcina sa, prezentand derularea evenimentelor in succesiunea pe care a dorit-o, cu elemente extrem de vagi, care nu dau credibilitate afirmatiilor si fara legatura cu acuzatiile".

Alina Bica ar fi declarat, vineri noaptea, in sala de judecata, la ICCJ, unde s-a judecat propunerea procurorilor DNA de arestare preventiva a fostei sefe a DIICOT, ca ar fi fost amenintata in timp ce instrumenta, ca procuror DIICOT, dosarul RAFO-Carom al omului de afaceri Ovidiu Tender, potrivit avocatei sale.

Potrivit unor surse, Bica este acuzata ca ar fi primit mita de la omul de afaceri Ovidiu Tender, care era judecat in dosarul RAFO-Carom, instrumentat chiar de ea.

Astfel, Tender ar fi apelat la doi dintre consilierii Alinei Bica, Florentin Mihailescu si judecatorul Mihail Udroiu, pentru a fi consiliat in sensul formularii unei aparari favorabile in dosarul Carom.

In acest scop, omul de afaceri i-a dat lui Mihailescu documente din dosar, pe care acesta sa le consulte impreuna cu Bica. In schimbul ajutorului, Tender le-ar fi dat lui Mihailescu si Bica un teren, fostul ofiter de Politie judiciara primind si bani pe card. In cele din urma, in decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat in dosarul Carom la 11 ani si patru luni de inchisoare, decizia nefiind insa definitiva.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca omul de afaceri Ovidiu Tender a facut vineri un denunt impotriva Alinei Bica, legat de o mita pe care i-ar fi dat-o acesteia sub forma de actiuni, printr-un intermediar care s-ar fi adresat initial sotului procurorului.

Procurorii DNA aratau, intr-un comunicat emis vineri, ca, in cursul anului 2013, dupa preluarea functiei de procuror-sef al DIICOT, Alina Bica, in urmarirea intereselor unui inculpat, de a nu fi condamnat la o pedeapsa cu executare, a dispus masuri abuzive care sa directioneze concluziile si pozitia judiciara a DIICOT in fata instantei de judecata in cauza respectiva, de o maniera in care acesta sa nu fie pasibil de o pedeapsa cu executare in regim de detentie.

Pentru sprijinul acordat in scopul aratat mai sus, Bica, pe langa unele beneficii financiare, i-a solicitat persoanei respective sa-l angajeze pe Florentin Mihailescu (fostul sau consilier) la una dintre firmele sale. Acestuia din urma i s-a acordat, de catre inculpatul interesat de demersurile Alinei Bica, beneficiul unui card bancar in care ii erau virate diferite sume de bani.

Alina Bica a fost arestata, alaturi de fostul ei consilier Florentin Mihailescu, Adriean Videanu, Dorin si Alin Cocos, sambata dimineata, intr-un dosar disjuns din cel privind despagubirea ilegala pentru un teren supraevaluat fin Capitala, de care fosta sefa a DIICOT s-ar face vinovata, ca membru in comisia de specialitate din ANRP.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2719 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    nu mai stii ce sa crezi.. (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 8:42)

    lili [anonim]

    Te crucesti, efectiv...
    Asa "functioneaza" institutiile care asigura EXISTENTA statului de DREPT numit Romania ?!
    Traian Basescu nu stia nimic din toate ILEGALITATILE astea, el era informat numai din ce auzea Elena Udrea ca se vorbea pe la Tv, pe la colturi ?!
    Cum venea el in fata romanilor si le spunea despre marele lui merit in "functionarea" Justitiei lui, cand in spatele lui se petreceau asemenea ILEGALITATI?!
    Astora NU le era frica de nimeni si de nimic, in timpul regimului Basescu, cand Justitia "functiona", asa cum ne asigura Presedintele!
    Oare va mai spune vreodata Traian Basescu cum a facut el Justitia libera si functionala ?!
    Asa "functiona" Justitia in vremea Dvs, dle Presedinte, adica cei din fruntea ei erau parte la ILEGALITATILE comise de politicienii apropiati Dvs, din fruntea partidelor si a institutiilor si de acolitii lor!!
    O increngatura de hoti, corupti, de oameni ajunsi in functiile inalte ale statului roman, care se joaca cu milianele de Euro din hotii !!
    La puscarie cu ei, cu ani grei privati de libertatea soarelui, acolo sa le putrezeasca osicioarele!
  • 0 (0 voturi)    
    Cati dintre ei sunt obligati sa restituie ? (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 8:48)

    Vali [anonim]

    Cati sunt obligati sa restituie ce au furat ? Nu cumva condamnarile de 1-2 ani cu suspendare, sunt menite sa spele averile colosale ale demnitarilor. Acesti demnitari care au votat taierea salariilor cu 25 % ( nu mai aveau de unde sa fure ). RUSINE celor care DORM in loc sa-si faca treaba.
  • 0 (0 voturi)    
    Bica=Cancer (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:38)

    Audit [utilizator]

    Aceasta tanara persoana dovedeste ca tineretea in politica, justitie, management nu este o virtute ci o pellagra.
    Este din ce in ce mai clar ca tineretea nu este un atu, ci dimpotriva; ajung in functii exclusive tinerii care nu au frica de nimic, care sunt pusi pe capatuiala acum, aici, pe loc, care sunt iresponsabili.
  • 0 (0 voturi)    
    Bagabondul este Tender ,Bica o fomista ! (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 19:52)

    andreesanu [utilizator]

    Din 90 pina azi bagabonzi coate goale ghiorlani ,derbedei cu tupeu fara nici o jena s-au capatuit prin asa zisele privatizari ,in fond aranjamente intre miliardarii de carton si cei care erau pusi sa scoata Romania la mezat .
    Bagabonzii si-au tras grosul ,iar filfizonii guvernamentali un 10% ,asa se face ca azi Romania este in curul gol ,bagabontii au conturi de miliarde in paradisuri fiscale ,guvernantii vin si pleaca dupa un scenariu stiut numai de ei .
    Pentru plebei doar circ dimineata ,la prinz si seara ,de pomana se da numai la alegeri !
    Tender este unul dintre bagabontii imbogatiti peste noapte ,iar chestia cu Rafo+Carom e o joaca pe linga ce-a scos din arhivele institutului de Geologie din Bucuresti.Tradare ,tradare dar sa stim si noi musiu cu tenderul mare si cu soricul gros.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by