Dosarul lui Ilie Sarbu a fost disjuns de DNA din dosarul in care a fost trimis in judecata Viorel Hrebenciuc

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 23 ianuarie 2015, 13:23 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA Brasov au dispus disjungerea cauzei in ceea ce priveste pe senatorii Ilie Sarbu si Dan Sova, precum si alte persoane, din dosarul in care a fost trimis in judecata Viorel Hrebenciuc, intrucat cercetarile nu au fost finalizate din motive obiective pana la momentul intocmirii rechizitoriului, transmite Agerpres.

Potrivit rechizitoriului prin care au fost trimisi in judecata Viorel Hrebenciuc, fiul sau, Andrei, parlamentarii Ioan Adam si Tudor Chiuariu si alti inculpati pentru fapte privind retrocedarea unor mari suprafete de padure, cu privire la unele fapte cercetarile nu au fost finalizate.

"Avand in vedere faptul ca cercetarile nu au fost finalizate din motive obiective pana la momentul intocmirii rechizitoriului cu privire la toate faptele si persoanele, nefiind lamurita, dincolo de orice indoiala, existenta tuturor faptelor si contributia tuturor persoanelor implicate, se va dispune disjungerea cauzei, formarea unui nou dosar si continuarea cercetarilor cu privire la: inculpatul Viorel Hrebenciuc, pentru savarsirea infractiunilor prevazute de art. 47 Cod penal rap. la art. 13 din Legea nr. 78/2000 (fapta comisa in legatura cu suspectul Ilie Sarbu); art. 13 din Legea nr. 78/2000 (fapta comisa in legatura cu suspectul Dan Sova); art. 292 Cod penal rap. la art. 6 si art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000 (fapta comisa in legatura cu suspectul Dan Sova); (...) inculpatul Ilie Sarbu, pentru savarsirea infractiunilor prevazute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 si art. 367 alin. 1 Cod penal; inculpatul Dan Sova, pentru savarsirea infractiunii prevazute de art. 291 rap. la art. 6, art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000", se arata in document.

De asemenea, a fost disjunsa si partea pentru inculpatii Melinda Ordog, Gabriel Uta, Gheorghe Paltin Sturdza, Dan Costin Bengescu, Horatiu Hanganu, Aurel Pislaru, Daniel Constantin Calugar, Sorin Ion Iacob, Iosif Kadas, Ioan Matasel, Aurel Olari, Andrei Poteca, Maria Daniela Velican, Victor Adrian Prodan, Nicolae Mergeani, Carmen Dragoi, Al Romaniei Paul Philippe si A Romaniei Lia Georgia, Alina Carmen Ciocoiu, Gabriel Vlase, Viorel Gheorghe Ghelasa.

Reamintim ca Viorel Hrebenciuc, fiul sau, Andrei Hrebenciuc, Tudor Chiuariu si Ioan Adam au fost trimisi in judecata de procurorii DNA in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri. Fostul deputat Viorel Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta si spalare a banilor, iar deputatul Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz in serviciu, constituirea unui grup infractional organizat, cumparare de influenta (3 infractiuni). De asemenea, au fost trimisi in judecata Lorand Andras Ordog, judecator in cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedarii), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, toti in stare de arest preventiv.

In stare de arest la domiciliu au fost deferiti justitiei Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob si Janica Poenaru.

Totodata, au fost trimisi in judecata in libertate senatorul Tudor Chiuariu (constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta, spalarea banilor), Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Calugar, Ioan Matasel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (sotia deputatului Ioan Adam, judecatoare la Tribunalul Brasov), Iulian Durlan (primar al comunei Caiuti, judetul Bacau), Adam Craciunescu (directorul general Romsilva).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2494 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    hmmm... (Vineri, 23 ianuarie 2015, 13:29)

    Gustav666 [utilizator]

    Se pare ca nu au reusit sa-l agate nici de data aceasta pe tata socru. Mare pisicher...
  • 0 (0 voturi)    
    Eu inteleg (Sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 4:43)

    John M. [utilizator]

    ca dosarul lui tata-socru a fost desprins din altul si va face o cauza separata.
    • +1 (1 vot)    
      da (Sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 8:00)

      Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui John M.

      si se va solutiona cu NUP sau SUP
  • +1 (1 vot)    
    Disjuns oare.... (Sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 6:07)

    gica43 [utilizator]

    ...ca sa poata fi..albit primul socru al tarii ??


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by