Europarlamentarul Constantin Laurentiu Rebega este urmarit penal de DNA in dosarul de spalare de bani si luare de mita de la Ministerul Agriculturii

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 8 ianuarie 2015, 20:34 Dosare Anticoruptie


Laurentiu Rebega
Foto: laurentiurebega.ro
Europarlamentarul PC Constantin Laurentiu Rebega, implicat in dosarul de spalare de bani si luare de mita de la Ministerul Agriculturii, este urmarit penal de procurorii DNA, informeaza Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Constantin Laurentiu Rebega a fost adus joi la sediul DNA, unde i-au fost aduse la cunostinta acuzatiile. Ancheta DNA vizeaza organizarea unor evenimente in cadrul Targului Indagra din 2014.

Constantin Laurentiu Rebega este acuzat de procurorii DNA de folosirea influentei ori a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial. Europarlamentarul mai este acuzat de instigare la spalare de bani, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals.

Potrivit ordonantei de efectuare a urmaririi penale, in luna decembrie 2014, in contextul organizarii unor evenimente agricole, suspectul Rebega Constantin-Laurentiu a primit, de la administratorul unei societati comerciale, printr-un intermediar, suma de 23.000 lei, folosindu-se de influenta pe care si-a manifestat-o ca vicepresedinte al unui partid politic, responsabil de Departamentul de Agricultura si Dezvoltare Rurala, influenta perceputa ca fiind reala asupra unui functionar din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Pentru a ascunde adevarata natura a dispozitiei si circulatiei banilor, suspectul Rebega Constantin Laurentiu, prin acelasi intermediar, l-a determinat pe administratorul firmei respective sa plasmuiasca si ulterior sa foloseasca un contract fictiv de prestari servicii catre firma organizatoare a evenimentelor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























18043 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Rebegit mai este si partiduletzul asta tip A3 (Vineri, 9 ianuarie 2015, 14:49)

    Plagarus [utilizator]

    Candidat în iunie 2012, pe listele USL, din partea PC, Laurenţiu Rebega poate da lecţii când vine vorba de venituri obţinute din agricultură. Surprinzător, după alegeri, şi-a adus aminte că mai deţine două terenuri achiziţionate înainte de a intra în administraţie.
    Un teren la Măneciu, de 2.600 mp, unul la Ciocăneşti, în Dâmboviţa, de 1.2 hectare, precum şi alte două terenuri în Brebu, de 624 mp în intravilan, şi 1/8 cotă indiviză, din 929 mp.
    Rebega a lucrat în cadrul grupului de firme denumit generic Grivco.
    Septembrie 2011 – iunie 2012, director la Departamentul Agricultura la SC Agro Seed SRL. SC Agro Seed SRL este nimeni alta decat Grivco Agro SRL, transformata in SC Agro Seed Muntenia SRL.
    Dacă până în 2012 cererea de subvenţie pe suprafaţă de peste 2400 ha a fost depusă la APIA pe numele Grivco SA, în 2013 şi 2014 aceeaşi suprafaţă a fost depusă prin firma Grivco Agro Srl, transformată în Agro Seed Muntenia Srl, suprafaţa aflată în proprietatea ADS.
    In momentul cand ADS si-a revendicat in instanta drepturile, proces aflat pe rol, s-a dat ordin ca cele 2400 ha sa fie transferate pe o noua firma, denumita Grivco Agro Srl, pentru a putea lua in continuare subventii pe suprafata.
    Si ca sa i se stearga urma, Grivco Agro Srl si-a schimbat rapid denumirea in SC Agro Seed Muntenia Srl, nu cum o trece intentionat Rebega in CV, SC Agro Seed SRL.
    Prima măsura împotriva controversatului contract de arenda pe 20 ani, dintre Academia Româna şi Grivco SA, a luat-o Dacian Cioloş în anul 2008, când a anulat contractul de încredinţare a terenului către Academia Româna, trecând suprafaţa de peste 2400 ha în proprietatea ADS. Deşi s-a ocupat în anul 2008 de acreditarea celor două agenţii de plăţi, APIA şi APDR, Cioloş a uitat să anunţe APIA şi să blocheze Grivco SA de la plată. Cu bună ştiinţă, probabil, n-au făcut-o nici cei care s-au perindat pe la conducerea ministerului, nici foştii directori ai APIA, printre care se număra şi actualul ministru Daniel Constantin.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by