VIDEO Dosarul Alinei Bica Motivarea arestarii preventive a fostei sefe ANRP Crinuta Dumitrean: Gheorghe Stelian sustine ca i-a dat lui Dorin Cocos 10 milioane de euro pentru a primi despagubiri de la ANRP

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 5 decembrie 2014, 12:16 Dosare Anticoruptie


Dorin Cocos
Foto: AGERPRES
Gheorghe Stelian le-a spus magistratilor ca i-a dat 10 milioane de euro lui Dorin Cocos, asa cum i-a cerut acesta, pentru a interveni la Sergiu Diacomatu, de la ANRP, in vederea solutionarii dosarului in care a cerut despagubiri pentru terenul de 13 hectare, supraevaluat cu 61 milioane de euro, relateaza Mediafax.

Gheorghe Stelian, zis Stelu, a dat o declaratie in fata anchetatorilor in 20 noiembrie, cand fostul sef al DIICOT Alina Bica a fost retinuta, aratand ca, dupa ce a cumparat de la Dino Sinigalia, in 2010, dreputurile litigioase pentru terenul de peste 13 hectare din zona Plumbuita, in Sectorul 2 al Capitalei, a vorbit cu Dorin Cocos despre posibilitatea obtinerii de despagubiri de la ANRP.

"Dorin Cocos mi-a garantat ca totul va fi bine si sa am incredere in el, moment in care dosarul a fost validat si trimis catre ANRP. Dupa sedinta de evaluare, s-a nominalizat un evaluator cu care m-am intalnit in zona ANRP", a spus Gheorghe Stelian cand a fost audiat de procurori, declaratie citata in motivarea deciziei de arestare preventiva a fostului presedinte al ANPR Crinuta Dumitrean, document obtinut de agenti de presa citata.

Acesta a mai aratat ca, dupa finalizarea raportului de evaluare, in care a fost trecuta o valoare a terenului de aproximativ 377 de milioane de lei, evaluatorul i l-a prezentat. Ulterior, Gheorghe Stelian a luat legatura cu Dorin Cocos pentru a-i spune ca "s-a rezolvat".

"Acesta, desi nu avusesem stabilita o intelegere prealabila, mi-a cerut 10.000.000 de euro aproximativ pentru a interveni pe langa factori de decizie din csadrul ANRP in vederea solutionarii dosarului meu. Cu toate acestea, Dorin Cocos nu a mentionat numele persoanei la care urma sa intervina pentru solutionarea dosarului", a precizat Gheorghe Stelian la audieri.



Gheorghe Stelian a mai aratat in declaratia sa ca, ulterior, Dorin Cocos i-a propus sa cesioneze 25 la suta din drepturi lui Gabriel Gheorghe, Adrian Andrici si Valentin Visoiu, pentru suma ceruta de 10 milioane de euro, fapt care s-a si intamplat.

"Ulterior deciziei de restituire, in momentul in care am vandut o parte din actiunile primite (la Fondul Proprietatea, n.r.), i-am remis lui Dorin Cocos, in mai multe transe, suma de aproximativ 10.000.000 euro, conform intelegerii avute", le-a spus Gheorghe Stelian procurorilor.

Acesta a adaugat ca, dupa solutionarea dosarului, in anturajul lui Dorin Cocos l-a intalnit pe Sergiu Diacomatu, vicepresedinte ANRP la acea data, despre care a inteles ca era persoana la care a intervenit Dorin Cocos.

In dosarul despagubirilor pentru terenul supraevaluat au fost arestati fostul procuror sef al DIICOT Alina Bica, Lacramioara Alexandru, fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean, presedintele comisiei care a aprobat despagubirea, fostul vicepresedinte al ANAF Dragos Bogdan si expertul evaluator Emil Nutiu, iar Oana Vasilescu, fost vicepresedinte al ANRP, este cercetata in libertate sub control judiciar, toti fiind acuzati de abuz in serviciu.

Si ceilalti fosti membri ai comisiei, respectiv deputatul PDL Florin Catalin Teodorescu si deputatul UDMR Marko Attila, precum si Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, in cazul caruia procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar, sunt acuzati tot de abuz in serviciu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5294 vizualizari

  • +5 (7 voturi)    
    familia cocos facea bani frumosi (Vineri, 5 decembrie 2014, 13:08)

    jackalphonse [utilizator]

    udrea nu poate oferi informatii? o sa ofere din ianuarie...
    • -1 (3 voturi)    
      Turnatorii fara dovezi, asta vad eu, ca sa scape (Vineri, 5 decembrie 2014, 16:51)

      Cristiann80 [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

      In acest moment, oricine poate spune orice pentru ca in final sa scape. Dar eu intreb: PROBE AU? Ca deocamdata observ ca doar trunatorii care au ramas si cu banii dar si liberi au spus tot felul de lucuri dara fara sa DOVEDEASCA!
      Alt aspect, acest Stelian Gheorghe a devenit miliardar din retrocedari. OK. Numai ca el este liber cu sutele lui de milionae de euro cu tot ca si Pescariu cu cele 9 milione de dolari care, mintise ca au ajuns la Cocos si cand colo nu era adevarat. DNA i-a gasit in contul lui Pescariu din Elvetia.
      Iar intreb: ne spune cineva de ce Cocos e retinut, iar turnatorii care au luat milioane le de euro mita sunt liberi?
      Care este vina lui Cocos, ca doar s-a intalnit cu ei, mancau impreuna, discutau afaceri sau si despre aceste subiecte? Atat reise c-a facut Cocos deocamdata!
      Nimeni n-a adus dovada c-ar fi luat macar un euro! Corect?
  • -3 (9 voturi)    
    ...pei... (Vineri, 5 decembrie 2014, 13:45)

    Observatore [utilizator]

    ... ghaina kare stie tat ,shi vede tat , a tat cotcadacit ke in kurte estem multe gainashaguri , aber grivei nu auzhit . Kurios estem ke tat atunci ia nu vazhut ke kokosch primit 10 thone grauntze kusher !
    Hat avhut ea orbhul ghainilor ? ( ke de ciughulit a ciughulit ) . Tzh , tzh , tzh ... .
    • +6 (12 voturi)    
      /// (Vineri, 5 decembrie 2014, 14:24)

      hmara [utilizator] i-a raspuns lui Observatore

      Si acum incearca in lb romana.
      • -1 (5 voturi)    
        ... pt tine ... ? (Vineri, 5 decembrie 2014, 15:19)

        Observatore [utilizator] i-a raspuns lui hmara

        ... pacat de efort .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by