Seful Resurselor umane de la Oficiului de Cadastru Bucuresti, retinut dupa ce a cerut mita 15.000 euro la un concurs de promovare

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 16 ianuarie 2015, 10:35 Dosare Anticoruptie


Seful Resurselor umane de la Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti, Iulian Bocse, a fost retinut de procurorii DNA dupa ce a cerut mita 15.000 de euro pentru a ajuta o persoana sa promoveze un concurs in septembrie 2014.

Acesta este acuzat de savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau altul foloase necuvenite.

Potrivit ordonantei de retinere, Iulian Bocse, sef al Biroului resurse umane si relatii cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti, a pretins de la Cuzuc Dan-Constantin suma de 15.000 de euro, in schimbul favorizarii lui Toader Simona Elena la concursul de promovare organizat in septembrie 2014. Din aceasta suma, pana in prezent, Bocse Iulian a primit de la Cuzuc Dan-Constantin aproximativ 5.000 de euro.

"Totodata, rezulta suspiciunea rezonabila in sensul ca Bocse Iulian, sef al Biroului resurse umane si relatii cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti si membru al comisiei de concurs desemnate pentru concursul organizat in septembrie 2014 (organizat pentru ocuparea unor posturi vacante de executie in cadrul institutiei mentionate), si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu cu prilejul desfasurarii concursului mentionat, pentru a obtine promovarea acestui concurs de catre Toader Simona Elena", se arata intr-un comunicat DNA.

Acesta va fi prezentat vineri la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de suspectii, cercetati in stare de libertate:
  • CUZUC DAN-CONSTANTIN, sub aspectul infractiunilor de dare de mita si instigare la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau altul foloase necuvenite;
  • TOADER SIMONA ELENA, sub aspectul infractiunilor de complicitate la dare de mita si complicitate la instigare la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau altul foloase necuvenite.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2188 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by