ANI sesizeaza DNA, dupa ce Radu Mazare a semnat contracte cu societati controlate de Sorin Strutinsky in valoare de 4,5 mil euro / Mazare e asociat cu Strutinsky in mai multe firme

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 8 decembrie 2014, 15:59 Dosare Anticoruptie


Agentia Nationala de Integritate a sesizat Directia Nationala Anticoruptie pentru o posibila infractiune de conflict de interese, dupa ce Radu Mazare a semnat cinci contracte si un acord cadru (cu cinci contracte subsecvente) intre Primaria Constanta si doua societati comerciale (S.C. Conpress Holding S.R.L si S.C. Soti Cable Neptun S.R.L) care il au ca asociat pe Sorin Gabriel Strutinsky.

Potrivit unui comuniat al ANI, Radu Mazare este asociat cu Sorin Gabriel Strutinsky in alte opt societati comerciale.

Radu Mazare a aprobat in urma procedurii de selectie a ofertelor raportul de atribuire a contractului de finantare din fonduri nerambursabile necesare sustinerii spectacolelor ce au fost organizate cu ocazia evenimentului "Sarbatori de Iarna - Oraselul Copiilor 2013", incheiat intre Primaria municipiului Constanta si S.C. Soti Cable Neptun S.R.L, societate care il are ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel.

Valoarea totala a contractelor acordate celor doua societati comerciale este de 20.621.572, 49 Lei, fara TVA (aprox. 4.582.571 Euro).

In opinia ANI, Radu Mazare a incalcat dispozitiile art. 301 din Codul Penal al Romaniei coroborate cu prevederile art. 12 lit. b) din Legea 78/2000.


Potrivit art. 301 din Codul Penal al Romaniei "Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, (...) pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica".

De asemenea, potrivit art. 12 lit. b) din  legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, "sunt pedepsite cu inchisoarea de la 1 la 5 ani urmatoarele fapte, daca sunt savarsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: b) folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii".

Radu Mazare fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6850 vizualizari

  • -7 (13 voturi)    
    tare (Luni, 8 decembrie 2014, 16:20)

    Tovarasul Spirala [utilizator]

    ANI poate sesizeaza DNA in legatura cu vreo fapta de coruptie, conflictul de interese fiind in atributiile ANI.
    cred ca legea a ratat acest aspect, ca poti sa ai un asociat care sa faca un contract cu primaria unde esti primar, mazare pare ca a gasit o scapare in lege
    • +7 (9 voturi)    
      Portul Constanta (Luni, 8 decembrie 2014, 16:28)

      Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

      e mai tare afacerea cu digul de larg.Acolo sa verifice ANI DNA. Ioan Rus de la Minister Transporturi nu are curaj sa se bage in ciorba de Mazare.
  • +13 (15 voturi)    
    Distrugere (Luni, 8 decembrie 2014, 16:23)

    Vasile375 [utilizator]

    Dar nu il gaseste nimeni vinovat pentru ca a inceput sa distruga singurul Parc din oras, parcul Tabacarie unde a autorizat constructia de blocuri. De ce nu a intrebat cetatenii daca vor distrugerea singurului parc din oras pentru constructia de blocuri? Eu inca sper sa fie oprite acele lucrari si omul sa ajunga unde trebuie cat mai urgent, pana nu distruge complet orasul. Si POnta se intreba de ce a pierdut alegerile. Pai in Constanta raspunsul este simplu: Mazare si Constantinescu.
    • 0 (8 voturi)    
      nu va suparati (Luni, 8 decembrie 2014, 17:17)

      hot news [utilizator] i-a raspuns lui Vasile375

      Pentru incompatibilitate si afaceri cu digul, cu portul, este de vina Mazare. Dar pentru Parcul Tabacariei!?
      Cine l- a vita si rasvotat?!
      Nu este un prefect, numit de la centru, ci primarul orasului, pe cre lcouitorii, de buna voie si nesiliti de nimeni, l-au ales! Si nu numai o singura data ... Nu, nu cred ca pentru asta sunt de vina bubulii, reptilienii sau consoiratia internationala!
      • +3 (5 voturi)    
        Mor de ras (Luni, 8 decembrie 2014, 17:25)

        Vasile375 [utilizator] i-a raspuns lui hot news

        Adica dupa tine daca a fost votat primar poate sa fac ce vrea, inclusiv distrugerea putinului spatiu verde al orasului. Pai nu avem Agentie de mediu? Eu zic ca incalca toate legile de mediu cu autorizatia asta. Nu ma intereseaza polemica cu oameni lipsiti de creier.
  • +15 (17 voturi)    
    meniu nou (Luni, 8 decembrie 2014, 16:34)

    scharke [utilizator]

    cica in curand se baga mazare la brutarie...
    • +7 (9 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 8 decembrie 2014, 17:03)

      [anonim] i-a raspuns lui scharke

  • +5 (7 voturi)    
    "Doftorul " Viorel trap la capataiul l'u Raducu (Luni, 8 decembrie 2014, 16:38)

    Plagarus [utilizator]

    WcP ,declara că îl invidiază uneori pe Radu Mazăre, pentru decapotabile, cluburi şi bodyguarzi
    Sa citam din clasicii smenurilor politice :

    Mazare : Daca nu iese Ponta eu nu mai stau;
    Ponta : Daca nu ies Presedinte scapa cine poate !
    Liviu Dragnea - habar nu am unde se afla Victor Ponta;
    Ponta - Dacă omoram pe cineva după 16 ani cred că eram pus în libertate;
    Nicuşor Constantinescu e disperat să revină în ţară iar eu vreau să plec a declarat Radu Mazare.

    ”Dacă eşti puternic, rezişti. Dacă nu, trebuie să mori, nu ai dreptul la nicio şansă. Eu vreau să trăim într-o ţară care nu e o junglă, în care fiecare are şansa de a avea o viaţă decentă. Ţara nu e junglă, ci o familie în care fiecare are o şansă”, le spunea Ponta tinerilor social-democraţi.

    "Portul Constanta este posibil sa fie trecut de sub administrarea Ministerului Transporturilor sub cea a Primariei Constanta, asa cum de principiu se intampla si cu porturi mari din Europa, precum Rotterdam, dar cand si cum se va face transferul ramane de discutat" declara Ponta.Victor mai ieri!
  • +5 (7 voturi)    
    Good Luck !! (Luni, 8 decembrie 2014, 16:39)

    JuliaP [utilizator]

    DNA, tinem pumnii pina pe 22 decembrie toti la arest
  • +3 (5 voturi)    
    Şi se duc pe rând, pe rând... (Luni, 8 decembrie 2014, 17:43)

    BrainChild [utilizator]

    Lângă Felix ajungând...
  • +1 (1 vot)    
    O gasca de derbedei (Luni, 8 decembrie 2014, 20:49)

    Gabu [utilizator]

    Mi-au vândut orașul la bucata...
    In zilele noastre nu poți avea 67% la suta din voturi decât daca "umbli" la numărătoare. Prietenii știu de ce...
    Latul se strânge, așa a fost mereu, problema e cum sa recuperezi paguba, caci e prea mare.
  • +1 (1 vot)    
    Bucuria prostului (Marţi, 9 decembrie 2014, 0:11)

    SV [utilizator]

    ...ne bucuram ca prostii ori de cate ori vedem cate unul adus pe la DNA...cand altul e plimbat in direct cu catusele la maini...
    Ca ne place sau nu...mafie va fi si dupa ce vor fi incarcerati dupa cum se vrea, toti PSD-isti...numai ca atunci olandezul in Portul Constanta nu se va mai chema ca da mita...se va zice ca face lobby sau ca da comision...
    Ne-am bucurat ca prostii ca l-au impuscat pe Ceasca, ca pe Nastase sau pe nu stiu care altul l-a bagat la zdup...dar ceea ce nu intelegem este ca in Romania placa cu anti-coruptie e ca cea a Americii cu placa luptei pt democratiei...problema e, ca tot circul asta e doar o lupta intre capitaluri....a celui autohton..cu cel strain.Nenorocul nostru e ca cel autohton construit intens de Iliescu dupa '89, are butoanele la Moscova, iar la momentul asta pe val sunt americanii...deci se schimba doar stapanii, noi ca sclavi tot asa o sa o ducem, daca nu chiar mai rau....exemplu afacerea Petrom cedata catre austriecii de la OMV...acolo nu a fost coruptie????..si dupa cate stiu eu se pedepseste si cel care e corupt, dar si cel care corupe.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by