Martor in dosarul retrocedarilor: Bica, nervoasa ca nu i se raspundea la comenzi: "Cum pot eu sa ma duc la Elena si sa-i spun ca am pus o dezaxata la ANRP?". Plus: cum statea Alin Cocos cu picioarele pe birourile dintr-o institutie a statului

de Red. Investigatii     HotNews.ro
Vineri, 19 decembrie 2014, 18:33 Dosare Anticoruptie


Unul dintre martorii din dosarul retrocedarilor relateaza ca la finalul anului 2011 si inceputul lui 2012 Alina Bica facea presiuni asupra sefei Autoritatii Nationale pentru Retrocedarea Proprietatilor (ANRP), Dorina Danielescu, pentru convocarea unei sedinte in care sa rezolve dosare de retrocedari. In fata refuzului de convocare a sedintei, Bica s-ar fi lamentat cu remarca ca "îi vor rupe capul alţii”, spunand apoi "Cum pot eu să mă duc la Elena şi să-i spun că am pus o dezaxată la ANRP?". Martorul audiat de procurori mai sustine ca la numirea în funcţia de preşedinte al ANRP a Dorinei Danielescu a contribuit "în mod hotărâtor" Alina Bica, acceptul informal pentru această numire fiind dat de Elena Udrea si Ioan Oltean.

Martorul citat, a carui marturie apare in rechizitoriul DNA de trimitere in judecata, ajuns la instanta, mai sustine ca, odata numita la sefia ANRP, Dorina Danielescu nu a mai raspuns la cererile Alinei Bica de rezolvare a unor dosare de retrocedare controversate. "In cadrul instituţiei circulau mai multe zvonuri, în sensul că lista cu dosarele care urma să intre în următoarea şedinţă a CCSD conţinea câteva dosare <<sensibile>>, având în spate nume din sfera politicii şi că datorită acestui fapt Dorina Danielescu se temea să convoace şedinţa", mai arata martorul din dosar.

Din acel moment, Alina Bica ar fi inceput sa-i reproseze acesteia lipsa de colaborare. La o intalnire a dintre Alina Bica si Dorina Danielescu, "Bica a susţinut că vor avea de suferit grav din partea altor persoane, în acest context menţionând pe un anume <<DORIN>>, precizând totodată că <<voi chiar nu înţelegeţi că-mi rup capul ăştia dacă nu e convocată comisia?>>... Bica i-a precizat Dorinei Danielescu şi faptul că aceasta din urmă nu trebuie decât să convoace comisia, <<de restul ocupându-se ei>>", se mai arata in rechizitoriul DNA.

Tot in rechizitoriu, un alt martor relateaza o scena incredibila petrecuta in interiorul Autoritatii Nationale pentru Retrocedarea Proprietatilor (ANRP), o scena care releva influenta lui Dorin Cocos in institutie. Astfel, Alin Cocos (fiul lui Dorin Cocos), era in relatii foarte bune cu vicepresedintele ANRP Sergiu Diacomatu (si el inculpat in dosarul retrocedarilor), iar mai multi angajati au relatat faptul ca "în momentul în care au intrat în biroul lui Sergiu Diacomatu l-au văzut pe Alin Cocos stând pe scaunul vicepreşedintelui cu picioarele pe masă".

Context:


Reamintim ca DNA i-a trimis in judecata pe inculpatii din dosarul retrocedarilor luni, 15 decembrie. Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a Alinei Bica, fosta sefa a DIICOT, alaturi de Crinuta Dumitrean, fost sefa a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), a lui Sergiu Diacomatu si a altor inculpati, acuzati ca au prejudiciat bugetul statului cu peste 61 de milioane de euro in dosarul privind supraevaluarea unui teren al omului de afaceri Stelian Gheorghe.

Cine sunt persoanele trimise in judecata:

  •     BICA ALINA MIHAELA, in stare de arest preventiv, secretar de stat si reprezentanta Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale de Despagubiri, 
  •     DUMITREAN CRINUTA, in stare de arest preventiv, presedinte ANRP si presedinta Comisiei Centrale de Despagubiri, 
  •     DIACOMATU SERGIU IONUT, sub control judiciar, vicepresedinte ANRP,
  •     TEODORESCU CATALIN FLORIN, sub control judiciar, actualmente deputat in Parlamentul Romaniei, 
  •     BACIU REMUS VIRGIL (condamnat definitiv la pedeapsa de 5 ani pentru coruptie in alta cauza), 
  •     VASILESCU OANA, sub control judiciar, jurist, sef birou in cadrul Ministerului Justitiei, 
  •     BOGDAN DRAGOS GEORGE, in stare de arest preventiv,
  •      ALEXANDRU LACRAMIOARA, in stare de arest preventiv, 

Aceste persoane sunt acuzate de comiterea unei infractiuni de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, potrivit unui comunicat postat pe site-ul DNA. 

De asemenea, s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

  •     NUTIU EMIL, in stare de arest preventiv, evaluator
  •     GHEORGHE STELIAN, sub control judiciar, om de afaceri, beneficiar al despagubirii, 

Ei sunt acuzati de comiterea unei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























23128 vizualizari

  • +41 (43 voturi)    
    lume (Vineri, 19 decembrie 2014, 18:40)

    victor L [utilizator]

    timpita, flaminda si dezaxata; oameni de paie, ordinari.
    Toti cei implicati, scursuri.
    • -24 (34 voturi)    
      Pariu ca Udrea nu stia ce fac astia!!! (Vineri, 19 decembrie 2014, 22:05)

      Cristiann80 [utilizator] i-a raspuns lui victor L

      Pun pariu cu voi Va Elena Udrea habar nu avea de ceea ce fac femeile astea si pe ce se zbateau. Cu siguranta ca nu-i spunea nimeni nimic.
      Acum multi pot bate campii ca sa-si salveze pielea, de asta nu trebuie crezut orice martor care vrea sa se scoata din belea. Si daca a auzit ceva pe la urechile Elenei Udrea a si spus ca a avertizat colegi din conducerea PDL de atunci dar, n-au crezut-o.
      Asa ca, despre ce vorbim? Udrea a spus si a fost public cand s-a opus ca PDL sa numeasca in aceste functii si sa lase pe cei din PSD. Nici atunci n-au ascutltat-o, daca n-au vrut nu inteleg de ce i se pomeneste numele daca despre ea este vorba?! Haideti sa fim pragmatici sa judecam la rece si nu manati de misoginism, furie, neputinta ca acasa nu avem o Udrea. Da?
      • +22 (24 voturi)    
        Penibil! (Vineri, 19 decembrie 2014, 23:29)

        Radu I [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

        „mânați de misoginism, furie, neputință că acasă nu avem o Udrea”? Ha-ha!
        Mânați de furie, da, Cristiann80! De revoltă împotriva tuturor celor ca Elena Udrea, „capitaliștii” îmbogățiți prin afaceri cu statul, care au falimentat țara asta!
        Sperăm să primească exact ce merită...
      • +19 (21 voturi)    
        Cocos a demonstrat (Sâmbătă, 20 decembrie 2014, 0:26)

        nellino [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

        ce inseamna sa ai o Udrea acasa.
        The end.
      • +2 (12 voturi)    
        Lasa-ma bah cu blondele (Sâmbătă, 20 decembrie 2014, 2:38)

        Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

        N-ai vazut ca aia abia ingaima niste cuvinte, daca nu are o fituica in mana e terminata.
      • +14 (16 voturi)    
        Atingi cotele maxime (Sâmbătă, 20 decembrie 2014, 3:36)

        batmanss [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

        Ai ajuns pe culmile penibilului , mai draga Cristian . Daca Udrea e inocenta eu sunt Buda ! Admir totusi ca esti sincer si recunosti ca ti-e draga deci esti subiectiv in apărarea ei .
        • +6 (6 voturi)    
          cred ca e subiectivA (Sâmbătă, 20 decembrie 2014, 9:45)

          derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui batmanss

          dupa cum scrie pare o pitzi din anturajul de coafor al d-nei Udrea care ne tampeste pe noi aici pe HN imaginandu-si ca a gasit calea spre o cariera de succes;

          @Cristiann80: ce faci tu aici e un inceput bun dar ai in fata o alegere: ori te lasi de net si te-apuci serios de stand-up comedy, ori faci niste cursuri de comunicare si inveti sa scrii mesaje de propaganda profesionista (ia legatura cu Mazeta pt. indrumare)
      • +3 (5 voturi)    
        Nu-ti face griji pentru Udrea (Sâmbătă, 20 decembrie 2014, 8:54)

        gemina [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

        Are un protector mai sus decit tine si sigur mai bine informat. Asa ca nu are nici o scuza. Bravo, DNA, pentru lumina din acest caz! Si pentru cele care vor urma, pentru ca prevad urmari deosebit de interesante, ca tocmai de vorbeam de protectori ��Hai cu gainarii la cotet, ca ne-au cam plictisit...
      • +1 (1 vot)    
        mi-ar place (Sâmbătă, 20 decembrie 2014, 8:56)

        alizee [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

        din cand in cand o udrea acasa. dar nu pentru priceperea in politica
        In politica nu a facut decat sa fie in ton cu ceilalti. Impreuna la furat si crini la declaratii publice
      • +2 (2 voturi)    
        ce sa vezi (Sâmbătă, 20 decembrie 2014, 15:53)

        doru001 [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

        dupa prima linie am crezut ca esti ironic.
  • +30 (34 voturi)    
    Doar (Vineri, 19 decembrie 2014, 19:20)

    ‐utilizator- [utilizator]

    un autodenunt spus/scris cu mult calm mai poate sa faca lumina in bezna mintii.
    Hai ca se poate, nu te mai lasa asteptata.

    Te elibereaza.
    Nu instanta ci remuscarile, si te vei simti mult mai libera, hai incearca!.
    • +22 (24 voturi)    
      remuscari? (Vineri, 19 decembrie 2014, 22:44)

      amycus [utilizator] i-a raspuns lui ‐utilizator-

      singurele regrete pe care le au astia sunt legate de faptul ca au fost prinsi.
    • -3 (7 voturi)    
      Martor platit... (Sâmbătă, 20 decembrie 2014, 11:31)

      FrancoGasparri [utilizator] i-a raspuns lui ‐utilizator-

      Acest " martor " scos de urechi ca iepurasul din palaria prestidigitatorului exista doar in mintea " presarilor " care nu pierd nicio ocazie sa o bage cu forta pe Elena Udrea in chestiuni care n-o privesc si cu care n-a avut de a face niciodata! Nu inteleg acest tip de comportament al denigratorilor : e prostie, sau comanda politica? Fiindca astfel de cuvinte la dresa unui om pot avea efecte nebanuite in unele capete infierbantate si duse cu pluta! Sper din toata inima sa vina ziua Judecatii de Apoi si toti delatorii, denuntatorii si cei care le baga pe gat declaratii mincinoas,e sa plateasca!!!
      • -1 (1 vot)    
        Eu te cred (Sâmbătă, 20 decembrie 2014, 12:50)

        MariaPopescu1 [utilizator] i-a raspuns lui FrancoGasparri

        Am avut parte, în procesele avute, de martori mincinoşi.Se poate minţi prin omisiune sau prin declaraţii false.Au fost din ambele categorii.De ce o mulţime de indivizi îşi schimbă declaraţiile, din variate motive, în faţa judecătorilor?
        Te cred fiindcă am fost pusă şi în situaţia de a fi declarată c---ă de către subalternii care voiau să scape de mine.Mai înainte, au insinuat că am treabă cu şoferul;am renunţat la şofer şi mi-am luat şoferiţă:au concluzionat că mergem împreună la f---t.Plecam după mine cu inginerul stagiar, să am martor, atunci eram încurcată cu dânsul; anunţam în birou că plec la instituţia X (nu existau celulare la noi atunci), dacă mă căuta directorul la telefonul din sediu, subalternii răspundeau că am plecat, ca de obicei, fără să anunţ, cu şoferul, istagiarul, şoferiţa... Am fost şi scimbată din funcţie pe acest motiv, mi-a rămas renumele
        • +1 (1 vot)    
          da, asa e (Sâmbătă, 20 decembrie 2014, 15:58)

          doru001 [utilizator] i-a raspuns lui MariaPopescu1

          1. cum ai ajuns in functie in primul rind?
          2. au plouat milioanele si pe tine ca pe Udrea?
  • +11 (17 voturi)    
    DNA (Vineri, 19 decembrie 2014, 19:58)

    Alo? [utilizator]

    Ce se mai aude despre ordonanta de disjungere? cat o mai vedem pe Nutica libera?
    • +1 (1 vot)    
      DNA (Sâmbătă, 20 decembrie 2014, 15:59)

      doru001 [utilizator] i-a raspuns lui Alo?

      Le trebuie totusi o dovada. Ce s-o fi intimplat cu patinoarul si cu apartamentul de milioane? Sa vada preturile, daca justitia e oarba.
  • +3 (23 voturi)    
    periculos... (Vineri, 19 decembrie 2014, 20:44)

    demaGOGU [utilizator]

    ...mai e un singur nume....deasupra Elenei.
  • +5 (19 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 19 decembrie 2014, 21:53)

    [anonim]

  • +7 (9 voturi)    
    pile, cunostinte, relatii (Vineri, 19 decembrie 2014, 22:08)

    PSD-erbedeul [utilizator]

    acesta a fost komunismul
    • 0 (0 voturi)    
      astia sint mici copii (Sâmbătă, 20 decembrie 2014, 16:00)

      doru001 [utilizator] i-a raspuns lui PSD-erbedeul

      Sub Ceausescu au furat un tren cu BCA, productia unei fabrici pe saptamini.
  • +3 (5 voturi)    
    Principiul Macovei (Sâmbătă, 20 decembrie 2014, 10:00)

    UpNext [utilizator]

    aplicat integral si cu celeritate!

    Toate proprietatile mobiliare si imobiliare, rezultate din ilegalitati, transferate in patrimoniul public si redistribuite pe prioritati economice reale, iar infractorii pedepsiti cu privare de libertate efectiva si executarea de activitati economice utile, pentru compensarea cheltuielior de detentie. Si nu penitenciare noi, pentru zecile de mii de condamnati ce ar rezulta prin aplicarea legilor, ci colonii temporare de munca, cu conditii rezonabil-austere de detentie, obiective clare de realizat, indicatori cheie de performanta si reeducare intensiva. Un fel de GULAGuri mai civilizate!
    • +1 (1 vot)    
      nope (Sâmbătă, 20 decembrie 2014, 16:02)

      doru001 [utilizator] i-a raspuns lui UpNext

      nu merge. toata societatea este corupta, asa incit:
      1. toti sint bagati
      2. justitia nu are sens (in afara unei referinte la normalitate).
  • 0 (4 voturi)    
    judecata (Sâmbătă, 20 decembrie 2014, 12:42)

    rugby [utilizator]

    Dece se intarzie judecarea politicienilor si a mafiotilor nerecunoscuti dar care actioneaza din umbra, incepand cu familia BASESCU !Dece nu justifica averea ascunsa????Basescu spunea ca justitia Romaneasca este corecta adica apartine puterii .Cand il vom judeca de FLOTA ROMANEASCA:CASELE PROPRIETATE ;TERENURI etc..Si copii fratii,trebuie sa justifice averile .DECE trebuie sa fie judecati numai PSD???????????????????? Basescu la orice fraza spunea o minciuna!!!!
    salut
  • +4 (4 voturi)    
    Garantat Basescu (Sâmbătă, 20 decembrie 2014, 14:04)

    HP [utilizator]

    Hai dom' Presedinte, mai explica-ne cum sta treaba cu panarama din Plescoi.

    Toti astia au facut bani la greu din ciordit in timpul mandatelor dumitale.

    Ca si vrajeala aia cu fratele, cum ca nu ai stiut cu ce se ocupa.

    Ma lesi ? Una e sa nu intervii, alta e sa nu stii.

    Erai toata ziua cu Cocos la spritzuri.

    Bravo pentru tot ce ai facut, dar grija mare, ca astea nu se uita.

    Apropo, cum sta treaba cu PMP - partidul initial format doar din oameni unul si unul, care dupa 6 luni i-a expulzat pe toti si au ramas politrucii aripa Basescu din PDL ?
  • +2 (4 voturi)    
    serios (Sâmbătă, 20 decembrie 2014, 15:55)

    doru001 [utilizator]

    Mai bine inlocuim Parlamentul cu un forum online.
  • +1 (1 vot)    
    acceptul informal (Sâmbătă, 20 decembrie 2014, 16:03)

    doru001 [utilizator]

    Adica la fel ca in cazul lui Al Capone?
  • +1 (1 vot)    
    Dreptate până la capăt (Duminică, 21 decembrie 2014, 20:39)

    justitiaru [utilizator]

    Pe când o să avem condamnări la ani grei de puşcărie şi confiscarea averilor la prietenii băsişti ?
    Până acum avem doar o singură condamnare pe fond a unei singure persoane din tabăra lui Băseală Vodă şi anume pe Monica Iacob Ritzi.
    Îl vrem şi pe Băseală la puşcărie pentru toate grupurile mafiote înfiinţate sub patronajul lui.
  • +1 (1 vot)    
    De judecatori.... NIMIC (Luni, 22 decembrie 2014, 9:16)

    PARSOR [utilizator]

    De judecatori.... NIMIC;

    Ar trebui sa se verifice si judecatorii in contextul in care cele mai multe retrocedari s-au realizat prin incalcarea legii.

    Sunt fff multe cazuri in care asa zisi propietari au dobandit imobile ( pe care au pus ochii) cu incalcarea legii si asentimentul judecatorilor


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by