DNA a dispus trimiterea in judecata a fostului primar al Craiovei Antonie Solomon

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 22 decembrie 2014, 18:04 Dosare Anticoruptie


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea in judecata a fostului primar al Craiovei Antonie Solomon, alaturi de Carmen Liana Grigorie si Nicoleta Miulescu.

Potrivit unui comunicat de presa difuzat luni de DNA si citat de Agerpres, fostul primar al municipiului Craiova Antonie Solomon a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

In acelasi dosar au mai fost trimise in judecata Liana Carmen Grigorie, aflata sub control judiciar, care la data faptelor a fost consilier juridic la Directia Contencios Juridic si Asistenta de Specialitate din cadrul Primariei municipiului Craiova, pentru abuz in serviciu in forma continuata (2 acte materiale) si Nicolescu Miulescu, secretar al municipiului Craiova, la data faptelor, pentru abuz in serviciu.

Potrivit DNA, in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca in cursul anului 2007, Solomon, in calitate de primar al municipiul Craiova si presedinte al comisiei de aplicare a prevederilor Legii 10/ 2001, impreuna cu cele doua inculpate, si-au exercitat in mod necorespunzator atributiile de serviciu cu prilejul emiterii unei dispozitii de restituire in natura a unui imobil compus din teren in suprafata de 1310 m.p. si cladire in suprafata de 330 m.p., situat in municipiul Craiova.

Acest document a fost intocmit de catre Grigorie Carmen Liana fara a tine seama ca actele prezentate de persoana notificatoare nu cuprindeau motivele de fapt pe care se intemeiaza cererile de restituire si erau contradictorii, intrucat prezentau aspecte diferite, nefiind apte sa demonstreze calitatea de mostenitor legal sau testamentar al acesteia, existenta unui act de deposedare abuziva sau sa stabileasca caracterul abuziv al preluarii imobilului si fara ca notificarea sa fi fost examinata pe fondul ei si sa fi primit o propunere de solutionare din partea comisiei interne de aplicare a prevederilor Legii nr. 10 /2001.

Grigorie a atestat faptul neadevarat ca imobilul ar fi fost nationalizat in baza Decretului nr. 92/ 1950, desi era donat autoritatii publice locale prin act autentic.

Prin aceste demersuri, s-a produs o paguba in dauna Primariei Craiova in valoare de 2.064.216 lei, echivalentul a 660.000 euro, mai arata DNA.

*****

Pe 10 decembrie, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost eliberat conditionat din Penitenciarul Pelendava, in urma unei decizii a Tribunalului Dolj. El fusese condamnat definitiv, in septembrie 2013, la trei ani de inchisoare cu executare, pentru fapte de coruptie, potrivit unei decizii a instantei supreme.

Antonie Solomon era acuzat ca a primit 50.000 de euro mita de la omul de afaceri Cornel Penescu, actionar principal al firmei PIC din Pitesti, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii in Craiova. Penescu a fost condamnat si el in acest caz, tot la trei ani de inchisoare cu executare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1573 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    schimb de garda la Craiova (Luni, 22 decembrie 2014, 19:28)

    arheopterix [utilizator]

    Pleaca Solomon ... Se incalzeste Olgutza ...
    • +1 (1 vot)    
      Primaria din Craiova un cuib de hoti. (Luni, 22 decembrie 2014, 20:49)

      vali47 [utilizator] i-a raspuns lui arheopterix

      L.O Vasilescu a castigat alegerile promitand castiguri mafiei din Craiova.Ptrin intrarea la inchisoare a lui Solomon,mafia din Craiova ramasrese fara sustinator.L.O.Vasilescu a corespuns cerintelor acestora(mafiotilor).


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by