Directorul comercial Apavil Valcea, arestat dupa ce primit bani pentru atribuirea unor contracte

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 9 ianuarie 2015, 20:15 Dosare Anticoruptie


Directorul comercial al societatii cu capital de stat Apavil din Valcea, Ion Ionescu, a fost arestat preventiv, vineri seara, de Tribunalul Dolj, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea mita 20.000 de lei si 1.000 de euro pentru a atribui contracte de achizitie publica unei firme, informeaza Mediafax.

Ion Ionescu a fost retinut, joi, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Craiova, care au cerut Tribunalului Dolj arestarea lui preventiva, pentru luare de mita. Judecatorul de drepturi si libertati a admis cererea si a emis pe numele lui Ion Ionescu un mandat de arestare pentru 29 de zile. Ionescu a fost dus in arestul Politiei.

Decizia Tribunalului Dolj nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit unor documente ale procurorilor, in perioada septembrie - decembrie 2014, un reprezentant al SC Hidroprest Steel SA, i-ar fi dat lui Ion Ionescu 1.000 de dolari si 5.000 de lei, pentru ca acesta sa atribuie firmei, prin incredintare directa, contracte de achizitie publica vizand necesarul SC Apavil SA Valcea aferent anului 2015.

"De comun acord, cei doi au stabilit ca inculpatul Ionescu Ion sa primeasca, in numerar, suma de 10.000 de dolari americani, iar in functie de cuantumul contractelor atribuite, sa-i mai fie remis un procentaj de 15% din contravaloarea acestora, din care sa fie scazuta suma data in avans", au scris procurorii in ordonanta de retinere.

Joi, procurorii DNA l-au prins pe directorul comercial Ion Ionescu in flagrant, dupa ce a primit 1.000 de euro si 20.000 lei de la un reprezentat al firmei SC Hidroprest Steel SA. Ulterior, anchetatorii au facut perchezitii la locuinta lui Ion Ionescu.

Apavil Valcea este o societate pe actiuni, cu capital integral de stat, ce se ocupa de furnizarea serviciilor de alimentare cu apa si canalizare in mai multe localitati din Valcea. Societatea are ca actionari Primaria municipiului Ramnicu Valcea, Consiliul Judetean Valcea si unitatile teritoriale din judet.

Conform contractului de mandat din 20 februarie 2014, aprobat prin decizia Consiliului de Administratie al SC Apavil SA Valcea, Ion Ionescu detine functia de director comercial, avand atributii de serviciu cu privire la coordonarea si conducerea activitatilor desfasurate in vederea scopului si obiectivului de activitate al societatii si, implicit, achizitionarea de bunuri si servicii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























714 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by