UPDATE 11 persoane retinute in dosarul de evaziune fiscala de la MediaPro / Cine sunt persoanele retinute

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 5 decembrie 2014, 10:12 Dosare Anticoruptie


Procurorii Parchetului Capitalei au retinut 11 persoane puse sub acuzare in dosarul de evaziune fiscala de la MediaPro, transmite Agerpres. Acestea urmeaza sa fie prezentate vineri Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva. In acelasi dosar, au fost audiate joi mai multe persoane.

Cele 11 persoane retinute sunt:
1.    VIJU SILVIU RELU - pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor;
2.    ION COSMIN ANDREI - pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor;
3.    BALAN EUGENIA - pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor;
4.    STANCULEANU ANDREEA ¬CORNELIA - pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor;
5.    TODERIUC MIHAI- VALENTIN - pentru savarsirea infractiunii de complicitate la evaziune fiscala;
6.    PUIU DANUT - pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la evaziune fiscala si spalare a banilor;
7.    ADASCALITEI ELENA-LUCIA - pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la infractiunea de evaziune fiscala si spalare a banilor;
8.    NITA ELENA - pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la infractiunea de evaziune fiscala si spalare a banilor;
9.    DINU GEORGE - LAURENTIU - pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la infractiunea de evaziune fiscala si spalare a banilor;
10.    CALAPEREANU ELENA - pentru savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de evaziune fiscala;
11.    MEDELEANU CORINA - pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala  si spalare a banilor;

In cauza s-a retinut ca exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila conform careia, in perioada 2009 - 2014, inculpatii VIJU SILVIU RELU, ION COSMIN - ANDREI, BALAN EUGENIA si MEDELEANU CORINA, in calitate de persoane cu functii de conducere/administrare in cadrul a 3 societati comerciale de profil 'media', cu complicitatea inculpatilor CALAPEREANU ELENA, STANCULEANU ANDREEA - CORNELIA, TODERIUC MIHAI- VALENTIN, PUIU DANUT, ADASCALITEI ELENA-LUCIA, NITA ELENA si DINU GEORGE LAURENTIU, au dispus inregistrarea in evidenta contabila a acestor societati si declararea fiscala a numeroase facturi care nu au la baza opeartiuni reale de achizitie, provenind de la un numar mare de societati comerciale (care, la randul lor, fie nu-si declara livrarile corelative organelor fiscale, fie inregistreaza achizitii fictive de la societati comerciale cu comportament de tip 'fantoma').

O parte din sumele inscrise in facturile sus-mentionate erau transferate in conturile bancare ale societatilor emitente (reprezentand 'comisionul' pentru 'serviciile de facturare prestate de aceste societati' si, eventual, TVA-ul - de unde erau retrase in numerar de reprezentantii acestora), iar pentru restul sumelor erau intocmite chitante fictive, fara ca sumele inscrise in acestea sa fie ridicate efectiv din casieria celor 3 societati comerciale de profil media, servind, in realitate, la remunerarea suplimentara a unor angajati din cadrul acestora.

Prejudiciul produs bugetului de stat se ridica la suma de aproximativ 6.000.000 lei, reprezentand TVA si impozit pe profit.

Suma totala spalata prin circuitul evazionist se ridica la aproximativ 15.000.000 lei.

In vederea acoperirii prejudiciului cauzat bugetului de stat, precum si a confiscarii sumelor 'spalate', procurorii au instituit sechestre asiguratorii cu privire la mai multe bunuri mobile si imobile apartinand inculpatilor.

Procurorii Parchetului Capitalei si politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti au efectuat joi 41 de perchezitii in Bucuresti, judetele Dambovita, Ilfov, Arges si Braila, in dosarul de evaziune fiscala in care este vizat trustul MediaPro.

In cursul lunii decembrie 2014, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a inceput urmarirea penala fata de 32 de persoane suspectate de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























17552 vizualizari

  • +8 (8 voturi)    
    Exceptional. (Vineri, 5 decembrie 2014, 10:41)

    Wildschwein_007 [utilizator]

    Avem nevoie mai mult ca niciodata de perfecta CURATENIE in tzara asta, sa putem si noi RESPIRA AER CURAT.
    • -3 (3 voturi)    
      evaziune (Vineri, 5 decembrie 2014, 13:47)

      JonyElc [utilizator] i-a raspuns lui Wildschwein_007

      avem nevoie de lege clara nu cu sute de portite
      si deabea dupa acea arestare
      de unde stii tu ca astea au facut frauda sau au profitat de o portita
      • +4 (6 voturi)    
        Care portita? (Sâmbătă, 6 decembrie 2014, 3:27)

        MyGame [utilizator] i-a raspuns lui JonyElc

        Portita=nu ii luau. Nu au gasit portita, au intrat in gard


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by