Primarul municipiului Beius, Adrian Domocos (PNL), a fost retinut pentru fapte de coruptie

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 15 decembrie 2014, 19:48 Dosare Anticoruptie


Primarul municipiului Beius, Adrian Domocos (PNL), a fost retinut, luni, de procurorii DNA Oradea, intr-un dosar care vizeaza fapte de coruptie privind un contract incheiat de municipalitate cu Episcopia Greco-Catolica de Oradea, anunta Mediafax. Primarul Adrian Domocos a fost retinut, luni, pentru 24 de ore, de procurorii anticoruptie, intr-un dosar care vizeaza fapte de coruptie referitoare la un contract incheiat de Primaria Beius cu Episcopia Greco-Catolica de Oradea, in care mai sunt cercetati si reprezentanti ai Episcopiei si functionari publici.

Potrivit unor surse judiciare, Domocos a fost chemat la audieri la sediul DNA Oradea luni dimineata, fiind retinut dupa opt ore. In paralel, procurorii au descins la sediul Primariei Beius, de unde au ridicat mai multe documente.

Procurorii DNA Oradea au facut perchezitii la sediul Primariei Beius si in luna septembrie a acestui an, in legatura cu contracte de achizitii publice. Atunci, anchetatorii au descins si la locuintele unor functionari ai primariei, precum si domiciliul primarului Adrian Domocos.

In septembrie, a fost pentru a treia oara, in decurs de doi ani, cand DNA Oradea a facut perchezitii la Primaria Beius. In septembrie 2012, procurorii au perchezitionat biroul primarului Adrian Domocos si locuinta acestuia, ridicand mai multe documente si unitati de calculator. Ulterior, Domocos a fost pus sub invinuire pentru luare de mita si spalare de bani, fiind acuzat de colectarea unor sume de bani de la diverse societati comerciale, prin intermediul unei organizatii neguvernamentale.

Procurorii au descoperit ca fundatia al carei presedinte este chiar primarul municipiului, Asociatia Fortuna Beius, a beneficiat de sponsorizari de la mai multi investitori care aveau nevoie de autorizatii de la primarie, printre acestia numarandu-se si patronul firmei Unicarm, care a ridicat in centrul Beiusului un magazin fara a avea autorizatie de constructie.

In 13 martie 2013, tot insotiti de politistii Directiei Generale Anticoruptie Bihor, procurorii DNA Oradea au perchezitionat mai multe birouri din Primaria Beius, dar si locuinta edilului, intr-un dosar vizand un prejudiciu de 1,2 milioane de lei, bani platiti firmei Top Construct Grup SRL pentru lucrari de constructii contractate cu primaria, dar neexecutate. In acest dosar, 17 persoane, intre care si primarul Adrian Domocos, au fost trimise in judecata, procesul fiind pe rolul Curtii de Apel Oradea.

Presa locala a relatat ca, de-a lungul vremii, Domocos a fost implicat in mai multe scandaluri, din cauza unor acuzatii de abuz si coruptie, fiind suspectat ca ar fi influentat si conditionat acordarea unor contracte publice.

Adrian Domocos, presedintele PNL Beius, a fost ales primar al municipiului Beius in 2008, inainte fiind consilier judetean, tot pe listele PNL Bihor, si director al sucursalei Bihor a Loteriei Romane. In 2012, el a obtinut un nou mandat de primar.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2326 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by