Fost consilier al Alinei Bica, adus cu mandat la DNA, pentru audieri

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 29 ianuarie 2015, 15:55 Dosare Anticoruptie


Fostul ofiter de politie judiciara Florentin Mihailescu, care a consiliat-o pe Alina Bica in mandatul acesteia la sefia DIICOT, a fost adus la DNA, joi, pentru a da declaratii despre ajutorul ce i-ar fi fost dat lui Ovidiu Tender astfel incat acesta sa obtina o solutie favorabila in dosarul Carom.

Cauza in care va fi audiat Mihailescu este disjunsa din dosarul despagubirilor pentru un teren supraevaluat, in care Bica este arestata preventiv, informeaza Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, Alina Bica ar fi primit mita de la omul de afaceri Ovidiu Tender, care era judecat in dosarul Carom, intocmit chiar de fosta sefa a DIICOT.

Astfel, Tender ar fi apelat la doi dintre consilierii Alinei Bica, Florentin Mihailescu si judecatorul Mihail Udroiu, pentru a fi consiliat in sensul formularii unei aparari favorabile in dosarul Carom.

In acest scop, omul de afaceri i-a dat lui Mihailescu documente din dosar, pe care acesta sa le consulte impreuna cu Bica. In schimbul ajutorului, Tender le-ar fi dat lui Mihailescu si Bica un teren, fostul ofiter de Politie judiciara primind si bani pe card. In cele din urma, in decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat in dosarul Carom la 11 ani si patru luni de inchisoare, decizia nefiind insa definitiva.

In dosarul disjuns din cel al despagubirilor pentru un teren supraevaluat, Alina Bica este cercetata si pentru ca ar fi luat mita 3,5 milioane de euro de la Ioan Niculae, prin intermediul lui Liviu Dragnea, ca sa intervina in solutionarea dosarului deschis de DIICOT pe numele omului de afaceri, fostei sefe a DIICOT fiindu-i promisa si functia de procuror general.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1145 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    rasu-plansu (Joi, 29 ianuarie 2015, 16:26)

    Gustav666 [utilizator]

    Deci Bica l-a trimis in judecata pe Tender in dosarul Carom. Dupa care, l-a consiliat cum sa scape de puscarie cu ajutorul acestui Mihailescu care primea si bani pe card. Pai tot de pe HN aflu ca Mihailescu a fost in tr-o perioada angajat la una din firmele lui Tender. Si primea, probabil, salariul pe card.
    X files... Mita pe card...
    Terenul cu pricina tot pe card?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by