Sefa serviciului resurse umane din Primaria Sectorului 2, retinuta de procurorii DNA

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 15 ianuarie 2015, 10:37 Dosare Anticoruptie


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus urmarirea penala si retinerea pentru 24 de ore a Danielei Nastase, sef Serviciu resurse umane la Primaria Sectorului 2 Bucuresti, pentru trafic de influenta. Aceasta a fost prinsa in flagrant cand primea suma de 11.000 de euro de la denuntator, pentru a interveni pe langa un alt functionar din aceeasi institutie, angajat la Serviciul spatiu locativ, pentru ca acesta sa inregistreze cinci dosare pentru solicitarea de apartamente ANL.

Comunicatul DNA:

In ordonanta de retinere se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii noiembrie 2014, la propunerea unei persoane, denuntator in cauza, inculpata Nastase Daniela care ocupa postul de sef al Serviciului resurse umane la Primaria Sectorului 2 Bucuresti, a acceptat ca, in schimbul sumei de 11.000 euro, sa intervina pe langa un alt functionar din aceeasi institutie, angajat la Serviciul spatiu locativ, pentru ca acesta sa inregistreze cinci dosare pentru solicitarea de apartamente ANL ale unor persoane recomandate de denuntator, fara ca solicitantii sa fie prezenti personal, asa cum impun dispozitiile legale.

Pentru acest serviciu, inculpata Nastase Daniela intentiona sa ofere celuilalt functionar 1.000 din cei 11.000 euro.
De asemenea, in schimbul sumei amintite, inculpata si-a luat angajamentul fata de denuntator sa faca demersuri pe langa persoane cu putere de decizie din institutia in care isi desfasura activitatea pentru ca cererile depuse fie aprobate, garantand in acest sens.

La data de 14 ianuarie 2015, inculpata NASTASE DANIELA a primit de la denuntator suma de 11.000 euro, potrivit celor convenite anterior, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatei i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand a fi prezentata, la data de 15 ianuarie 2015, la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4915 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Respectele mele pentru DNA (Joi, 15 ianuarie 2015, 17:16)

    ty [utilizator]

    si autoarele sale.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by