Tender a facut vineri un denunt impotriva Alinei Bica, legat de o mita pe care i-ar fi dat-o - surse

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 30 ianuarie 2015, 17:33 Dosare Anticoruptie


Ovidiu Tender
Foto: Hotnews
Omul de afaceri Ovidiu Tender a facut un denunt impotriva Alinei Bica, legat de o mita pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-sef al DIICOT, sub forma de actiuni, printr-un intermediar care s-a adresat initial sotului Alinei Bica, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Denuntul a fost inaintat de Tender procurorilor DNA, vineri, prin avocatul sau, potrivit surselor citate, care nu au facut alte precizari.

Alina Bica este cercetata intr-un nou dosar, disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP, fiind acuzata, printre altele ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender sa obtina o solutie favorabila in dosarul Carom.

Potrivit unor surse, Alina Bica ar fi primit mita de la omul de afaceri Ovidiu Tender, care era judecat in dosarul Carom, intocmit chiar de fosta sefa a DIICOT.

Astfel, Tender ar fi apelat la doi dintre consilierii Alinei Bica, Florentin Mihailescu si judecatorul Mihail Udroiu, pentru a fi consiliat in sensul formularii unei aparari favorabile in dosarul Carom.

In acest scop, omul de afaceri i-a dat lui Mihailescu documente din dosar, pe care acesta sa le consulte impreuna cu Bica. In schimbul ajutorului, Tender le-ar fi dat lui Mihailescu si Bica un teren, fostul ofiter de Politie judiciara primind si bani pe card. In cele din urma, in decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat in dosarul Carom la 11 ani si patru luni de inchisoare, decizia nefiind insa definitiva.

Procurorii DNA intr-un comunicat emis vineri ca, in cursul anului 2013, dupa preluarea functiei de procuror sef al DIICOT, Alina Bica, in urmarirea intereselor unui inculpat, de a nu fi condamnat la o pedeapsa cu executare, a dispus masuri abuzive care sa directioneze concluziile si pozitia judiciara a DIICOT in fata instantei de judecata in cauza respectiva, de o maniera in care acesta sa nu fie pasibil de o pedeapsa cu executare in regim de detentie.

Pentru sprijinul acordat in scopul aratat mai sus, Bica, pe langa unele beneficii financiare, i-a solicitat persoanei respective sa-l angajeze pe Florentin Mihailescu (fostul sau consilier) la una dintre firmele sale. Acestuia din urma i s-a acordat, de catre inculpatul interesat de demersurile Alinei Bica, beneficiul unui card bancar in care ii erau virate diferite sume de bani.

In dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale, Bica este urmarita penal pentru luare de mita (doua infractiuni), abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (doua infractiuni) si favorizarea faptuitorului.

In acelasi dosar, omul de afaceri Dorin Cocos este urmarit penal pentru trafic de influenta si dare de mita, fiul sau Alin Cocos este cercetat pentru dare de mita si trafic de influenta, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz in serviciu, iar Florentin Mihailescu, pentru complicitate la luare de mita.

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca vineri propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a celor cinci.

Bica se afla deja in arest in dosarul despagubirii ilegale, fiind acuzata de abuz in serviciu pentru ca, in calitate de membru in comisia de specialitate din ANRP, a aprobat acordarea unei despagubiri pentru un teren supraevaluat din Capitala.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























9556 vizualizari

  • +3 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 30 ianuarie 2015, 18:44)

    [anonim]

  • +1 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 30 ianuarie 2015, 21:17)

    [anonim]

  • +4 (4 voturi)    
    Cavalcada delatiunilor (Vineri, 30 ianuarie 2015, 21:18)

    Observer [anonim]

    Toata lumea toarna pe toata lumea. Scape cine poate.
    • +3 (3 voturi)    
      da... (Vineri, 30 ianuarie 2015, 21:55)

      unualibro [utilizator] i-a raspuns lui Observer

      cancer curat. cat a suferit tara asta de pe urma lor! am fi avut autostrazi si in sate cu banii pe care i-au supt astia...
  • 0 (0 voturi)    
    Tender (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 1:05)

    Cornel [anonim]

    A se vedea şi: "Rătăcirile elevului Ovidiu Tender cu Securitatea", în: Evenimentul Zilei, 29 decembrie 2010
    si EDITORIALUL "După-amiaza unui rechin", tot în: Evz, 29 decembrie 2010

    www. evz.ro/ratacirile-elevului-ovidiu-tender-cu-securitatea-916943.html

    www. evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-dupa-amiaza-unui-rechin-916945.html
    Si:
    "Olimpic exmatriculat de Ion Iliescu", in: EvZ, 30 decembrie 2010
  • 0 (0 voturi)    
    halucinant.... (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 9:08)

    lili [anonim]

    Pe zi ce trece ramai mut in fata ILEGALITATILOR comise de cei aflati in cele mai inalte functii in institutiile cheie in functionarea statului de DREPT numit Romania....
    Pai, ce stat de drept e asta ?!
    Bica asta era o hoata ordinara, chiar nu stia nimic Basescu din ceea ce facea asta in fruntea DIICOT?!
    Pai, cred ca nu stia, din moment ce el avea "surse alternative" de informare ceea ce-i spunea Dna Udrea din "ce-a auzit, ce-a citit ijn presa sau ce-a dedus ea" !!!
    La puscarie cu hotii, cu catuse, la ani grei de purscarie, acolo sa va putrezeasca oasele!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by